SPORTURI  »  FORMULA 1  »  CIRCUIT

Marele Premiu din Ungaria, anomalia calendarului din Formula 1: discrepanță colosală!

Marele Premiu al Ungariei are loc pe circuitul Hungaroring // foto: Guliver/gettyimages
Marele Premiu al Ungariei are loc pe circuitul Hungaroring // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 13:06 / Actualizat joi, 23 martie 2023 13:29

Maghiarii plătesc 40 de milioane de euro anual pentru a găzdui Marele Premiu al Ungariei în Formula 1. Deși cursa de pe Hungaroring este cea mai scumpă dintre cele europene, vecinii din vestul României practică cele mai mici prețuri la bilete.

În 2023, calendarul din Formula 1 cuprinde 23 de curse. Dintre cele 9 curse europene, una are loc în Ungaria, pe circuitul Hungaroring de lângă Budapesta, în weekendul 21-23 iulie. 

Marele Premiu al Ungariei este deja o prezență obișnuită în calendarul F1, fiind organizat încă din 1986. Acesta produce cea mai mare discrepanță între costul de organizare și prețurile practicate pentru bilete.

„Corinna trăiește ca o prizonieră” » Apropiatul familiei Schumacher dă din casă: „Am vrut să-l vizitez pe Michael. Asta mi-au spus”
STARE
„Corinna trăiește ca o prizonieră” » Apropiatul familiei Schumacher dă din casă: „Am vrut să-l vizitez pe Michael. Asta mi-au spus”

Ungaria are cea mai scumpă cursă europeană din Formula 1, dar cele mai mici prețuri la bilete

Maghiarii plătesc anual 40 de milioane de euro pentru a găzdui cursa de Formula 1. Este cea mai scumpă cursă europeană și a șasea cea mai scumpă per total, după cele din Azerbaidjan (57 de milioane de euro) Arabia Saudită (55), Qatar (55), Bahrain (52) și Abu Dhabi (42).

În ciuda costului ridicat, țara vecină pune la vânzare prețuri accesibile pentru cursă, calificări și antrenamente. 

Site-ul de specialitate F1 Destinations a calculat că prețul mediu al unui pachet pe 3 zile pentru Marele Premiu al Ungariei este de 184 de dolari, aproximativ 830 RON, de departe cel mai mic din Formula 1!

La polul opus se regăsește noua cursă din Formula 1, pe străzile din Las Vegas, care îi va costa pe cei interesați minimum 1.667 de dolari (7.500 RON) pentru cele trei zile!

Cursa din Ungaria, de aproape 40 de ani în calendarul Formula 1

Prețurile accesibile la bilete și distanța destul de mică față de România reprezintă motive pentru care mulți români aleg să meargă an de an la Hungaroring pentru a vedea pe viu monoposturile de Formula 1. 

După Marele Premiu al Ungariei, următoarea cea mai accesibilă cursă din punct de vedere al bugetului este cea din Bahrain, prima din an, cu un preț mediu de 265 de dolari.

Maghiarii mai au contract cu Formula 1 până în 2027. În 2026 se vor împlini 40 de ani de la prima cursă de Formula 1 găzduită pe Hungaroring, circuit cu o lungime totală de 4,381 kilometri.

8 victoriiare Lewis Hamilton pe Hungaroring. Este pilotul care a triumfat de cele mai multe ori acolo

Mai multe știri din Formula 1: 

Verstappen și Perez, față în față: „Te temi că va fi principalul tău rival la titlu?”

Max Verstappen, criticat de un fost campion mondial după MP din Arabia Saudită: „Ar trebui să fie mai elegant”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
braveheartro
braveheartro  •  05 Aprilie 2023, 12:02
Postat de elgabri pe 23 Martie 2023, 14:27

Pana si aici ungurii ne dau clasa !!

Nu cred că e vreun domeniu în care Ungaria să nu ne dea clasă. Și asta pentru că au avut conducători patrioți, indiferent din ce spectru politic proveneau, care au pus interesul țării mai presus de orice. Spre deosebire de ai noștri care, după '89, toți, fără excepție, au fost niște trădători corupți care și-au văzut doar interesele personale și, eventual, cele de partid.

elgabri
elgabri  •  23 Martie 2023, 14:27

Pana si aici ungurii ne dau clasa !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează