FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL, CAMPIOANA ROMÂNIEI

VIDEO + FOTO Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +38   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , , , , , - Publicat luni, 22 mai 2023 00:25 / Actualizat luni, 22 mai 2023 00:26

Farul a învins-o pe FCSB, scor 3-2, și este noua campioană a României! Rezultatele din ultima etapă a play-off-ul nu vor mai conta.

UPDATE 00:10 / Sărbătoare în Constanța

Farul va sărbători ca în povești. Luni, de la ora 13:00, un autocar descoperit îi va plimba pe campioni pe străzile din Constanța.

+34 FOTO

UPDATE 23:53 / Farul a primit trofeul: spectacol pirotehnic la Ovidiu 

Pe acordurile melodiei „We are the champions”, Ionuț Larie a ridicat trofeul de campioană. A urmat un spectacol pirotehnic impresionant. 

VIDEO. Momentul în care Farul primește trofeul de campioană

UPDATE 23:50 / Hagi prezintă medalia fanilor

Gică Hagi a primit medalia de antrenor, apoi a făcut un tur al stadionului. A mers în fața peluzei și a cântat alături de fani: „Campionii, campionii!”. În tot acest timp, fotbaliștii așteptau să ridice trofeul. 

+34 FOTO

UPDATE 23:45 / Se pregătește decernarea trofeului 

Fotbaliștii Farului primesc acum medaliile de campioni. 

Prezent pe gazon, Denis Alibec a spus: „Cred că meritam 100%. În seara asta sărbătorim, sunt mândru de echipa și de orașul acesta. Îi dedic titlul domnului Hagi. De ce? Pentru că e cel mai bun!”.

UPDATE 23:30 / Enes Sali și Alibec, show la interviuri

Denis Alibec i-a luat un scurt interviu lui Enes Sali după meci. Reacția tinerei extreme a fost: „I-am spart! I-am spart!”. 

Întrebat de Alibec cine a fost cel mai bun fotbalist al meciului, Sali a spus: „Eu!”.

UPDATE 23:20 / Petrecere în vestiar, cu Hagi protagonist

Petrecerea s-a mutat în vestiarul Farului. Reporterii Gazetei au surprins imagini senzaționale cu Gică Hagi. 

+14 FOTO

UPDATE 23:00 / Fanii sărbătoresc titlul Farului pe gazon 

Mii de persoane au pătruns pe gazon imediat după fluierul final al lui Radu Petrescu. Printre ei s-a numărat și Denis Alibec, cu lacrimi de bucurie în ochi. 

+34 FOTO

„O poveste pentru rege”, cronica scrisă de Remus Răureanu după Farul - FCSB 3-2

Echipa mai tânără, mai săracă și mai slabă în calculele de pe hârtie a fost condusă cu 0-2. S-a scuturat, și-a revenit, a întors tabela și a cucerit titlul. Desfășurarea „finalei” a fost una de povestit, așa cum este toată evoluția acestui club pe care Hagi l-a inventat pe un câmp din Dobrogea. 

Ce au contestat cei de la FCSB înaintea golului de 2-2 marcat de Băluță și ce arată reluările fazei
Farul - FCSB
Ce au contestat cei de la FCSB înaintea golului de 2-2 marcat de Băluță și ce arată reluările fazei

Afișul cu „Finala campionatului” și materialele pirotehnice pe care constănțenii le-au postat pe marginea terenului sunt elemente noi, neîntâlnite etapă de etapă, și ele mai schimbă randamentul unor jucători într-unul mai slab decât îl știam noi.

Decorul de meci decisiv pentru o miză imensă îi subțiază mai ales pe portari. Aioani și Târnovanu sunt foarte bine cotați, pe merit!, fiindcă ei au contribuit la succesele pe care le-au obținut echipele lor de-a lungul stagiunii, însă în partida aceasta goalkeeperii arată de parcă i-ar fi dezbrăcat careva de toate calitățile demonstrate până acum.

VIDEO CU GOLUL. Adrian Șut, execuție în forță pentru 0-1 în Farul - FCSB

Întâi Aioani încasează un gol de la 25 de metri și dezechilibrează jocul. Șut a lovit mingea foarte bine, avantajat de faptul că Băluță i-au oferit suficient timp ca să-și potrivească balonul, însă te aștepți ca un portar de națională, așa cum îl recomandă Hagi pe Marian, să poată scoate și astfel de mingi.

Avea să greșească și mai clar Târnovanu, dar după ce FCSB mai înscrisese o dată, un gol al lui Compagno apărut după încă o fază în care oamenii defensivi ai lui Gică au fost moi, dezorganizați, temători.

VIDEO CU GOLUL. Mateus Barbosa, lovitură de cap pentru 1-2 în Farul - FCSB 

Portarul roș-albaștrilor i-a readus pe dobrogeni în joc. El mai ieșise greșit la o minge centrată, de data aceasta a comis o greșeală cu urmări clare. Borza a centrat de pe partea stângă, Târnovanu s-a învârtit pe sub balonul aflat în aer, l-a condus cu privirea până la colțul lung, acolo unde se afla Mateus. Brazilianul a înscris și a redeschis calculele pentru partea a doua și pentru titlu. 

Brazilianul pe care l-a aruncat FC Botoșani a devenit un titular în formația favorită la câștigarea campionatului. E o dovadă că Hagi se pricepe să pescuiască fotbaliști care altora nu li se par buni, dar e și un semn clar că Farul e departe de a avea forța rivalelor mai bogate din campionat. FCSB, CFR, U Craiova, Sepsi nu ar recruta niciodată un jucător care li se pare slab botoșănenilor!

Lecția „Regelui” în Farul - FCSB 

Repriza a doua a pornit într-un echilibru de care "Regele" a căutat să profite. El a mutat cu două schimbări, i-a trimis pe teren pe Casap și pe Sali, iar ei doi au avut un impact instantaneu. Sali, mijlocașul ofensiv cu fizic și cu gesturi de fotbalist de sală, a creat o fază pe partea stângă, a pasat în careu, de unde mingea a ajuns pe dreapta. 

Acolo a preluat-o Casap și i-a centrat-o perfect lui Tudor Băluță, care a lovit-o fantastic cu capul, a fost ca un șut puternic care a trimis balonul sub bara lui Târnovanu. 2-2 și toate socotelile rămân deschise.

FCSB jucase cu mult mai bine în start, dar echipa s-a dezumflat treptat. Un fapt surprinzător, dată fiind reputația de magician al pregătirii fizice pe care a căpătat-o Thomas Neubert. Coman și ai lui nu mai au puterea să-și preseze adversarii ca la început și se clatină de-a binelea atunci când trebuie să se apere. Mateus ratează o ocazie imensă și lovitura de grație cu care ar fi înhățat trofeul. Nu e terminat!

Trupa lui Becali nu a epuizat cadourile, pentru că din ea face parte și Dawa. Stoperul al cărui marcaj arată ca o invitație i-a permis lui Munteanu să controleze mingea în careu și s-o trimită în plasă. O răsturnare uluitoare, ca într-un film cu un scenariu-șablon previzibil, cu outsiderul ridicându-se din pumni, umplut de sânge, ca să-și pună în mod fantastic adversarul la pâmânt.

Al 2-lea titlu pentru Farul

Cu o etapă rămasă de jucat din play-off, Farul are 4 puncte avans față de FCSB și va primi chiar la Ovidiu titlul de campioană. Conform FRF, al doilea din istorie, după cel cucerit în sezonul 2016/2017, sub titulatura de Viitorul.

FINAL. Farul - FCSB 3-2

Farul - FCSB, echipele de start:

Farul: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Barbosa 
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Boli, Doukoure, Casap, N. Popescu, V. Morar, Sali, I. Cojocaru 
Antrenor: Gică Hagi 

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea 
Antrenor: Elias Charalambous

+34 FOTO
  • Ionuț Larie și Tudor Băluță, fotbaliștii pe care Gică Hagi îi declara incerți, sunt titulari astăzi. 
  • În garnitura celor de la FCSB exista un singur semn de întrebare, cine joacă în postul de extremă dreapta. Octavian Popescu a fost ales, motivul principal fiind evoluția bună avută la meciul tur cu Farul, scor 2-1. Atunci l-a dominat clar pe Borza, adversarul direct. 

UPDATE 21:00 / Tricouri speciale purtate de cei de la FCSB

Cei de la FCSB au pășit pe gazon cu tricouri speciale, cu mesajul „Uniți nimeni nu ne poate învinge”. Au fost pregătite de fanii din Peluza Nord.

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB

UPDATE 20:30 / Gică Hagi, cu 30 de minute înaintea finalei de titlu

E echipa obișnuită, fără Denis. Sperăm ca Mateus să prindă o zi bună, cunoaște campionatul. Vrem să facem un meci mare, să fim noi și să câștigăm. Pregătim meciul acesta cum le-am pregătit pe toate. Știu că sunt două echipe care s-au descurcat cel mai bine în campionat, ăsta e adevărul. E o încărcătură frumoasă să te bați acolo sus
- Gică Hagi, la Orange Sport 

UPDATE 20:20 / Mihai Stoica, acid înainte de Farul - FCSB 

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a avut un discurs plin de „înțepături” cu mai puțin de o oră înaintea derby-ului cu Farul.

Mihai Stoica a ieșit la atac cu o oră înainte de Farul - FCSB: „Așa-s ultrașii de la țară” + „Poate știu ei ceva și eu nu am auzit”
Farul - FCSB
Mihai Stoica a ieșit la atac cu o oră înainte de Farul - FCSB: „Așa-s ultrașii de la țară” + „Poate știu ei ceva și eu nu am auzit”

Ilie Dumitrescu: „Bătălia se va da la mijloc”

FCSB e o echipă solidă și, în ultima perioadă, într-o formă foarte bună, o echipă care știe să joace cu presiune. Să ajungi să joci o finală înseamnă că echipa asta a răspuns foarte bine presiunii. E clar că existe puncte vulnerabile, sunt puncte vulnerabile de ambele părți. 

Bătălia se va da în linia de mijloc, sunt două formații cu două linii solide mijloc, vedem cum vor fi duelurile Tavi Popescu - Borza și Florinel Coman - Kiki. Cine va fi puternic mental va reuși să câștige
- Ilie Dumitrescu, la Digi Sport

UPDATE 20:15 / Fetele, sărbătorite la Ovidiu

Înaintea partidei, pe gazonul de la Ovidiu a fost premiată și formația feminină a celor de la Farul, proaspăt promomvată în primul eșalon. 

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB

UPDATE 20:05 / Măsuri speciale de securitate

Ca măsură de securitate, cine intră pe stadion nu mai poate să iasă. S-a recurs la acest gest pentru a nu exista în curtea stadionului persoane fără bilete, care să intre cu cele deja scanate.

UPDATE 20:00 / Steaguri cu Farul pe tot stadionul

Pe fiecare scaun este pus câte un steag albastru cu Farul și doua reviste dedicate meciului, una scoasă de club, a doua de sponsorul Superligii.

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB

UPDATE 19:50 / Torțe în afara stadionului: fanii sunt pregătiți de derby

Fanii sunt pregătiți de derby. S-au strâns în afara stadionului și au aprins mai multe torțe.

+6 FOTO

UPDATE 19:45 / VIDEO. Conflict în afara stadionului

Cu două ore înainte de startul derby-ului pentru titlu dintre Farul și FCSB, fanii celor două au fost implicate într-o altercație chiar lângă intrarea în stadion. Reporterii GSP au asistat la scenele tensionate de la Ovidiu: doar intervenția forțelor de ordine a făcut ca tensiunile să nu escaladeze într-o bătaie în toată regula.

UPDATE 19:35 / VIDEO. Hagi și elevii lui au ajuns la stadion 

UPDATE 19:30 / Florin Tănase, la Farul - FCSB 

Florin Tănase, fost atacant la ambele combatante, este prezent la meci. 

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB

UPDATE 19:25 / Liga a montat scena pentru festivitatea de premiere

Liga Profesionistă este pregătită pentru scenariul în care Farul va câștiga derby-ul cu FCSB și a montat scena pentru o eventuală înmânare a trofeului. 

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB
FOTO: Andrei Crăițoiu

UPDATE 17:00 / Farul e pregătită de sărbătoare

Organizatorii speră ca echipa lui Gică Hagi să se impună și să devină și matematic campioană. Ca să nu fie luați prin surprindere, cei de la Farul au adus deja artificii la stadion. Reporterii GSP prezenți la stadion oferă imagini exclusive. 

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB
Artificiile sunt pregătite la Ovidiu

Citește mai multe știri despre Farul - FCSB: 

Hagi se ia de Gigi Becali: „Înainte nu-i voia, acum îi laudă!?” + reproșuri în serie: „Nu se ține cont de părerea mea, e prea mult!”

Gigi Becali, gata să vină pe stadion la FCSB - Rapid » Ce condiții pune

Culise incredibile » Cuplul Kovacs - Hațegan are INTERZIS la finala campionatului: GSP a aflat motivul pentru care Farul - FCSB nu poate fi condus de arbitrii #1 + variantele CCA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (516)
viktorrush
viktorrush  •  04 Iulie 2023, 22:25
Postat de forumeer pe 19 Iunie 2023, 19:00

Clona FC 10sb 2003 Berceni si Vitanul tau Barzesti se desfiinteaza in scurt timp. Clonatilor bercenari le mai trebuie doar inca o eliminare timpurie din Europa si adios. Ce bine ca tin cu Steaua Bucuresti si tu cu Zecesebeaua ta psd-ista si urasti visceral Steaua. Desfiintare placuta!

Steaua joaca in Ghencea. ha ha ha. ce ti-am spus ca doar Steaua din liga 1 poate juca in Ghencea,cum a facut-o si acum 40 de ani si acum 30 si acum 20. ha ha ha

forumeer
forumeer  •  19 Iunie 2023, 19:00
Postat de billwader pe 09 Iunie 2023, 20:39

clona csa si vitanul tau barzesti se desfiinteaza ins curt timp. gooool este capul tau. ha ha ha. desfiintare placuta,peste 2 ani o sa si uitam ca ati existat vreodata.

Clona FC 10sb 2003 Berceni si Vitanul tau Barzesti se desfiinteaza in scurt timp. Clonatilor bercenari le mai trebuie doar inca o eliminare timpurie din Europa si adios. Ce bine ca tin cu Steaua Bucuresti si tu cu Zecesebeaua ta psd-ista si urasti visceral Steaua. Desfiintare placuta!

billwader
billwader  •  09 Iunie 2023, 20:39
Postat de forumeer pe 02 Iunie 2023, 16:07

GOOOOOOOOL, LOUIS MUNTEANUUUUU! Clona FC ZCsb 2003 aka Rusinea Romaniei va fi eliminata de ceva pescari, mineri (Silkelona/Karagandy) si IMINENTA DES-FIIN-TA-RE va avea loc, ahahahhahhaha, randuuuuuumb!

clona csa si vitanul tau barzesti se desfiinteaza ins curt timp. gooool este capul tau. ha ha ha. desfiintare placuta,peste 2 ani o sa si uitam ca ati existat vreodata.

Vezi toate comentariile (516)
Comentează