SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

FORMULA 1. „Lewis Hamilton e primul pilot la același nivel cu Ayrton Senna!” » Declarație tare a lui Gerhard Berger, fostul coechipier al legendarului brazilian

Ayrton Senna, foto: Guliver/gettyimages
Ayrton Senna, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 10:28

FORMULA 1. „Lewis Hamilton e la același nivel cu Ayrton Senna”, crede fostul pilot austriac Gerhard Berger, fost coechipier al legendarului brazilian.

„Toată lumea m-a pus să compar piloții cu Ayrton. Mereu le-am spus, ani de zile, că nimeni nu se compară. Dar Lewis Hamilton e primul pe care îl pun la același nivel cu Ayrton”, a explicat Berger, fost coechipier și prieten apropiat al lui Senna, la McLaren, în sezoanele 1990-1992.

Ayrton Senna, văzut de mulți drept cel mai talentat pilot de Formula 1, a câștigat 41 de Grand Prix-uri din 161 începute, 3 titluri mondiale și a obținut 65 de pole-positions. A murit pe circuitul din San Marino, într-un accident din 1994, pe 1 mai.

Hamilton (34 de ani), care a fost fan de mic al lui Senna, a câștigat 75 de curse din 232, 5 titluri mondiale și are un record absolut de 84 pole-positions.

 

„Lewis obține pole după pole, exact ca Ayrton. E imbatabil în acest moment. Bine, are și cea mai bună mașină, dar și el e cel mai bun pilot. Campionii nu se judecă neapărat după statistici. Eu o fac după feeling și după ce văd. Au fost mulți piloți incredibili ca Nelson Piquet, Niki Lauda, Alain Prost sau Michael Schumacher. Dar unul a fost peste ei: Ayrton”, a spus Berger, conform BBC.

BERGER ȘI HAMILTON VS Schumacher

Berger crede că Hamilton îl va depăși pe Michael Schumacher. „Aș vrea să nu comentez succesul lui Michael, fiindcă trece printr-o tragedie. E trist să vezi asemenea lucruri. Dar dacă lași aceste lucruri pentru un moment, vezi că Lewis Hamilton e un pilot special”. 

lewis hamilton
*Lewis Hamilton, foto: Guliver/gettyimages

Cine e Gerhard Berger?

Gerhard Berger e un fost pilot austriac de Formula 1. A evoluat timp de 14 sezoane, a terminat de două ori pe locul 3, în ambele dăți la volanul mașinii Ferrari. În vârstă de 59 de ani, Berger a câștigat 10 Grand Prix-uri, 48 de podiumuri și 12 pole-uri.

gerhard berger

Ți se pare Hamilton la nivelul lui Senna?

Da
Nu

Citește și:

Gest emoționant » Ce a primit Papa la 25 de ani de la moartea marelui Ayrton Senna

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
toss
toss  •  24 Aprilie 2019, 14:18
Postat de rva4 pe 24 Aprilie 2019, 12:37

Daca nu spuneai asemenea prostii despre Senna, monstul sacru al Formulei 1 , poate cel mai bun pilot de Formula 1 vazut pana acum, nici nu te bagam in seama. Nu meriti efortul. Dar sa spui asemenea blasfemii la adresa lui .... Citeste comentariul lui mariuss72, te rog. Eu nu ma mai obosesc sa ti explic. Rusine sa ti fie !

Ce va mai atacati. Chiar nu mai are voie cineva sa aiba alta parere? Asta cu "din vina lui" e discutabila, unii sustin ca s-a rupt coloana de directie, altii ca el nu a reusit sa redreseze masina intro zona cu denivelari. Raman la parerea mea ca cel mai bun pilot e cel cu cele mai multe curse/titluri castigate. Pentru heitari: Jim Clark a fost mare? Aiiii ce va mai atacati...voi cu Senna vostru....

983732924972315
Soos Vilmos  •  24 Aprilie 2019, 13:04

Oare de ce unii mai batuti in cap aleg *** pe site ??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rva4
rva4  •  24 Aprilie 2019, 12:37
Postat de toss pe 24 Aprilie 2019, 11:49

Daca Sena era asa de bun nu murea pe circuit, si nu murea strict din vina lui. Despre ce vorbim? Cel mai bun e cel care e in viata, are cele mai multe curse castigate, are cele mai multe campionate luate si nu moare pe circuit din vina lui. Moare de batranete sau accident la ski.

Daca nu spuneai asemenea prostii despre Senna, monstul sacru al Formulei 1 , poate cel mai bun pilot de Formula 1 vazut pana acum, nici nu te bagam in seama. Nu meriti efortul. Dar sa spui asemenea blasfemii la adresa lui .... Citeste comentariul lui mariuss72, te rog. Eu nu ma mai obosesc sa ti explic. Rusine sa ti fie !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează