SPORTURI  »  RUGBY  »  LIGA NAȚIONALĂ

video+foto Dinamo, campioană națională la rugby! Buldogii o întorc pe Știința Baia Mare în ultimele minute și încheie seceta de 15 ani

Dinamo, campioană națională la rugby +22   FOTO
Dinamo, campioană națională la rugby

Articol de , , , - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 15:05 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 16:55

Dinamo este noua campioană a României la rugby, după 17-13 cu CSM Știința Baia Mare în finala Ligii Naționale de Rugby. Hegemonia băimărenilor, care câștigaseră titlul de 4 ori la rând, a luat sfârșit. 

  • CSM Baia Mare și Dinamo au ajuns în finala Ligii Naționale după ce au trecut în semifinale de SCM Timișoara (18-16), respectiv Steaua (20-19).
  • Disputată astăzi în Ghencea, finala mică, Steaua - SCM Timișoara, a fost câștigată de bănățeni, 26-8. 

Miza partidei de astăzi a fost uriașă pentru ambele formații. Știința Baia Mare era față în față cu o nouă filă de istorie, posibilitatea de a deveni prima echipă din istorie care câștigă 5 titluri la rând, în vreme ce Dinamo căuta să încheie o secetă de 15 ani, ultimul titlu al buldogilor fiind consemnat în 2008.

Dinamoviștii au început meciul mai bine și după 14 minute conduceau cu 6-0, puncte aduse de Jondre Williams prin două transformări ale unor lovituri de pedeapsă.

Pe fondul unui joc puțin cursiv, primul eseu s-a lăsat mult așteptat. Următoarele puncte au fost marcate tot din faze statice, Paul Popoaia restabilind egalitatea până la pauză tot cu două transformă de lovituri de pedeapsă, 6-6.

+18 FOTO

Prim eseu după 60 de minute în CSM Știința Baia Mare - Dinamo, finala Ligii Naționale de Rugby 

Începutul părții secunde a fost, parcă, tras la indigo cu startul meciului. Dinamo a revenit în avantaj grație unei transformări pe care a semnat-o Jondre Williams, însă de această dată băimărenii au găsit replica.

Mihai Lămboiu a reușit primul eseu al meciului, culcând mingea în terenul de țintă advers în minutul 60. Transformarea ulterioară a lui Paul Popoiu a mărit avantajul Științei la 4 puncte, 13-9.

„Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!” » Moment special după ce „buldogii” au luat titlul la rugby: familia „Unicului Căpitan” s-a reunit pe gazon
LIGA NAȚIONALĂ
„Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!” » Moment special după ce „buldogii” au luat titlul la rugby: familia „Unicului Căpitan” s-a reunit pe gazon
+18 FOTO

Forțată de scor, Dinamo a ieșit în atac și a propus câteva atacuri foarte bune. Treptat, băimărenii au făcut pași în spate, iar în minutul 75 inevitabilul s-a produs, buldogul Paul Graure a reușit un eseu și a dus-o pe Dinamo în avantaj, 14-13.

Știința s-a aruncat în atac, dar de punctat au făcut-o tot bucureștenii, prin Jondre Williams, la ultima fază. S-a încheiat 17-13 pentru Dinamo, care a dat drumul petrecerii alături de cele câteva sute de suporteri din tribunele stadionului Arcul de Triumf.

FINAL » CSM Știința Baia Mare - Dinamo 13-17

  • min. 80: Jondre Williams transformă o lovitură de pedeapsă și închide meciul cu scorul de 17-13 în favoarea lui Dinamo. Buldogii sunt campioni!
  • min. 79: Jondre Williams ratează o transformare, iar CSM Știința are repunerea. Băimărenii repun balonul direct în afara terenului.
  • min. 77: Dinamo nu reușește și să transforme eseul, ceea ce ar fi dus-o la 3 puncte în față. Scorul rămâne 13-14, iar Știința pleacă în atac!
  • min. 75: eseu Dinamo, înscris de Paul Graure, iar Dinamo este în față cu 5 minute rămase pe cronometru, 13-14.
  • min. 72: Jondre Williams ratează transformarea unei lovituri de pedeapsă, cu care buldogii s-ar fi apropiat la un singur punct. Dinamo are nevoie de eseu!
  • min. 61: Paul Popoiu transformă eseul în pofida poziției dificile și duce scorul la 13-9 în favoarea Științei!
  • min. 60: avem primul eseu al partidei, înscris de Mihai Lămboiu de la CSM Știința! 11-9 în favoarea băimărenilor.
  • min. 56: primele puncte din partea a doua sunt reușite de buldogi, tot transformare de lovitură de pedeapsă, tot Jondre Williams executant.
  • Ora 14:09 - A început repriza secundă.
  • min. 36: Paul Popoaia transformă încă o lovitură de pedeapsă din zona centrală și restabilește egalitatea, 6-6. 
  • min. 20: primele puncte pentru băimăreni, Paul Popoaia transformă o lovitură de pedeapsă și tabela arată 3-6 după primele 20 de minute de joc. 
  • min. 14: Jondre Williams transformă o altă lovitură de pedeapsă și dublează avantajul buldogilor, 0-6. 
  • min. 7: Dinamo marchează primele puncte după ce Williams transformă o lovitură de pedeapsă, 0-3. 
  • Ora 13:02 - Start în finala Ligii Naționale, prima lovitură îi aparține lui Dinamo. 
  • La ora 13:01, aproximativ 150 de persoane sunt în tribunele stadionului Arcul de Triumf. 

Echipele de start

  • CSM Știința: J. Scott, Papidze, Dugladze, Dardzulidze, Șt. Iancu, Al. Alexe, Immelman (cpt.), Bitsadze, Bocăneț, N. McGregor, Mahlo, Faka'Osilea, Atunaisa, Lămboiu, Popoaia
  • Dinamo: Gordas, O. Cojocaru (cpt.), J.P. Smith, I. Rusu, Van Herdeen, Sobota, K. Murray, Chirica, J. Williams, Boldor, J. Perez, Graure, G. Pop, Schwartz, Kisting
  • Gazonul de pe „Arcul de Triumf” s-a prezentat într-o stare deplorabilă astăzi. Aici s-a jucat partida de fotbal dintre Dinamo și Oțelul joi seara, în urmă cu 38 de ore.
Dinamo, campioană națională la rugby! Buldogii o întorc pe Știința Baia Mare în ultimele minute și încheie seceta de 15 ani
foto: Andrei Furniga, GSP

14 finale consecutivea jucat CSM Baia Mare în Liga Națională, cu tot cu cea de astăzi

Mai multe știri din sporturi: 

David Popovici s-a calificat în semifinalele la 100 m liber cu al doilea timp » Azi concurează și finala de la 200 m liber

Azi s-a luat decizia finală » Cristina Neagu NU joacă împotriva Japoniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
creeperno534
creeperno534  •  09 Decembrie 2023, 22:41

Excelent!

northwestern
northwestern  •  09 Decembrie 2023, 16:29

Petrache, acest Putin al rugby-ului romanesc, reales la al XV-lea congres...

albu
albu  •  09 Decembrie 2023, 16:24

Felicitari cainilor!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează