SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN BAHRAIN

Nimic nou în Formula 1 » Max Verstappen, pole-position pentru prima cursă a sezonului + cum arată grila de start în Marele Premiu din Bahrain

Max Verstappen va pleca din pole în Bahrain / foto: Guliver/Getty Images
Max Verstappen va pleca din pole în Bahrain / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 04 martie 2023 23:54 / Actualizat duminica, 05 martie 2023 12:26

Max Verstappen, olandezul „zburător” de la Red Bull Racing, campionul ultimelor două sezoane din Formula 1, va pleca din pole-position în Marele Premiu din Bahrain, în primul grand-prix din 2023. Un semn cât se poate de evident că omul #1 al team-ului austriac e gata pentru noi recorduri în noul an. 

Cel mai rapid în sesiunea de calificări de sâmbătă, olandezul va porni din prima linie alături de coechipierul Sergio Perez, în timp ce linia a doua e una 100% Ferrari, cu Charles Leclerc pe 3, respectiv Carlos Sainz pe 4. 

Fernando Alonso, în spatele Red Bull și Ferrari, dar peste Mercedes

Deși a dominat sesiunile de antrenamente libere de vineri și sâmbătă, „veteranul” Fernando Alonso, care pilotează anul acesta pentru Aston Martin, va porni de pe locul 5 în grilă.

Piloții Mercedes și-au găsit cu greu ritmul și vor pleca de pe locurile 6 - Russell - și 7 - Lewis Hamilton. Surpriza din Q3 a fost Niko Hulkenberg, neamțul revenit în 2023 în „Marele Circ” după mai mulți ani de pauză și care pilotează pentru americanii de la Haas.

Cursa va avea loc duminică, de la ora 17:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la DigiSport 2, Prima Sport 2 și Orange Sport 2. 

Grila de start pentru Marele Premiu din Bahrain

Nimic nou în Formula 1 » Max Verstappen, pole-position pentru prima cursă a sezonului + cum arată grila de start în Marele Premiu din Bahrain

Formula 1 pornește la drum în 2023 în Bahrain 

Un nou sezon de F1 începe în acest weekend, pe circuitul Sakhir din Bahrain, având în program 23 de curse și favoriți clari: Max Verstappen la al treilea titlu consecutiv la piloți, Red Bull la al doilea la constructori

„Nu i-aș scoate din calcul pe Lewis Hamilton și Mercedes pentru acest sezon, chiar dacă antrenamentele nu au mers așa cum și-au dorit. Au o filosofie diferită de a celorlalți și poate au nevoie de mai multe timp pentru a o pune în aplicare”, a spus Verstappen zilele trecute. 

Citește și alte știri despre Formula 1: 

Se ambalează motoarele! Cum arată echipele pentru noul sezon din Formula 1 și cine sunt marii favoriți

Vestea momentului în Formula 1: ce se întâmplă cu pilotul operat înainte de prima cursă a sezonului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează