SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MCLAREN

Marea speranță din Formula 1 nu regretă trădarea de anul trecut: „Mi-a fost clar!”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 17:04 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 17:04

Oscar Piastri, pilot proaspăt intrat în Formula 1, nu a avut debutul pe care și l-a dorit. În Marele Premiu de la Bahrain, prima cursă a sezonului, Piastri a avut nevoie să abandoneze încă din turul 13, după ce a acuzat probleme la cutia de viteze. Australianul a devenit, așadar, primul pilot din 2023 care s-a retras în timpul cursei.

Dezastrul nu s-a terminat aici pentru McLaren. Lando Norris a avut nevoie de 6 treceri pe la boxe pentru reglaje la sistemul pneumatic al motorului. Englezul a terminat cursa de la Sakhir pe un dezamăgitor loc 17.

În ciuda începutului cu mult sub așteptări din noul sezon, Piastri a spus că nu regretă decizia de a trăda Alpine și a veni la McLaren.

Lovitură pe piața drepturilor TV pentru postul care și-a închis singura emisiune de sport: „Naționala” se mută pe Pro TV!
MEDIA
Lovitură pe piața drepturilor TV pentru postul care și-a închis singura emisiune de sport: „Naționala” se mută pe Pro TV!

Oscar Piastri nu regretă că a semnat cu McLaren

„Pentru mine a fost clar că vreau să mă alătur echipei (n.r. - McLaren) de când am văzut entuziasmul lor cu privire la mine. A fost un factor foarte, foarte important în decizia mea.

Sunt foarte concentrat pe ceea ce fac acum și încerc că ajut echipa să urce înapoi unde îi este locul.

Evident, nu suntem într-o situație pe care o dorim. Suntem deschiși cu privire la asta. Avem în desfășurare un plan bun de dezvoltare și încercăm să ne întoarcem acolo unde trebuie să fim, adică în primele 3-4 echipe. E o misiune grea. 

Să vedem cum ne vor ajuta upgrade-urile de la Baku (n.r. - a 4-a cursă din sezon). Bineînțeles, e primul pas dintr-un plan care va dura tot anul” a declarat Oscar Piastri, conform motorsport.com.

Cine este Oscar Piastri

Marea speranță din Formula 1 nu regretă trădarea de anul trecut: „Mi-a fost clar!”

În vârstă de 21 de ani, Piastri a făcut primii pași în sportul cu motor încă din copilărie, mai exact din 2011, când a intrat în lumea karting-ului. În 2016, puștiul australian s-a mutat în Regatul Unit, unde și-a început o carieră în Formula 4. În 2020, el se alătură Academiei Renault.

Anul 2021 a marcat debutul lui Piastri în Formula 2, unde avea să-l înlocuiască pe Mick Schumacher, plecat de la Prema Racing. După un sezon cu 6 victorii, Oscar Piastri a devenit campion în Formula 2 în primul său an în competiție. Astfel, și-a trecut numele pe o listă de glorie care îi mai include pe Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, George Russell și Nico Hulkenberg.

Contactul cu Formula 1

Performanța din F2 i-a adus lui Oscar Piastri statutul de pilot de rezervă al echipei Alpine pentru sezonul 2022. Pe lângă, el putea fi folosit, tot ca rezervă, și de McLaren, ca urmare unui acord dintre cele două echipe. În 2023, pilotul trece la următorul nivel și ajunge pilot principal al McLaren.

Decizia sa de a semna cu team-ul britanic a stârnit un moment controversat anul trecut: în primă fază, Alpine a anunțat că Piastri va progresa de la statutul de rezervă și va lua locul lui Fernando Alonso. La scurt timp, pilotul a negat știrea și a anunțat că viitorul său este alături de McLaren.

Citește și alte știri: 

Emoții cu Max Verstappen înainte de Marele Premiu al Arabiei Saudite » Red Bull confirmă problemele olandezului
MARELE PREMIU AL ARABIEI SAUDITE
Emoții cu Max Verstappen înainte de Marele Premiu al Arabiei Saudite » Red Bull confirmă problemele olandezului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează