SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RED BULL

OUCH! Șeful Red Bull a distrus pilotul echipei înainte de cursa din Ungaria: „Trebuie să ne așezăm la masă. Parcă deja e cu mintea la vacanță!”

Sergio Perez (în stânga) și Max Verstappen, piloții Red Bull Racing // foto: Guliver/gettyimages
Sergio Perez (în stânga) și Max Verstappen, piloții Red Bull Racing // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 iulie 2022 13:16 / Actualizat duminica, 31 iulie 2022 13:51

Austriacul Helmut Marko (79 de ani), consilier la Red Bull și una dintre cele mai importante persoane din conducerea echipei, n-a avut milă de Sergio Perez (32) după cele mai recente rezultate ale mexicanului.

Sergio Perez a început sezonul foarte promițător, cu o victorie și 4 podiumuri în primele 8 runde, dar avântul i s-a stins între timp.

Surpriză de proporții în calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei! Pole position în premieră + probleme pentru Verstappen
Hungaroring
Surpriză de proporții în calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei! Pole position în premieră + probleme pentru Verstappen

Sâmbătă, în calificările Marelui Premiu din Ungaria, runda 13 a sezonului, a fost doar al 11-lea cel mai rapid pilot, fiind eliminat încă din a doua secvență a calificărilor.

Constant mai lent decât coechipierul Max Verstappen, liderul clasamentului general al piloților, Sergio Perez nu a fost deloc menajat de Helmut Marko, unul dintre șefii echipei austriece, personaj recunoscut pentru declarațiile acide oferite de-a lungul timpului.

Helmut Marko: „Perez e mult prea departe de Verstappen. Trebuie să ne așezăm la masă”

„E mult prea departe de Max în prezent. A fost așa încă din antrenamente. E o situație dificilă, trebuie să ne așezăm la masă. Încă n-a venit vacanța de vară, dar pare că deja e cu mintea acolo!

Trebuie să vorbim cu el, trebuie să-și schimbe setarea pentru a fi asemănătoare cu cea a lui Max. Și trebuie să fie în formă încă din prima sesiune de antrenamente! Dacă ești cu o secundă mai lent din antrenamentul 1, nu vei recupera diferența niciodată”, a afirmat Marko după calificările de sâmbătă, citat de WTF1.

Presa de specialitate a prezentat declarații dure ale lui Marko la adresa lui Perez și după Marele Premiu al Franței, când mexicanul a fost neatent la restartul cursei în ultimele tururi și a pierdut locul 3 în detrimentul lui George Russell: „Parcă băuse tequila și a adormit”.

Sergio Perez este al treilea în clasamentul general al piloților, cu un total de 163 de puncte, 70 sub Max Verstappen, 7 sub Charles Leclerc și 19 peste Carlos Sainz jr.

Marele Premiu al Ungariei va avea loc astăzi, de la ora 16:00, LIVE pe GSP.ro și în direct la TV pe PrimaSport 1, DigiSport 1 și OrangeSport 3.

Mai multe știri din Formula 1: 

Familia Schumacher se mută în Spania » Va locui în vila cu două piscine și heliport cumpărată de la Florentino Perez

Decizie-șoc în Formula 1: multiplul campion mondial și-a anunțat retragerea!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
rocky5
rocky5  •  01 August 2022, 00:45

Oricum mexicanul e numărul 2 la echipă, hodorogul face valuri inutil!

marian0904
marian0904  •  31 Iulie 2022, 19:20

dl dr (?) nu are treaba cu Perez. Mexicanul, care are alti sefi la RB, nu i-a raspuns. Oricum, in cursa l-a batut pe Leclerc, ceea ce e suficient. Plus paravanul facut pentru Max.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează