SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

Surprize mari în calificările Marelui Premiu al Marii Britanii » Nume neașteptate în fruntea grilei de start

Lando Norris va pleca de pe locul 2 în cursa de duminică / Sursă foto: Imago Images
Lando Norris va pleca de pe locul 2 în cursa de duminică / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 18:24 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 02:33

Max Verstappen a obținut un nou pole-position în „Marele Circ”, al cincilea la rând, într-una dintre cele mai palpitante sesiuni de calificări din ultima perioadă. Olandezul a fost sigur de pole-ul de la Silversone abia în ultima secundă din Q3, când a bătut la limită timpul „localnicului” Lando Norris (McLaren). 

Însă nu Verstappen, ci McLaren a fost marea performeră de sămbată! Piloții constructorului britanic, Norris și Oscar Piastri, vor porni de pe locurile 2, respectiv 3 în cursa de duminică (17:00 ora României, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport și Prima Sport).

De când Max Verstappen a început să „sufoce” competiția, momentele de dramatism din „Marele Circ” au devenit o raritate. Olandezul a bifat pole după pole în ultimele săptămâni, iar cursele s-au transformat de fiecare dată într-un „galop de sănătate” pentru campionul en-titre. Un rar moment în care fanii Formulei 1 au stat cu sufletul la gură până în ultima secundă s-a petrecut sâmbătă, în calificările de la Silverstone.

Le iese de data asta? Anunț important în Formula 1
F1
Le iese de data asta? Anunț important în Formula 1

Piloții Mclaren au fost la înălțime în Q3, chiar dacă pole-ul i-a revenit tot lui Verstappen

Cu excepția lui Sergio Perez, care n-a reușit nici măcar să facă pasul în Q2 - o altă sesiune dezamăgitoare de calificări pentru „locotenentul” lui Verstappen de la Red Bull - principalii favoriți, în frunte cu Verstappen, au pătruns în ultima secvență a calificărilor. Acolo unde cel mai remarcabil progres a fost înregistrat de piloții celor de la McLaren, ale căror upgrade-uri par să dea roade chiar pe circuitul de casă.

Ultimele secunde ale Q3-ului au fost învăluite în dramatism, în special după ce Lando Norris reușise să-l detroneze pe Verstappen și să obțină pole-ul provizoriu. A fost momentul în care zecile de mii de fani prezenți pe circuitul din Silverstone au „erupt” în urale, Norris fiind unul dintre marii favoriți ai britanicilor. 

Verstappen i-a „refuzat”, însă, momentul de glorie: aflat pe tur, Max a reușit un timp superior, astfel că tot olandezul va pleca din pole-position. Însă transformarea McLaren e de scos în evidență: pe trei, imediat în spatele lui Norris, s-a clasat coechipierul acestuia, australianul Oscar Piastri, aflat la sezonul de debut în F1.

Piloții celor de la Ferrari vor pleca de pe 4, respectiv 5, cu Leclerc pornind din a doua linie.

Iată cum arată Top 10 pentru cursa de duminică:

Surprize mari în calificările Marelui Premiu al Marii Britanii » Nume neașteptate în fruntea grilei de start

Citește și alte știri din Formula 1:

Le iese de data asta? Anunț important în Formula 1

Cumpărată de un miliardar kazah, echipa britanică vrea în Formula 1: „Am depus cererea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează