SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL BELGIEI

Hamilton din nou în pole position » Dedicație specială din partea campionului en titre

Lewis Hamilton dedicând pole-ul lui Chadwick Boseman Foto Guliver/GettyImages
Lewis Hamilton dedicând pole-ul lui Chadwick Boseman Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 29 august 2020 19:02 / Actualizat sambata, 29 august 2020 19:33

Britanicul a traversat impresionant calificările de la Spa-Francorchamps, el anunțând prin radio că prin acest rezultat îl onorează pe actorul Chadwick Boseman, faimos pentru rolul din Black Panther, care a decedat vineri din cauza unui cancer de colon

Hamilton a încheiat calificările de azi cu o jumătate de secundă în fața coechipierul său, Valtteri Bottas, reușind să fie cel mai rapid în ambele tururi din bucata finală a preliminariilor. În final, a avut 0.511 secunde înaintea finlandezului, care l-a devansat, la rândul său, pe Max Verstappen cu 0.015 secunde. Locul al patrulea pe grilă îi revine lui Daniel Ricciardo. Încă o rundă dezamăgitoare pentru Ferrari, cu Leclerc și Vettel plasați pe poziția a 13-a, respectiv a 14-a. 

93 de pole position-uria adunat până acum Lewis Hamilton în carieră, record absolut, al doilea în istorie fiind Michael Schumacher cu 68

Perfomanța sextuplului campion Mondial a fost dintre cele mai clare și zdrobitoare față de adversari. La finalul turului care i-a consolidat rezultatul, Lewis l-a dedicat, prin radio, actorului Chadwick Boseman. Acesta a încetat din viață vineri, la 43 de ani, după o luptă de 4 ani și jumătate cu cancerul de colon, pe care a dus-o într-o formă privată. 

„O sesiune foarte curată. Fiecare tur a fost din ce în ce mai bun. Este un pole foarte important pentru mine. M-am trezit cu știrea foarte tristă a decesului lui Chadwick. A fost deja până acum un an foarte greu pentru toți, dar acestă veste m-a dărâmat. Nu a fost ușor să-mi regăsesc concentrarea cu această povară în suflet, dar am vrut să fiu acolo sus pentru el, prin tot ce a făcut pentru noi va fi ținut minte pentru totdeauna”, a declarat Hamilton la încheierea calificărilor. 

Bottas a mărturisit că nu-și poate explica diferența atât de mare față de Hamilton, considerând că a avut un tur bun. Grija lui mai mare este însă Verstappen, care mâine va amenința din nou. 

Cursa va fi de la ora 16:00, în direct pe Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.

Clasamentul final al calificărilor din Belgia

Hamilton din nou în pole position » Dedicație specială din partea campionului en titre

Citește și alte știri de Formula 1

Hamilton va fi la start în Grand Prixul de la Spa-Francorchamps

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează