SPORTURI  »  FORMULA 1  »  BRAZILIA

VIDEO Max Verstappen, cel mai rapid în bezna din Sao Paulo. Premiat pentru pole-position de „Împăratul” fotbalului brazilian

Max Verstappen, la Interlagos // foto: Imago Images
Max Verstappen, la Interlagos // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 07:56 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 09:24

Max Verstappen (26 de ani, Red Bull) va fi în pole-position în cursa de Formula 1 din Brazilia (duminică, ora 19:00) după ce a reușit cel mai bun timp în calificările de vineri seara, oprite anticipat din cauza furtunii care amenința Sao Paulo. Mai jos, video cu rezumatul calificărilor. 

După două pole-uri consecutive reușite de Charles Leclerc (Ferrari), campionul Max Verstappen revine pe prima poziție a grilei de start. Olandezul va pleca primul în cursa de duminică seara, ora 19:00, care va putea fi urmărită pe PrimaSport 2, DigiSport 3 și OrangeSport 3.

Tăcere și atât! Lewis Hamilton și alți piloți din F1, întrebați direct despre „conspirația anti-Felipe Massa” din 2008
MARELE PREMIU AL BRAZILIEI
Tăcere și atât! Lewis Hamilton și alți piloți din F1, întrebați direct despre „conspirația anti-Felipe Massa” din 2008

VIDEO: Max Verstappen, pole-position în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei

În Q3, cu cerul întunecat și un vânt puternic, piloții au avut timp de un singur tur rapid. Verstappen a fost singurul care a coborât sub 1 minut și 11 secunde și a urcat astfel în pole-position cu 6 minute rămase din sesiune.

Cu aproximativ 4 minute rămase pe cronometru și toți piloții la boxe, pregătindu-se pentru un ultim tur rapid, comisarii de cursă au decis să arate steagul roșu și să încheie definitiv calificările, considerând vremea un pericol la adresa sportivilor. La Interlagos cerul era negru, vântul bătea necontenit, iar pe alocuri începuse să plouă.

Max Verstappen, cel mai rapid în bezna din Sao Paulo. Premiat pentru pole-position de „Împăratul” fotbalului brazilian
Așa arăta cerul deasupra circuitului Interlagos în momentul în care a fost oprită cursa

Verstappen a rămas astfel în pole-position, urmat de Charles Leclerc și Lance Stroll (Aston Martin). Oscar Piastri (McLaren) a fost singurul din Q3 incapabil să termine un tur și a rămas astfel pe locul 10.

„O nebunie de vreme. Chiar vorbeam cu Charles despre tururile noastre. Se simțea teribil, vântul începuse să bată foarte puternic și am pierdut mult timp”, a comentat Verstappen.

Per ansamblu, cel mai rapid tur al calificărilor i-a aparținut tot campionului mondial, însă în Q2, unde olandezul a oprit cronometrul la 1:10.162.

Ziua de sâmbătă este rezervată calificărilor și cursei sprint, la orele 16:00, respectiv 20:30.

Max Verstappen, premiat de „Împăratul” Adriano

La finalul calificărilor, Verrstappen a fost premiat de fostul fotbalist brazilian Adriano. „Împăratul” și-a făcut apariția purtând tricoul lui Inter Milan, echipa pentru care a jucat 177 de meciuri și a marcat 74 de goluri în anii 2000.

Adriano (41 de ani) s-a retras în 2016, după o carieră în care a adunat 48 de meciuri și 27 de goluri pentru echipa națională de seniori a Braziliei.

Grila de start în Marele Premiu al Braziliei: 

Max Verstappen, cel mai rapid în bezna din Sao Paulo. Premiat pentru pole-position de „Împăratul” fotbalului brazilian
sursă foto: Twitter @ F1

VIDEO: rezumatul Marelui Premiu de Formula 1 al Mexicului

Tot din Formula 1: 

Max Verstappen nu are preferințe » Fie Sergio Perez coechipier în sezonul viitor, fie Daniel Ricciardo, pentru el e grozav

Retragere, „transfer” la Red Bull? Spaniolii anunță ce urmează pentru Fernando Alonso

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează