FORMULA 1  ·  MCLAREN

VIDEO Curba care a rupt relația Fernando Alonso - Lewis Hamilton! Dezvăluiri despre momentul care a distrus-o pe McLaren: „Acolo am început să pierdem campionatul”

Fernando Alonso și Lewis Hamilton au fost colegi un an la McLaren // FOTO: Guliver/GettyImages +9 FOTO
Fernando Alonso și Lewis Hamilton au fost colegi un an la McLaren // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 10:31

Spaniolul Fernado Alonso (38 de ani), dublu campion în Formula 1, și britanicul Lewis Hamilton (35 de ani), de șase ori campion mondial, au fost colegi la McLaren, în 2007, dar relația dintre cei doi a fost una extrem de tensionată.

Marca rememorează azi colaborarea dintre Alonso și Hamilton, explicând care a fost momentul în care totul s-a rupt între cei doi piloți. Totul s-a întâmplat în Australia, chiar în prima cursă a sezonului. Alonso, care era cel mai bine cotat pilot al momentului, a plecat în cursă de pe locul 2, iar Hamilton, care era la debut, a fost al patrulea.

Curba care a schimbat totul

Hamilton a avut un start agresiv, iar după prima curbă l-a depășit pe Alonso, spre surprinderea ibericului. Fernando a avut de luptă cu Lewis și abia pe final a reușit să treacă de colegul său, cursa fiind câștigată de Kimi Raikkonen, de la Ferrari.

După cursă, Alonso a părut deranjat de atitudinea colegului său. „A fost o luptă bună. Se pare că în Australia mă lupt cu colegul meu, așa cum s-a întâmplat cu Fisichella la Renault”. Presa din Marea Britanie îl lăuda pe Hamilton, iar britanicul a prins tot mai mult curaj.

Hamilton a avut rezultate tot mai bune, a fost pe podium de nouă ori la rând, un record pentru un debutant, iar în cursa de la Monaco s-a rupt totul între cei doi piloți de la McLaren.

„Hamilton trebuia să câștige”

În cursa de la Monaco, Alonso era lider, dar Hamilton încerca să-l depășească. „Sunt mai rapid. Lasă-mă să trec de el. Sunt aici pentru a concura, nu pentru a termina pe doi”, spunea Hamilton prin radio. Ibericul a câștigat în final cursa, fiind urmat de colegul său.

„Cineva din echipă i-a spus lui Fernando că Lewis trebuia să câștige. Nu direct, dar i-a sugerat că Hamilton era mai rapid”, spunea Pedro de la Rosa, pilot de teste la McLaren.

+10 FOTO

„Acolo am început să pierdem campionatul, deși atunci nu știam”, a încheiat Marc Priestley, mecanic la McLaren în acea perioadă.

După acel sezon, Alonso a plecat la Renalult, iar Hamilton a rămas până în 2012 la McLaren, echipă cu care a devenit campion mondial în 2008.

Citește mai multe știri din Formula 1: Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 1
Chindia - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Levante - Real Sociedad
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Baraj Bundesliga
Heidenheim - Werder Bremen
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Tottenham - Everton
Eurosport
23:00 Fotbal, La Liga
Sevilla - Eibar
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1