SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP RUSIA

Șefii Formulei 1 au decis: Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit

Lewis Hamilton, Mercedes
Foto: Imago
Lewis Hamilton, Mercedes Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2022 20:02 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 20:13

După ce Formula 1 a anunțat pe 25 februarie că Marele Premiu al Rusiei nu va mai avea loc în acest sezon, ca urmare a invaziei pornite de Federația Rusă asupra Ucrainei, a apărut astăzi și confirmarea că nu va exista o cursă înlocuitoare.

Astfel, sezonul de Formula 1 din 2022 va avea numai 22 de curse, nu 23 așa cum era precizat la începutul său.

Primul jucător semnat de Dinamo pentru sezonul viitor » Anunțul conducerii
dinamo
Primul jucător semnat de Dinamo pentru sezonul viitor » Anunțul conducerii

Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit

Marele Premiu de la Soci urma să aiba loc în perioada 23-25 septembrie, însă după începerea războiului din Ucraina, era evident că Federația Internațională de Automobilism (FIA) va renunța la ideea organizării unei curse în Rusia. 

Liderii Formulei 1 au încercat să găsească o soluție pentru păstrarea numărului de curse intact, însă Qatar, varianta principală, a picat, din motivul simplu că țara din Orientul Mijlociu este ocupată cu găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Marele Premiu al Rusiei, anulat încă din februarie

Pe 25 februarie, la o zi distanță după ce Vladimir Putin a dat ordinul invaziei în Ucraina, FIA a anunțat că Marele Premiu de la Soci va fi scos din calendar. 

„Campionatul Mondial de Formula 1 ajunge în țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă, de a uni oamenii, aducând națiunile împreună. Urmărim ce se întâmplă în Ucraina cu tristețe, șoc, dar și cu speranța unei soluționări rapide și pașnice a crizei actuale. În acest context, este imposibilă organizarea Marelui Premiu al Rusiei”, se arăta într-un comunicat FIA pe 25 februarie.

Citește și alte știri despre Formula 1:

Lewis Hamilton riscă să fie suspendat, dacă nu renunță la toate bijuteriile

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de la Miami » Leclerc, doar pe locul 2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează