SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

„Marele Circ” revine în Portugalia după o pauză de 24 de ani » Lewis Hamilton în poate depăşi pe Michael Schumacher

Lewis Hamilton FOTO: GettyImages
Lewis Hamilton FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 25 octombrie 2020 14:00 / Actualizat duminica, 25 octombrie 2020 14:08

Marele Premiu al Portugaliei, a 12-a cursă din sezonul de Formula 1 din 2020, va avea loc pe Circuitul Internațional din Algarve, care va începe de la ora 15:00. După 24 de ani, Formula 1 revine pe tărâm portughez, iar Hamilton este foarte aproape de a deveni pilotul cu cele mai multe curse câștigate. 

Datorită imposibilității desfășurării curselor în afara Europei, au fost adăugate noi etape în calendarul din 2020, precum cele din Toscana, Eifel, Portugalia, Emilia-Romagna sau Turcia. 

În 1996, când a avut loc ultima cursă în Portugalia, pe Circuitul de la Estoril, Jacques Villeneuve, de la Williams, a câștigat Marele Premiu, fiind urmat de colegul său, Damon Hill. 

Lewis Hamilton, un nou pole-position 

Lewis Hamilton (35 de ani) va pleca din pole-position în Marele Premiu al Portugaliei. Britanicul a obținut prima poziție în calificări, după o luptă palpitantă. Bottas conducea ultima sesiune a calificărilor, însă Hamilton a contracarat printr-un tur cronometrat aproape perfect. 

Hamilton va fi urmat pe grila de la Algarve de către colegul Valtteri Bottas, finlandezul fiind obligat să facă o cursă perfectă pentru a mai avea șanse la titlu în acest final de sezon. Max Verstappen (Red Bull) și Charles Leclerc (Ferrari) vor fi pe a doua linie a grilei. 

Lewis Hamilton poate deveni pilotul cu cele mai multe curse câștigate 

Dacă Hamilton va câștiga Marele Premiu al Portugaliei, va bate recordul istoric a lui Michael Schumacher, 91 de victorii în Formula 1. Pilotul celor de la Mercedes l-a egalat pe Schumacher în urmă cu 2 săptămâni, când s-a impus în Marele Premiu de la Eifel, pe circuitul de la Nurburgring. 

În 2008, când Hamilton era aproape de a câștiga primul titlu de campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher a fost întrebat de BBC Sport dacă britanicul îi poate bate recordurile: “Absolut da. Nimeni nu credea, nici măcar eu, că îl pot învinge pe Juan Manuel Fangio (5 titluri mondiale). Apoi am reușit. Recordurile sunt făcute să fie bătute.”

7 titluri mondialea câștigat Michael Schumacher. Dacă Lewis Hamilton va câștiga cursa de la Algarve, se va apropia și mai tare de un nou titlu mondial, al 7-lea din carieră. Dacă britanicul se va impune în acest sezon de Formula 1, îl va egala pe Schumacher și la acest capitol.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FORMULA 1: 

Lewis Hamilton e de neoprit! Pole-position în Marele Premiu al Portugaliei, după o bătălie palpitantă cu Bottas

Sebastian Vettel, omagiu pentru Michael Schumacher în Marele Premiu de la Eifel: „Cu acest design a câștigat ultima dată”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează