SPORTURI  »  FORMULA 1  »  AGRESIUNE

Pilotul din F1 care și-a pălmuit adversarul chiar pe circuit: „Mi-am prezentat scuzele, nu așa sunt eu”

George Russell i-a dat o palmă lui Valtteri Bottas după incidentul de la Imola FOTO
George Russell i-a dat o palmă lui Valtteri Bottas după incidentul de la Imola FOTO

Articol de GSP - Publicat marti, 20 aprilie 2021 11:54 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 13:15

Max Verstappen (23 de ani, Red Bull), a câștigat prima cursă a sezonului, după ce s-a impus în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, dar pe circuitul de la Imola a avut loc un accident teribil, care i-a avut în prim plan pe George Russell (23 de ani) și Valtteri Bottas (31 de ani).

Valtteri Bottas și George Russell s-au ciocnit la Tamburello. Din fericire, ambii piloți au ieșit teferi din monoposturi, deși finlandezul părea ușor amețit, iar britanicul furios. Oficialii din Formula 1 au decis că a fost un incident de cursă și niciun pilot nu a fost sancționat. Cursa a fost oprită pentru 30 de minute, iar steagul roșu a permis curățarea pistei de debrisuri și de mașinile avariate.

George Russell i-a cerut scuze lui Valtteri Bottas

George Russell se afla într-o poziție promițătoare pentru a obține primul punct pentru Williams după o lungă perioadă de secetă, iar pilotul britanic a ieșit furios din monopostul său și l-a confruntat agresiv pe Bottas, căruia i-a dat o palmă peste cască (foto). La câteva zile după incident, Russell și-a cerut scuze față de finlandez.

„Nu a fost ziua de care să fiu cel mai mândru. Pentru că am avut timp să reflectez la ceea ce s-a întâmplat apoi, ştiu că ar fi trebuit să gestionez mai bine întreaga situaţie. Emoţiile se intensifică la cald şi puteam să reacţionez mai bine. I-am cerut scuze lui Valtteri, echipei mele şi tuturor celor dezamăgiţi de acţiunile mele. Nu aşa sunt eu şi aştept mai multe de la mine şi ştiu că şi alţii aşteaptă mai mult de la mine”, a declarat George Russell.

Valtteri Bottas amenință: „Puteam să fiu mult mai furios”

„Mereu îmi voi apăra poziția ca șofer. Nu vreau să pierd locuri într-o cursă. A fost o defensivă normală. Aș fi putut fi mult mai furios dacă era necesar, așa că nu sunt de acord cu ce a zis Russell. Eu doar mi-am făcut meseria și oricine ar fi procedat la fel în locul meu”, a declarat Valtteri Bottas.

Pilotul din F1 care și-a pălmuit adversarul chiar pe circuit: „Mi-am prezentat scuzele, nu așa sunt eu”
George Russell (Williams) și Valtteri Bottas (Mercedes) FOTO Imago

Citește și alte știri din Formula 1:

Max Verstappen l-a învins pe Hamilton la Imola » Cum arată clasamentul general

Noul monopost lansat de Ferrari, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani: „Ne-am inspirat din istoria noastră”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează