SPORTURI  »  FORMULA 1  »  HAAS

Mick Schumacher are mari așteptări de la sezonul 2022

Mick Schumacher are mari așteptări de la sezonul 2022
Mick Schumacher are mari așteptări de la sezonul 2022

Articol de GSP - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 21:13 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 21:13

Mick Schumacher (22 ani), pilotul celor de la Haas, se așteaptă la un sezon 2022 foarte bun.

Pilotul german, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, este foarte optimist în ceea ce privește noul an și se așteaptă la rezultate mult mai bune decât in 2021. Într-un interviu pentru Autosport, Mick a confirmat progresele pe care echipa le face și speră ca semnele bune să se adeverească pe circuit, la prima cursă a anului.

“Dezvoltarea monopostului decurge într-un mod pozitiv, sunt sigur de asta. Semnele sunt bune, din ce am auzit și am văzut personal. Astfel, bineînțeles că am mari așteptări de la 2022, sper ca tot progresul să fie confirmat pe circuit în sezonul viitor. 

George Russell, noul pilot Mercedes, este pregătit pentru „cel mai intens an” din viața sa
mercedes
George Russell, noul pilot Mercedes, este pregătit pentru „cel mai intens an” din viața sa

Lucrez și eu alături de echipă pentru că îmi place să fac asta, întotdeauna am fost pasionat să aflu cum funcționează lucrurile în Formula 1, mai ales în dezvoltarea unui monopost”, a declarat Mick Schumacher pentru Autosport.

Performanțe bune pentru Mick în sezonul de debut

Pilotul german a debutat în Formula 1 în 2021 alături de Haas. Contractul fusese anunțat incă de la finele lui 2020, însă multă lume a considerat decizia una “de marketing”, neavând încă totală încredere în abilitățile lui Mick. 

Totuși, deși monopostul Haas a fost cel mai slab din Formula 1 în 2021, germanul și-a făcut treaba și l-a învins convingător pe colegul de echipă. În cele 22 de Grand Prix-uri desfășurate în 2021, Mick Schumacher l-a surclasat pe Nikita Mazepin atât în calificări, cât și în regim de cursă.

După 22 de sesiuni de calificare, scorul a arătat un convingător 20-2 în favoarea lui Schumacher, în timp ce la finalul celor 22 de curse, tot pilotul german a prevalat în 16 dintre ele.

Cine este Mick Schumacher

Mick Schumacher (22 ani) este un pilot de curse german, fiul celebrului Michael Schumacher. Și-a început cariera în karting în 2008, concurând apoi în Formula 4 germană ADAC până în 2015.

După ce a câștigat titlul din 2018 în Formula 3 Europeană, a intrat în Formula 2 anul imediat următor, iar in 2020 a câștigat și aici titlul. A urmat debutul în Formula 1 unde s-a descurcat foarte bine, în ciuda faptului ca nu a reușit să marcheze niciun punct, dat fiind si monopostul inferior concurenței.

Sezonul de Formula 1 din 2022 va debuta pe 20 martie, odată cu Marele Premiu al Bahrainului.

Articol de Sebastian Cristian

FORMULA 1. Ferrari a decis numele pilotului care va face echipă cu Leclerc în 2022
Formula 1
FORMULA 1. Ferrari a decis numele pilotului care va face echipă cu Leclerc în 2022
Lewis Hamilton nu se retrage » Indiciul care îl dă de gol pe britanic
MERCEDES
Lewis Hamilton nu se retrage » Indiciul care îl dă de gol pe britanic

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează