SPORTURI  »  FORMULA 1  »  GALĂ

Max Verstappen și Red Bull, onorați pentru un sezon 2023 extraordinar: „Sper că nu ne vom opri aici!”

Sergio Perez, Max Verstappen, Christian Horner și partenerele la Gala FIA 2023 Foto Instagram F1 +7   FOTO
Sergio Perez, Max Verstappen, Christian Horner și partenerele la Gala FIA 2023 Foto Instagram F1

Articol de - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 16:03 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 16:27

Triplul campion mondial Max Verstappen a primit trofeul care îi răsplătește efortul din 2023 în cadrul Galei FIA de la Baku. Echipa sa, Red Bull, a fost de asemenea onorată

Sezonul 2023 al Campionatului Mondial de Formula 1 s-a încheiat pe 26 noiembrie, odată cu Marele Premiu de la Abu Dhabi. Fără surprize, titlurile fiind decise de multă vreme atât la piloți, cât și la constructori.

Vineri seară, la Baku, premianții acestui an și-au primit trofeele în cadrul unei gale fastuoase, unde s-a venit la costum și papion plus rochii elegante ale însoțitoarelor.

Max Verstappen, dominație copleșitoare în 2023

Max Verstappen, cel care a cucerit al treilea titlu de campion mondial al carierei, făcând acest lucru în mod consecutiv, este pilotul care s-a distins în mod deosebit în 2023. Cu 19 victorii din 22 de curse, a stabilit un nou record la acest capitol. Unul care descrie limpede o dominație copleșitoare.

+3 FOTO

Red Bull, echipa pentru care concurează alături de Sergio Perez, s-a impus de asemenea detașat în ierarhia constructorilor.

Team-ul lui Christian Horner a pierdut o singură cursă în 2023, cea de la Singapore, acolo unde a triumfat Carlos Sainz, iar monopostul RB19 va rămâne în istorie drept unul dintre cele mai puternice și dominante.a

Doar la începutul sezonului Perez a ținut pasul cu olandezul, când a trecut primul linia de sosire în Arabia Saudită și Azerbaidjan. Apoi, Max a lovit în serie, sec sau spectaculos, aproape invincibil într-un an de neuitat.

Asta a inclus și seria de 10 victorii dintre MP de la Miami și cel al Italiei, Verstappen având la final 290 de puncte în plus față de ocupantul locului secund.

Max Verstappen: „Cu toții am vrut să câștigăm”

Max Verstappen și Red Bull, onorați pentru un sezon 2023 extraordinar: „Sper că nu ne vom opri aici!”
Max Verstappen cu trofeul în Marele Premiu de la Abu Dhabi Foto Imago

Cred că am realizat abia pe podium la Abu Dhabi, atunci am realizat că sezonul s-a încheiat și că, din păcate, nu voi mai avea ocazia să pilotez această mașină”, a reflectat Max asupra acestui traseu strălucitor.

„A fost incredibil, m-am simțit bine lucrând alături de toată lumea din echipă. Cu toții am vrut să câștigăm, să dăm ce avem mai bun. Atunci când călătorești atât de mult într-un an vrei să fii într-un grup grozav, iar noi avem așa ceva la Red Bull”, a punctat campionul mondial.

Sunt extrem de mândru pentru ceea ce am obținut în 2023, dar sper că nu ne vom opri aici! 
– Max Verstappen, triplu campion mondial

Boss-ul de la Red Bull, Christian Horner, a spus, la rândul său, că „a fost un sezon uimitor pentru echipă. Am bătut atâtea recorduri, am câștigat 21 de curse din 22 și cinci curse sprint din șase. Este ceva foarte, foarte special”.

El a evidențiat contribuția „fiecărui bărbat și femeie din echipă” la succesul final, având o mențiune specială la final pentru Verstappen.

Max se alătură, evident, unor mari legende ale sportului nostru. Este o seară mare pentru noi, un an mare, sunt mândru de ceea ce am reușit”.

Pe lângă Verstappen și Perez, Lewis Hamilton a urcat pe scenă pentru a-și primi trofeul cuvenit ocupantului locului 3. Oscar Piastri, 22 de ani, cu două podiumuri în 2023, locul 2 în Qatar și locul 3 în Japonia, și o victorie la sprint, a fost desemnat „Debutantul anului”.

Citește și: 

Dinamo, campioană națională la rugby! Buldogii o întorc pe Știința Baia Mare în ultimele minute și încheie seceta de 15 ani
LIGA NAȚIONALĂ
Dinamo, campioană națională la rugby! Buldogii o întorc pe Știința Baia Mare în ultimele minute și încheie seceta de 15 ani
David Popovici, locul 4 la 200 m liber! Nu și-a apărat medalia din 2021 + S-a calificat în finala la 100 m liber
ÎNOT » CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT
David Popovici, locul 4 la 200 m liber! Nu și-a apărat medalia din 2021 + S-a calificat în finala la 100 m liber

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează