SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP ABU DHABI

UPDATE Verstappen, noul campion în Formula 1 » FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!

FOTO: Imago +29   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 decembrie 2021 21:16 / Actualizat duminica, 12 decembrie 2021 21:57

Max Verstappen este în premieră campion mondial de Formula 1. Olandezul de 24 de ani de la Red Bull l-a învins pe Lewis Hamilton (37 de ani) în MP de la Abu Dhabi, după o cursă cu decizii controversate. Reprezentanții de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au făcut două contestații oficiale, ambele respinse.

UPDATE 21:15 / FIA a respins contestațiile făcute de Mercedes

Comisarii FIA au judecat în regim de urgență plângerile făcute de Mercedes. Ambele au fost respinse, iar Verstappen poate continua petrecerea de titlul mondial.

Mercedes nu acceptă eșecul lui Hamilton

Cu 5 tururi înainte de final, Hamilton era pe primul loc și avea 10 secunde avans față de Verstappen. Titlul numărul 8 părea să fie deja în brațele britanicului. Totul s-a schimbat, însă, când Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap. 

Și comisarii de cursă au fost luați pe nepregătite, iar deciziile lor au nemulțumit ambele echipe. În timp ce Safety Car-ul era pe pistă, între Hamilton și Verstappen erau 5 piloți întârziați. Inițial, acestora nu li s-a permis să depășească mașina de siguranță, spre nemulțumirea celor de la Red Bull.

Decizia inițială a fost modificată în ultimul moment. Piloții întârziați au depășit până la urmă Safety Car-ul, ceea ce i-a permis lui Verstappen să vină imediat în spatele lui Hamilton.

Mercedes contestă victoria lui Verstappen

La finalul cursei, reprezentanții celor de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au protestat oficial. Aceștia îl acuză pe Michael Masi, directorul de curse, pentru decizia care l-a costat titlul pe Lewis Hamilton.

Echipa lui Hamilton îl acuză de două încălcări ale regulamentului: 

1. Prima este legată de o prevedere din articolul 48.8: niciun șofer nu poate depăși un alt autoturism, inclusiv Safety Car-ul, în turul imediat următor ieșirii mașinii de siguranță de pe pistă. Mai exact, Mercedes spune că Verstappen l-ar fi putut ataca pe Hamilton doar după ce ar fi trecut cel puțin o dată prin zona liniei de start! 

2.  A doua prevedere din regulament pe care Mercedes consideră că Masi a încălcat-o este din Art. 48.12: orice monopost care a fost întrecut de lider cu un tur de pistă trebuie să fie lăsat să depășească mașinile din față și să ajungă în același tur cu adversarii. 

Mercedes acuză că Lando Norris, Fernando Alonso, Esteban Ocon, Charles Leclerc și Sebastian Vettel nu îndeplineau acest criteriu în momentul în care Verstappen l-a depășit pe Hamilton.

FOTO Imagini spectaculoase din MP de Formula 1 d la Abu Dhabi

+25 FOTO

Video Max Verstappen este în premieră campion mondial de Formula 1

Citește și: 

Charles Oliveira rămâne campion în UFC! Victorie spectaculoasă cu Dustin Poirier

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (88)
dragdim
dragdim  •  13 Decembrie 2021, 14:51

Eu nu înțeleg cum de mai au permise, chiar așa nici o poliție din lume nu vede ca ăștia merg peste limita de viteza? Sa traverseze Bucureștiul la ora de vârf fără sa întârzie si atunci sa fie declarați campioni mondiali.

lagardere_72
lagardere_72  •  13 Decembrie 2021, 12:30

Pentru cei care pot fi imparțiali mergeți pe site-ul oficial F1 și citiți articolul lui David Tremayne (englez) numit "Fearless and magnificent " Abia după ce o să citiți acest articol o realizați ce înseamnă cu adevărat F1

lagardere_72
lagardere_72  •  13 Decembrie 2021, 12:25
Postat de esperando pe 13 Decembrie 2021, 10:48

Si data trecuta si data asta daca voia sa-i iasa coliziunea o facea cu siguranta ( vezi Shumacher acum ceva ani care nu a fost penalizat cu nimic dupa cursa ), linistit el sau Perez in contul lui, uite ca nu s-a intamplat nici-o coliziune. Asa ca in ideea scuzelor interminabile, pune in balanta cate penalizari date celor de la Red Bull , cate apeluri a facut Mercedes in tot sezonul si 90% dintre ele numai in favoarea lor au fost date ( procent care nu se prea intampla in mod normal) . In curse domnule draga e normal sa fortezi depasiri ale adversarilor, ca unule sunt mai safe, altele mai periculoase ... dar este o cursa, ca atare uite un raspuns bun dat in timpul ultimului tur cand seful de la Mercedes spunea ca nu e corect sina primit un raspuns foarte bun ... "este o cursa si trebuie sa fie o intrecere" . Asa ca norocul avut de Verstapen trebuie luat ca atare, strategia defectuoasa a celor de la Red Bull cu schimbul de penuri a avut un final nesperat, dar pentru asta nu trebuie cautate "n" scuze, motive ca nu a castigat Hamilton din cauza conspiratiilor, comisarului de cursa s.a.m.d.

Mulți se uită la F1 ca la fotbal. Ei nu înțeleg că are reguli specifice (scrise și nescrise). Degeaba faci tu o expunere foarte corectă , nu te vor înțelege niciodată; nu ai cu cine.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează