SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DECIZIE

Formula 1 merge în Qatar! Premieră absolută în sportul cu motor: „S-au mișcat cu o viteză incredibilă”

Circuitul Internațional Losail // foto: Guliver/gettyimages
Circuitul Internațional Losail // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 12:51 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 13:03

Runda 20 a sezonului 2021 din Formula 1 va avea loc în Qatar, pe Circuitul Internațional Losail.

Este oficial. A 20-a rundă a sezonului 2021 din Formula 1, care va avea loc în weekendul 19-21 noiembrie, se va desfășura în Qatar. Este o premieră istorică, fiind pentru prima dată când țara din vestul Asiei va găzdui un Mare Premiu.

Acord pe 10 ani între Formula 1 și Qatar

Totodată, Formula 1 a anunțat că circuitul din Qatar se va alătura calendarului începând din 2023 pentru următorii 10 ani. Așadar, Qatarul se va putea bucura de competiția numărul 1 din sporturile cu motor cel puțin până în 2032.

Locația-gazdă pentru runda 20 rămăsese vacantă în luna iulie, când a fost anunțat oficial că Marele Premiu al Australiei a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Circuitul Internațional Losail este cunoscut pentru găzduirea curselor din MotoGP încă din 2004.

„Qatar a avut o dorință puternică de a ajuta Formula 1”

„A existat o dorință puternică dinspre Qatar pentru a ajuta F1, iar în decursul negocierilor a fost discutată și agreată viziunea pentru un parteneriat lung, întins pe 10 ani. Discuțiile cu privire la locația pentru curse începând din 2023 vor continua, detalii suplimentare urmând a fi anunțate”, se arată într-un comunicat emis de Formula 1.

„Suntem foarte mulțumiți să primim Qatarul în calendarul Formula 1 din acest sezon, apoi pe termen lung din 2023. Autoritățile din Qatar au fost incredibile și s-au mișcat cu o viteză incredibilă pentru a asigura că Marele Premiu se va putea desfășura în acest sezon pe circuitul Losail”, a spus Stefano Domenicali, CEO-ul și președintele F1.

Luptă strânsă la vârful Formula 1

Șapte etape mai sunt de disputat în sezonul 2021 din Formula 1. Următoarea, în weekendul 8-10 octombrie, va avea loc în Turcia. Urmează SUA, Mexic și Brazilia, iar ultimele 3 runde vor avea loc pe tărâm asiatic, în Qatar, Arabia Saudită și, în fine, Abu Dhabi.

Cu 7 runde înainte de finalul sezonului, britanicul Lewis Hamilton (36 de ani) conduce clasamentul general al piloților, cu 246.5 puncte. Imediat sub el, cu două puncte mai puțin, se află Max Verstappen (24 de ani), pilot Red Bull Racing.

Miza este uriașă pentru ambii sportivi. Lewis Hamilton ar putea deveni primul pilot din istoria Formula 1 cu 8 titluri de campion, în vreme ce Max Verstappen ar putea deveni campion în premieră și ar întrerupe hegemonia instituită de Mercedes.

Clasamentul constructorilor este dominat de Mercedes, cu 397.5 puncte. Pe locul 2 se află Red Bull Racing, 364.5 puncte, iar podiumul este completat de McLaren, 234 puncte.

Mai multe știri din Formula: 

Pilotul român Filip Ugran trage concluziile după primul său sezon în Formula 3: „A fost un an de învățare. Mai urmează unul în F3”

Final dramatic în MP al Rusiei! Hamilton, la victoria 100 după ce ploaia a schimbat totul în ultimele tururi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează