FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Mutare de peste un milion de euro pentru clubul lui Hagi: Superbet e noul sponsor principal al Farului Constanța

Gică Popescu, președintele Farului, a semnat contractul cu Superbet // sursă foto: farulconstanta.com
Gică Popescu, președintele Farului, a semnat contractul cu Superbet // sursă foto: farulconstanta.com

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 10:54 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 16:51

Farul are un nou sponsor principal, compania de pariuri sportive Superbet, mutare pe care Gazeta Sporturilor a anticipat-o din luna iunie.

Superbet era partener al Farului încă din februarie 2021, pe când clubul lui Gică Hagi purta denumirea „Viitorul Constanța”. Până astăzi era doar sponsor secundar, însă cele două părți au convenit să treacă la nivelul următor, astfel că Superbet a devenit principalul sponsor al campioanei României, înlocuind OMV Petrom.

Astfel, începând chiar din această seară, cu ocazia Supercupei cu Sepsi OSK, jucătorii Farului vor purta echipamente de joc inscripționate în față, pe piept, cu numele companiei de pariuri sportive.

Mutare de peste un milion de euro pentru clubul lui Hagi: Superbet e noul sponsor principal al Farului Constanța
Gică Popescu și directorul de marketing Superbet au prezentat noile tricouri ale Farului // sursă foto: farulconstanta.com

Contractul de sponsorizare cu OMV Petrom îi aducea Farului în jur de un milion de euro anual. Superbet va pompa sume ceva mai mari, peste un milion de euro în fiecare an de parteneriat.

Denis Alibec, ofertat: „Sper să fac alegerea potrivită”
FARUL
Denis Alibec, ofertat: „Sper să fac alegerea potrivită”

Superbet, noul sponsor principal al campioanei Farul Constanța

„Noul contract se întinde pe o perioadă de trei ani și ulterior poate fi prelungit”, a anunțat Farul într-un comunicat.

La semnarea contractului a participat președintele clubului, Gică Popescu, care s-a declarat încântat de afacerea încheiată de Farul:

„Superbet este un partener de prim rang, un partener care vizează, la fel ca noi, marea performanță. Aceasta este și baza colaborării noastre, obținerea de performanțe. Ei, pe zona de business, noi, pe zona sportivă. Contractul este pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire pe încă un an.

Ținând cont de faptul că peste doi ani sperăm să jucăm pe noul stadion din Constanța, sper ca parteneriatul nostru să se întindă pe o perioadă și mai lungă și îmi doresc să facem performanță în cupele europene împreună cu noul nostru partener”.

Superbet a avut în 2022 venituri în România care au depășit 100 de milioane de euro, conform bilanțului contabil depus la Ministerul Finanțelor.

Ne bucurăm pentru că a existat o creștere vizibilă a tot ceea ce înseamnă Farul și sperăm ca în viitor să fie și mai bine, să continue rezultatele bune de până acum, miza pe fotbalul ofensiv, spectaculos, care place suporterilor și strategia de a promova jucători români, care ajung să formeze nucleul echipelor naționale.

- Vlastimir Vukadinovic, director de marketing Superbet

Cel mai bun contract de sponsorizare din SuperLigă îl are CFR Cluj

Odată cu parafarea contractului, Farul a intrat într-un club select al echipelor din prima ligă  care primesc din partea sponsorului principal sume foarte mari, cu mult peste 1 milion de euro.

Lider este CFR Cluj, care are activ un parteneriat cu platforma financiară eToro, de la care primește 1,8 milioane anual. Urmează în acest top FCSB, care primește 1,5 milioane de euro pe sezon de la Betano.

Farul nu este singurul club din SuperLigă care are Superbet ca partener. La fel se întâmplă cu Rapid și U Cluj. Superbet este și sponsorul principal al campionatului românesc.

Farul, numărul 1 la sponsorizări și publicitate 

Acum că a semnat noul parteneriat, Farul a devenit clubul din SuperLigă cu cei mai mulți bani încasați din sponsorizări și publicitate. 

În 2022, conform actelor financiare raportate de cluburi, CFR Cluj a fost pe primul loc la acest capitol, cu încasări de 3,6 milioane de euro, iar pe locul secund s-a aflat Farul, cu 3,4 milioane de euro. 

Diferența de bani cu care vine Superbet față de OMV Petrom ar trebui să propulseze clubul lui Gică Hagi pe primul loc la acest capitol.

CLUBSUMA ÎNCASATĂ ÎN 2022 (mil. euro)*
CFR CLUJ 3,6
FARUL3,4
FCSB2,3
RAPID2,1
UNIVERSITATEA CRAIOVA1,9
* venituri exclusiv din sponsorizări și publicitate

Mai multe știri din SuperLigă:

Ofertă de 600.000 de euro pentru golgheterul din SuperLigă

Interviu cu speranța lui Dinamo pentru noul sezon din Superligă: „Sunt crescut în spirit antistelist. Nu aș merge la FCSB pentru nicio sumă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
fabulos
fabulos  •  08 Iulie 2023, 15:31

Nu doar atunci se numeau Viitorul ci și acum. Farul este doar prescurtarea și faptul ca are mai mare rezonanță. Puteți verifica simplu, după cui: 24667720

steaua1990
steaua1990  •  08 Iulie 2023, 15:04
Postat de ggbkli pe 08 Iulie 2023, 14:35

Nu am jucat niciodata la pariuri... nu inteleg de unde produc atatia bani in Romania firmele de pariuri (toaca ceva bani cu publicitatea agresiva si cu sponsorizarile). Sper sa nu vina profiturile din trucarea unor meciuri prin ligile inferioare...

Inferioare?! Folow the money! Trucheaza unde dau banii astia multi nu in ligile inferioare.

Coco2020
Coco2020  •  08 Iulie 2023, 14:43
Postat de ggbkli pe 08 Iulie 2023, 14:35

Nu am jucat niciodata la pariuri... nu inteleg de unde produc atatia bani in Romania firmele de pariuri (toaca ceva bani cu publicitatea agresiva si cu sponsorizarile). Sper sa nu vina profiturile din trucarea unor meciuri prin ligile inferioare...

nu intelegi de unde fac atatia bani? pai sunt o groaza de impatimiti cu pariurile care-si sparg toti banii aoclo, 5% dintre ei castiga, restul pierd pe banda rulanta!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează