SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

5 mize uriașe pentru campionul Max Verstappen în acest final de sezon » Îi poate întrece pe Schumacher, Ascari și Raikkonen!

Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages
Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 13:19 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 14:27

Olandezul Max Verstappen (26 de ani) a câștigat sâmbătă al treilea lui titlu în Formula 1, cu 6 curse rămase în acest sezon ♦ Pentru pilotul Red Bull rămân multe mize în acest final de an, pe care vi le prezentăm în continuare.

Cu cele 7 puncte obținute în cursa sprint de sâmbătă seara, Max Verstappen s-a încununat campion în Formula 1 pentru al treilea an consecutiv.

Olandezul a reușit astfel să egaleze nume uriașe din istoria sportului, precum Ayrton Senna, Jackie Stewart, Niki Lauda, Jack Brabham și Nelson Piquet, toți cu câte 3 titluri de campion mondial, însă pentru Verstappen rămân multiple obiective personale de îndeplinit.

Pilotul din Formula 1 a cedat nervos: a aruncat volanul, apoi și-a BRUSCAT antrenorul personal
MP AL QATARULUI
Pilotul din Formula 1 a cedat nervos: a aruncat volanul, apoi și-a BRUSCAT antrenorul personal

5 mize uriașe pentru campionul Max Verstappen în acest final de sezon

1. Verstappen ar putea stabili un nou record în privința numărului de curse câștigate într-un sezon. Tot el deține și actualul record, 15 victorii în 2022, dar în acest an este deja la borna 13 și mai are de concurat în 6 Mari Premii.

2. Apoi, olandezul ar putea stabili cel mai înalt procentaj de victorii într-un sezon, cu condiția să mai câștige 4 dintre cele 6 curse rămase, adică să aibă 17 victorii la finalul anului.

Cu 17 curse câștigate din 22, procentajul de succes ar fi 77,27%, peste recordul actual de 75% al lui Alberto Ascari, care a câștigat 6 dintre cele 8 întreceri disputate în 1952. Următorul pe această listă este Michael Schumacher, 13 victorii din 18 în 2004, la Ferrari, adică un procentaj de 72,22%.

5 mize uriașe pentru campionul Max Verstappen în acest final de sezon » Îi poate întrece pe Schumacher, Ascari și Raikkonen!
Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages

3. „Olandezul zburător” țintește și un nou record de podiumuri într-un sezon. Momentan are 15, iar recordul este de 18, stabilit tot de el, anul trecut. Așadar, Verstappen are nevoie de o clasare între primii 3 în cel puțin 4 dintre cursele rămase, astfel încât să-și bată realizarea din 2022.

4. Altă miză pentru Verstappen o reprezintă numărul de curse în care reușește cel mai rapid tur. Olandezul a stabilit cel mai rapid tur în 7 dintre cursele din acest an, recordul absolut fiind 10 într-un sezon, împărțit de Michael Schumacher (2004) și Kimi Raikkonen (2005 și 2008)

Așadar, Verstappen va ținti să reușească această performanță în măcar 4 dintre cursele rămase.

5. Mai mult, dacă are un parcurs perfect până la finalul anului, 6 victorii din 6, Verstappen ar urca pe locul 3 în topul celor mai de succes piloți din istoria competiției, ajungând la 54 de succese. Momentan, 4 piloți au mai multe victorii decât Verstappen în F1: Lewis Hamilton (103), Michael Schumacher (91), Sebastian Vettel (53) și Alain Prost (51).

180 de cursei-au trebuit lui Verstappen pentru a obține cele 48 de victorii cu care se laudă în prezent

Max Verstappen a stabilit deja un record important în acest sezon, 10 victorii consecutive, cea mai lungă serie din istoria competiției. Precedentul record îi aparținea lui Sebastian Vettel, 9 victorii la rând în 2013.

Mai multe știri din Formula 1: 

Scenă incredibilă în calificări » A mers la interviu pe locul 3 și s-a întors pe 6: „Minunat. O să... o să încerc din nou”

Apple bagă o AVERE pentru Formula 1! Ar fi tranzacția sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează