SPORTURI  »  FORMULA 1  »  HAAS

Pilotul rus dat afară din Formula 1 contraatacă: „Una mi-au promis, alta au făcut!”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 17:53 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 15:11

Nikita Mazepin (23 ani), pilotul dat afară din Formula 1 de Haas după izbucnirea Războiului din Ucraina, a făcut noi dezvăluiri despre modul în care s-a renunțat la contractul său și al sponsorului rus Uralkali.

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

După ce Vladimir Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie, oligarhii ruși au început să fie sancționați masiv de lumea occidentală. Excepție nu a făcut nici Nikita Mazepin, al cărui tată, Dmitri, este un apropiat al președintelui Federației Ruse.

„Echipa de Formula 1 Haas a decis rezilierea, cu efect imediat, a parteneriatului cu Uralkali și a contractului cu pilotul Nikita Mazepin. La fel ca și restul comunității Formulei 1, echipa este șocată și întristată de invazia Ucrainei și își dorește încheierea rapidă și pașnică a conflictului”, se preciza într-un comunicat al echipei americane din 5 martie.

Nikita Mazepin iese la atac: „Mi-au promis că voi putea participa dacă rămân neutru”

Pilotul rus a fost foarte dezamăgit de acea decizie, însă a preferat să nu comenteze prea mult situația în acel moment. Acum însă, în cadrul emisiunii Quest means business de la CNN, Mazepin a dezvăluit că i s-ar fi promis rămânerea în Formula 1 dacă se declara neutru în privința crizei din Ucraina. 

Mai mult decât atât, rusul a acuzat echipa americană Haas că nu a returnat niciun ban primit în avans de la sponsorul său, chiar dacă contractul a fost rupt înainte de termen.

„Fiecare are dreptul să comenteze sau să se abțină. Cei de la FIA mi-au promis că pot concurca dacă rămân neutru, însă realitatea a fost alta. Cea mai mare problemă este că acest sport le permite echipelor să-și păstreze banii, chiar dacă nu au respectat un anumit contract. 

Mai mult de atât, Haas cere și mai mulți bani de la noi, chiar dacă tot afirmă că nu au nevoie de bani din Rusia. 

Mi-ar plăcea să mă întorc în Formula 1, simt că mai pot demonstra multe, dar trebui să aștept să se calmeze lucrurile. Problema este că nu știu la ce echipă m-aș putea întoarce. Haas m-a dezamăgit, cei de acolo au jucat foarte murdar”, a declarat Nikita Mazepin.

Citește și alte știri din Formula 1:

„Crezi că îl mai poți ajunge pe Leclerc?” » Răspunsul lui Max Verstappen a stârnit hohote de râs

Un fost campion mondial e convins: „Hamilton se va gândi să plece de la Mercedes”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
m3lku
m3lku  •  23 Aprilie 2022, 10:46

nedreptatea de a nu fi lăsat să concurezi într-un sport versus nedreptatea de a fi împușcat în cap, de a avea soția violată sub ochii copiilor, de a avea casa și viața distrusă pentru totdeauna... grea decizie, nici nu știu ce e mai nedrept

elgabri
elgabri  •  22 Aprilie 2022, 19:58

L au tratat ruseste ;))

paolo15
paolo15  •  21 Aprilie 2022, 06:32

A distrus 3 mașini anul trecut, rula la 2 secunde în urma celorlalți, a reușit 2 depășiri într-un an și ala depășit era saracu' Schumacher...Haas e foarte bine de când a plecat fandositul asta arogant ca și taticu'.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează