SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ECHIPE

Red Bull a înregistrat noua marcă și schimbă numele echipei de Formula 1!

În prim-plan, monopostul AlphaTauri al lui Yuki Tsunoda // foto: Imago Images
În prim-plan, monopostul AlphaTauri al lui Yuki Tsunoda // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 08:10 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 08:10

Red Bull GmbH a înregistrat marca Racing Bulls, nume pe care ar urma să-l poarte începând din 2024 a doua echipă de Formula 1 a companiei, actuala AlphaTauri.

La finalul lui 2019, a doua echipă a celor de la Red Bull, Scuderia Toro Rosso, a devenit AlphaTauri, numele brandului de îmbrăcăminte lansat de compania de băuturi energizante.

Patru ani mai târziu, echipa cu baza în Faenza, Italia, se transformă din nou. De la cârma acesteia a plecat Franz Tost, directorul din 2005 încoace, în locul căruia a fost instalat francezul Laurent Mekies, fostul director de curse de la Scuderia Ferrari.

Costul succesului » După ce și-a nimicit rivalii, Red Bull are de plătit o AVERE pentru a mai concura în Formula 1!
ECHIPE
Costul succesului » După ce și-a nimicit rivalii, Red Bull are de plătit o AVERE pentru a mai concura în Formula 1!

Red Bull a înregistrat noua marcă și schimbă numele AlphaTauri

Pe lângă modificările de efectiv, vor exista schimbări esențiale și în identitatea echipei. În septembrie, Red Bull a înregistrat în Uniunea Europeană marca „Racing Bulls”, ceea ce a alimentat zvonurile că acesta va fi numele purtat de actuala AlphaTauri începând din 2024.

Noul nume ar urma să vină la pachet cu un logo proaspăt și cu o direcție strategică diferită, în strânsă legătură cu ce se petrece la „echipa-mamă”, Red Bull Racing.

În noiembrie, CEO-ul echipei, Peter Bayer, dezvăluia că „noul nume și noua identitate a echipei au fost decise de acționari. Va fi un rebranding complet”.

Sponsori uriași pentru Racing Bulls

Red Bull a atras sponsori importanți pentru viitoarea Racing Bulls, printre care se numără companiile americane CashApp și Visa, dar și Tudor, un producător elvețian de ceasuri de lux. Iar lista nu se oprește aici, în paralel sunt purtate discuții cu alți doi coloși, Hugo Boss și Adidas.

O certitudine o reprezintă perechea de piloți care va concura în monoposturile Racing Bulls în 2024: Yuki Tsunoda și Daniel Ricciardo. Primul conduce pentru echipa din Faenza din 2021, Ricciardo a fost transferat de urgență pe parcursul lui 2023, în locul lui Nyck de Vries.

Rezumatul VIDEO al Marelui Premiu din Abu Dhabi, ultima cursă de F1 din 2023

Mai multe știri din Formula 1:

Dominație la Max » Verstappen a reușit în 2023 cinci performanțe nemaivăzute în Formula 1

Romina Gingașu dezvăluie: ce prime de Crăciun URIAȘE primesc angajații Ferrari. „De la femeia de serviciu până la director”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează