SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 2

video+foto Accident grav în Formula 2 » Piloții implicați, transportați de urgență la spital

Echipele medicale au intervenit prompt după accidentul din Formula 2 // foto: Guliver/gettyimages +4   FOTO
Echipele medicale au intervenit prompt după accidentul din Formula 2 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 decembrie 2021 19:22 / Actualizat duminica, 05 decembrie 2021 20:02

Cursa de Formula 2 de la Jeddah din această după-amiază a fost marcată de un accident grav. Imediat după startul întrecerii, Enzo Fittipaldi (20 de ani, Charouz) și Theo Pourchaire (18 ani, Art Grand Prix) s-au ciocnit violent.

La doar câteva secunde după startul cursei găzduite de circuitul Corniche din Jeddah, comisarii de cursă au arătat steagul roșu, din cauza unui accident îngrozitor petrecut chiar în zona grilei de start.

Nereușind să plece la începutul cursei, Theo Pourchaire a fost lovit în spate de Enzo Fittipaldi, al cărui monopost era rulat la mare viteză. Cei doi piloți au fost transportați de urgență la spital.

Accident grav în Formula 2. Piloții, transportați la spital 

„Piloților le-au fost acordate îngrijiri imediat de către echipa medicală și echipa de urgență. Piloții erau conștienți și au fost scoși din monoposturi de echipajele medicale. Ambii au fost transferați la Spitalul Forțelor Armate Regele Fahad din Jeddah, cu ambulanța și elicopterul”, a transmis Federația Internațională de Automobilism.

Jurnalistul france Julien Febreau, specializat în Formula 1, a transmis că Theo Pourchaire se confruntă doar cu dureri musculare, în vreme ce starea lui Fittipaldi nu este cunoscută.

Sub steag roșu, piloții au mers pe linia boxelor, iar oficialii au decis ca punctele să fie acordate pe jumătate. La reluare, după o altă ciocnire, de această dată între Samaia și Caldwell, steagul roșu a fost din nou arătat, iar de această dată cursa a fost oprită definitiv.

Câștigător a fost Oscar Piastri (20 de ani), liderul clasamentului general al piloților. Podiumul a fost completat de colegul acestuia de la PREMA, Robert Shwartzman, și de Ralph Boschung, de la Campos Racing.

Ultimul loc liber în Formula 1 pentru 2022 a fost ocupat de un chinez! » Reacția acidă a celui înlocuit: „Banii dictează totul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close