FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

VIDEO + FOTO Sepsi este supercampioana României! » Covăsnenii câștigă al 4-lea trofeu din istoria clubului! Semne mari de întrebare pentru Hagi

FOTO: sportpictures.eu +41   FOTO
FOTO: sportpictures.eu

Articol de , - Publicat sambata, 08 iulie 2023 22:03 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 22:17

Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe Farul în Supercupa României, scor 1-0. Covăsnenii ridică al 4-lea trofeu din istoria clubului. Hagi trebuie să își trezească elevii înaintea turului cu Sheriff, din preliminariile Ligii Campionilor.

Pentru Gică Hagi, în afară de victorie nu există nimic: „Sunt crescut să câștig tot!”. De partea cealaltă, Liviu Ciobotariu, aflat la primul meci pe banca lui Sepsi, simțea presiunea: „Trebuie să mă ridic la nivelul performanțelor făcute aici”.

Șoc pe piața media: n-au prelungit contractul pentru drepturile TV și nu mai transmit Supercupa și alte două competiții! » Ce alternativă au abonații
SUPERCUPA
Șoc pe piața media: n-au prelungit contractul pentru drepturile TV și nu mai transmit Supercupa și alte două competiții! » Ce alternativă au abonații

După imnul României interpretat impecabil de artista Adda, pe numele ei real Ada Alexandra Moldovan, a început Supercupa României, a treia găzduită de „Ilie Oană” din Ploiești, după edițiile din 2019 și 2020. Cu puțin peste 7.000 de fani în tribune.

Mazilu, în centrul atenției la Supercupa Farul - Sepsi 

Cu un Farul în haine noi și cu un sponsor care-i aduce milioane de euro în conturi, echipa a început modest, fără vlagă și cu mari semne de întrebare pentru ce urmează.

Plus un Mazilu bătăios, puternic și mereu prezent, dornic să demonstreze că e o „bijuterie” care poate ajunge rapid pe milioane bune la export, dar care mai are multe de demonstrat.

Constănțenii au avut prima șansă: Mazilu a centrat, dar Nedelcu (6) a întârziat și n-a mai reușit să pună „capul” pentru deschiderea de scor. Același Mazilu (12) a mai pus o dată presiune pe poarta lui Niczuly, șut din marginea careului, peste poartă.

Sepsi a încercat, a ajuns de câteva ori în careul lui Aioani, dar apărarea „marinarilor” a rezistat. Safranko (44) putea duce Sepsi la cabine în avantaj, dar n-a reușit, mingea fiind deviată în corner de portarul constănțean. Final de repriză, fără niciun șut pe poartă! Nici în amicale nu vezi așa ceva...

„Piticul” Gheorghe și penibilul Boli

După o primă repriză slabă, chiar dezamăgitoare, în care „centralul” Chivulete și-a făcut meciul ușor și a fluierat orice contact, Farul a clacat.

Ion Gheorghe (47) a deschis scorul, după ce Boli a fost absolut penibil. A pierdut încă o minge la mijlocul terenului, pe care Sepsi a cules-o imediat și a pornit contraatacul. Ciobotariu jr. a centrat perfect în careu, de unde „piticul” Gheorghe s-a desprins ca Spider-Man, a pus „capul” și a deblocat tabela.

1-0 pentru Sepsi, cu un Hagi prăbușit pe bancă, surprins în timp ce arunca cu o sticlă de apă de nervi, dar și cu un Ciobotariu care se bucura rezervat în timp ce își aplauda „copilul” de suflet pe care l-a avut și la Voluntari.

Gică Hagi la Supercupa României, Farul - Sepsi
Liviu Ciobotariu la Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Gică Hagi la Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)sportpictures.eu
Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
+37 FOTO

Visătorul Aioani

Haosul a continuat pentru campioana României! Primele șase minute din partea secundă se puteau transforma într-un adevărat coșmar. Asta după ce, Aioani, portar de echipa națională, nu a fost în stare să degajeze la siguranță un balon. Mingea a ajuns la Ștefănescu care a prins un șut puternic de la 30 de metri spre poarta goală (52). Aioani a reușit însă să intervină în ultimul moment.

Fotbalistul cerut de Hagi la națională, gafă majoră în Supercupa dintre Farul și Sepsi
Farul - Sepsi
Fotbalistul cerut de Hagi la națională, gafă majoră în Supercupa dintre Farul și Sepsi

Șutul lui Enes Sali (54), plus încercarea de 2-0 a lui Cosmin Matei (74) au mai animat partea secundă, în care nervii și-au spus cuvântul. Niczuly a fost eroul covăsnenilor, după ce-a respins senzațional un șut al lui Alibec (84) din lovitură liberă.

Sepsi face „dubla”

Farul a pierdut Supercupa. Nu i-a mai ieșit ca ultima dată la Ploiești, când i-a „suflat” trofeul lui CFR! Iar acum Hagi n-are prea mult timp la dispoziție să-și trezească la realitate elevii.

Campioni, campioni, dar s-a terminat distracția. Miercuri, la Ovidiu vin moldovenii de la Sheriff și se îngroașă gluma la cum a arătat campioana în această seară.

Sepsi a făcut „dubla” și în Supercupă, și-a mărit vitrina de trofee, iar petrecerea se mută la Sfântu Gheorghe!

FINAL. Farul - Sepsi 0-1

S-a terminat! Sepsi a cucerit Supercupa României!
min. 90+1: Ocazie uriașă a lui Dumitrache. A venit lansat, nemarcat, și a reluat defectuos cu capul, din 8 metri. Semnalizarea asistentului nu poate scuza execuția. 
min. 83: Farul expediază primul șut pe spațiul porții! Niczuly respinge în corner execuția lui Alibec.
min. 81: Alibec șutează de la 20 de metri, mult peste poartă.
min. 71: Hagi îl introduce și pe Valentin Dumitrache (20 de ani). Îi ia locul lui Adrian Mazilu.
min. 64: Borgnino îl faultează din spate pe Ștefănescu. Vede cartonașul galben.
min. 62: Hagi îl trimite în atac pe Rivaldinho. Mihai Popescu intră și el în locul lui Queiros.

min. 54: Alibec lasă inspirat pentru Sali. Mijlocașul Farului trage mult peste poartă dintr-o poziție excelentă.

+3 FOTO

min. 51: Ștefănescu încearcă să îl surprindă pe Aioani cu o execuție de la centrul terenului. Portarul Farului are o repriză de coșmar, multe greșeli de pasare.
min. 47, GOL Sepsi, 0-1: Ion Gheorghe vine lansat și înscrie cu o lovitură de cap. Centrarea lui Denis Ciobotariu a fost una ideală, la 6 metri de poartă, cu efect, imposibil de intervenit pentru Aioani.
A început repriza secundă! Marco Borgnino și Dan Sîrbu intră la Farul. Părăsesc terenul Kiki și Vînă.

S-a terminat prima repriză!
min. 44: Cea mai mare ocazie a meciului îi aparține lui Sepsi. Kiki greșește o pasă, apoi tot el îl scoate din ofsaid pe Safranko. Aioani iese și respinge cu genunchiul în corner.
min. 37: Boli intervine cu întârziere asupra lui Ștefănescu și vede cartonașul galben.
min. 34: Matei execută bine un corner. Ninaj retrimite cu capul prin fața porții, dar niciun coleg nu reușește să reia decisiv.

Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Liviu Ciobotariu la Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Gică Hagi la Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)sportpictures.eu
Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
+37 FOTO

min. 25: Vînă vede primul cartonaș galben al partidei. 
min. 24: Ninaj se apără impecabil în fața lui Alibec, într-un duel 1 vs 1 în interiorul careului lui Sepsi.
min. 19: Mihai Bălașa încearcă un șut în forță, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, poziție centrală. Execuția se oprește în zid. 
min. 12: Mazilu își face mingea pe stângul, eliberează culoarul de șut. Execuția lui, de la 18 metri, se duce peste. Farul a fost în control până în acest moment.
min. 6: Mazilu centrează excelent cu piciorul drept, cel mai slab. Îi pune mingea pe cap lui Nedelcu, dar reluarea mijlocașului nu prinde spațiul porții.

Sepsi este supercampioana României! » Covăsnenii câștigă al 4-lea trofeu din istoria clubului! Semne mari de întrebare pentru Hagi
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

A început partida! Aproximativ 4.000 de spectatori sunt prezenți pe arena „Ilie Oană”. Hagi are parte de susținători speciali, soția Marilena și fiica Kira. 

Farul - Sepsi, echipe de start:

Farul: Aioani - Kiki, Boli, Queiros, Borza - Nedelcu, Vînă, Artean - Ad. Mazilu, Alibec, Sali 
Rezerve: Buzbuchi - M. Popescu, N. Popescu, Doukoure, Rivaldinho, Borgnino, Vianna, Sîrbu, V. Dumitrache 
Antrenor: Gică Hagi 

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Oteliță - N. Păun, J. Rodriguez - M. Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe - Safranko 
Rezerve: D. Moldovan - M. Tamas, Damașcan, Oroian, A. Dumitrescu, Kallaku, Aganovic, R. Varga, Rondon 
Antrenor: Liviu Ciobotariu

  • Gică Hagi trimite din primul minut două noi achiziții, fundașul central Diogo Queirós și mijlocașul Ionuț Vînă.
  • Gică Hagi a lăsat acasă mai mulți fotbaliști, accidentați: Larie, Mateus, Tudor Băluță, Benchaib și Carnat.

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / A1: Tunyogi Ferencz (Zalău), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)

UPDATE 19:50 » 4.000 de oameni pe „Ilie Oană”

Cu 10 minute înainte de start, în sectorului Farului sunt prezenți aproximativ 250 de fani. Sepsi are o susținere mai numeroasă, 750 de persoane. 

Galeria Farului a scandat „România, România”, moment aplaudat și de adversarii din Sf. Gheorghe. 

UPDATE 19:40 » Marius Niculae: „Farul este favorită”

Un meci echilibrat, primul din acest sezon. Vom vedea la ce nivel fizic vor fi echipele, mai ales că s-au făcut schimbări. La Sepsi e un antrenor nou, la Farul jucători noi. Cred că vom vedea o finală frumoasă. Contează mult omogenitatea, cred că Farul pornește cu prima șansă
- Marius Niculae, pentru GSP.ro

UPDATE 19:30 » Răzvan Burleanu nu e la meci

Răzvan Burleanu, președintele FRF, nu va fi prezent la Supercupa României. A preferat să asiste la Anglia U21 - Spania U21, finala Campionatului European de tineret, programată astăzi Georgia.

Anglia câștigă en fanfare Euro 2023: victorii pe linie fără gol primit! Spania putea duce finala în prelungiri, dar a ratat un penalty în 90+9!
ANGLIA U21 - SPANIA U21
Anglia câștigă en fanfare Euro 2023: victorii pe linie fără gol primit! Spania putea duce finala în prelungiri, dar a ratat un penalty în 90+9!

UPDATE 19:30 » Dioszegi: „Ar fi senzațional să mai luăm un trofeu, în 400 de zile am câștigat 4”

UPDATE 19:20 » Adda va interpreta „Deșteaptă-te, române!”

Înaintea Supercupei, imnul „Deșteaptă-te, române!” va fi interpretat de Ada Alexandra Moldovan, cunoscută publicului drept „Adda”. 

UPDATE 18:50 » Atilla Hadnagy: „Pentru noi orice trofeu e important!”

Attila Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi, vrea să ducă trofeul acasă.

Ne place, am câștigat 3 trofee în ultimul timp. Am venit să luăm Cupa acasă! Pentru noi este foarte important, indiferent de ce zic unii. Nu am făcut multe transferuri, am vrut să ținem echipa câștigătoare
- Atilla Hadnagy, pentru GSP

UPDATE 18:40 » Campionii, tachinați în momentul sosirii la stadion

Delegația lui Sepsi a ajuns prima la stadion. Intrarea a fost blocată pentru autocarul Farului. Campioniii s-au enervat și au făcut restul drumului către vestiare pe jos.

UPDATE 18:30 » Vestiarul lui Sepsi e pregătit

Covăsnenii au ajuns la stadion și sunt pregătiți pentru Supercupă.

Sepsi este supercampioana României! » Covăsnenii câștigă al 4-lea trofeu din istoria clubului! Semne mari de întrebare pentru Hagi
FOTO: Facebook

Ploieștiul găzduiește pentru a treia oară Supercupa

S-au jucat 24 de Supercupe ale României până azi, începând cu ediția 1994. Cele mai multe, găzduite de Capitală, jucându-se pe următoarele 5 stadioane bucureștene: Național, Regie, Cotroceni, Giulești, Arena Națională. În total, 15 meciuri care au pus față în față campioana și câștigătoarea Cupei României!

+15 FOTO

Conform FRF.RO, celelalte 9 Supercupe s-au jucat în orașele Cluj-Napoca (2010 și 2016), Ploiești (2019 și 2020), Piatra Neamț (2011), Constanța (2015), Botoșani (2017), Craiova (2018) și Arad (2022). Azi, pentru a 10-a oară meciul inaugural al sezonului se va disputa din nou în provincie, revenind la Ploiești, după trei ani de zile.

5 ediții ale Supercupeinu s-au disputat, de la înființarea ei în 1994, în acele sezoane campionatul și Cupa României fiind câștigate de aceeași echipă (1996, 1997, 2000, 2004 și 2008). Din 2009, în cazul dublei, locul 2 din Liga 1 joacă Supercupa

UPDATE Covăsnenii sunt pregătiți de meci

#csakazosk 8️⃣ ÓRA van hátra! / Au mai rămas 8️⃣ ORE! 🏆SZUPERKUPA / SUPERCUPA FC Farul 🆚️ Sepsi OSK ⏰ 20:00

Publicată de Sepsi OSK pe Sâmbătă, 8 iulie 2023

UPDATE Jucătorii campioanei au ieșit la plimbare prin oraș

Câștigătoarele ultimilor cinci ani de Supercupă

  • 2022: Sepsi
  • 2021: CSU Craiova
  • 2020: CFR Cluj
  • 2019: Farul
  • 2018: CFR Cluj

Citește și:

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB
Farul, campioana României
Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB
Eroul Niczuly! Sepsi CÂȘTIGĂ Cupa României Betano, ediția 2023 » Dramatism total: victorie după 14 penalty-uri
Sepsi - U Cluj 0-0 (5-4 d.pen.)
Eroul Niczuly! Sepsi CÂȘTIGĂ Cupa României Betano, ediția 2023 » Dramatism total: victorie după 14 penalty-uri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
kordell
kordell  •  09 Iulie 2023, 19:54
Postat de Dobermannul pe 08 Iulie 2023, 22:25

Pe mine nu ma sare nimeni ..***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Nae_4774
Nae_4774  •  09 Iulie 2023, 08:01
Postat de Kuba.nr1 pe 08 Iulie 2023, 22:02

bai dar alibec na invatat nimic de la De Bruyne??

De Bruyne i-o fi spus câte ceva, dar în engleză...iar când se uită la meciurile lui, Alibec înțelege că el și Farul sunt peste De Bruyne și MCI, conform logicii beton a magicianului Ghe.Hagi...

atthur
atthur  •  09 Iulie 2023, 07:28
Postat de bl0catu pe 08 Iulie 2023, 21:05

tataie,tu esti prost tare! de ce sa razi, ma? ca doar nu joaca fcsb cu silkeborg?! te doare ca joaca ei cu sherifii si nu ai tai? ce v-a impiedicat sa castigati la Constanta in penultima etapa? faptul ca asta va e valoarea? ca sunteti un ras de echipa in care se pompeaza bani fara creier? razi mai bine ca isi bate ciobanetele ala incult joc de voi!

Taraie ești tu și încă unul blocat in prostie!!! In rest,despre elucubrațiile tale ***,nu mă obosesc să-ți răspund, că oricum ești prea prost să pricepi ceva din orice ...!!!...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează