SPORTURI  »  FORMULA 1  »  F1

Le iese de data asta? Anunț important în Formula 1

Max Verstappen și Red Bull domină autoritar sezonul 2023 din Formula 1 // foto: Guliver/gettyimages
Max Verstappen și Red Bull domină autoritar sezonul 2023 din Formula 1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 11:27 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 11:32

Formula 1 a anunțat calendarul sezonului 2024, unul care cuprinde 24 de curse. Ar fi pentru prima dată în istoria competiției când ar avea loc 24 de curse într-un an, dar așa ceva s-a încercat, fără succes, și anul trecut.

Ne apropiem de jumătatea sezonului 2023 din Formula 1, iar oficialii competiției numărul 1 din sporturile cu motor au anunțat calendarul pentru anul următor.

În varianta incipientă, acesta cuprinde 24 de curse, un număr record pe care Formula 1 a încercat, fără succes, să-l atingă și în 2023. Nu s-a întâmplat, pentru că Marele Premiu al Chinei a ieșit din calendar la începutul anului, ca urmare a restricțiilor anti-COVID din țara asiatică.

Ulterior a fost anulat și Marele Premiu al Italiei din Imola, ca urmare a inundațiilor, astfel că sezonul 2023 a rămas cu 22 de curse, la fel de multe ca în 2022.

Mutare de peste un milion de euro pentru clubul lui Hagi: Superbet e noul sponsor principal al Farului Constanța
FARUL
Mutare de peste un milion de euro pentru clubul lui Hagi: Superbet e noul sponsor principal al Farului Constanța

Calendarul Formula 1 pentru sezonul 2024

Sezonul 2024 din Formula 1 va începe în weekendul 29 februarie - 2 martie, la Bahrain, deja-obișnuita gazdă a primei etape din an. Ultima cursă din an va avea loc pe 8 decembrie, în Abu Dhabi.

În plus față de calendarul din 2023 este Marele Premiu al Chinei, care ar trebui să aibă loc în 2024 pentru prima dată după 5 ani. Ultima întrecere pe circuitul din Shanghai a avut loc în 2019.

Două curse vor avea loc sâmbăta! 

Alte informații importante:

  • Cursele din Bahrain și Arabia Saudită, primele două ale sezonului, vor avea loc sâmbăta, pe 2, respectiv 9 martie. „Decizie luată pentru a respecta Ramadanul”, explică F1. Ramadanul în 2024 va începe pe 11 martie. 
  • Formula 1 a organizat calendarul având în minte principiul „regionalizării”. Ideea a fost de a grupa cursele astfel încât deplasările să fie scurtate, iar resursele și mediul protejate.

Întreg calendarul pentru sezonul 2024 din Formula 1:

Le iese de data asta? Anunț important în Formula 1
sursă foto: Twitter @ F1

Tot din Formula 1: 

Fiasco în Formula 1! La 5 ore după cursă au anunțat OPT penalizări și au dat clasamentul peste cap. Pilotul Ferrari a răbufnit

Anunț major în Formula 1: echipa cu pretenții își schimbă numele și sponsorii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează