SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RED BULL RACING

Clauza din contractul lui Max Verstappen care-i permite să plece de la Red Bull

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 18:42 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 18:42

Max Verstappen (24 ani) a semnat recent un contract cu Red Bull Racing până în 2028, însă campionul mondial poate părăsi echipa austriacă oricând dorește, conform unei clauze stipulate în noua înțelegere.

Pilotul olandez a câștigat titlul de campion mondial în sezonul 2021, după un final dramatic al cursei din Abu Dhabi, atunci când l-a depășit pe Lewis Hamilton în ultimul tur.

Drept răsplată, oficialii constructorului austriac i-au prelungit contractul până în 2028 și i-au oferit un salariu anual de 50 de milioane de euro.

Clauza de reziliere din contractul lui Max Verstappen

Totuși, Max Verstappen poate pleca de la Red Bull mai repede decât o prevede contractul, asta dacă echipa din Milton Keynes nu livrează un monopost competitiv, așa cum s-a întâmplat în perioada 2014-2020. În acele sezoane, Red Bull a fost la o diferență foarte mare de rivalii de la Mercedes.

În 2022 însă, Max Verstappen și Red Bull Racing sunt din nou protagoniști în lupta pentru ambele titluri mondiale puse în joc. După un 2021 de vis pentru olandez, urmează un sezon în care va încerca să-și adjudece un nou titlu, dar în circumstanțe diferite.

Dacă în sezonul precedent lupta s-a dat cu Lewis Hamilton, acum Charles Leclerc este principalul rival al lui Max Verstappen, în timp ce Ferrari este oponentul direct în clasamentul constructorilor pentru Red Bull.

Citește și alte știri despre Formula 1:

Fanii lui Hamilton se tem după anunțul pilotului Mercedes » La ce scenarii s-au gândit

OFICIAL Încă o cursă de Formula 1 în Statele Unite » Piloții vor concura pe un traseu spectaculos

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează