SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL STATULUI MONACO

Principatul a fost recucerit de Ferrari, după o pauză de 16 ani! Loc modest ocupat de Hamilton

Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen pe podium // FOTO Reuters +1   FOTO
Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen pe podium // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 00:00

Accidentul spectaculos al lui Wehrlein, din fericire fără urmări, n-a umbrit marea performanță a lui Ferrari, care a reușit ”dubla” la Monte Carlo, prin Vettel și Raikkonen. Lewis Hamilton, doar locul 7.

Ar fi fost prea frumos să câștige Kimi Raikkonen în Monaco, "Ice Man" obținând sâmbătă pole-position-ul după o pauză de 10 ani. Nici fanii lui Vettel nu credem că ar fi fost supărați dacă la finalul cursei finlandezul ar fi reușit victoria.

Probabil interesul echipei a primat, pilotul cu șanse reale la titlul mondial fiind doar Sebastian Vettel. Cei doi piloți ai scuderiei au negat la final că a fost vorba de o înțelegere, iar chipul lui Raikkonen arăta că nu era mulțumit cu poziția secundă. Sau poate era deranjat că a trebuit să se supună ordinelor șefilor?

Cert este că Ferrari a reușit la Monte Carlo ce n-a mai fost în stare de 16 ani! Ultimul pilot Ferrari care câștiga în Monaco era Michael Schumacher, în 2001!

Depășiri doar la boxe

Sebastian Vettel a obținut victoria după ce l-a depășit pe Kimi Raikkonen în urma singurei intrări la boxe.

Primii care au schimbat au fost Bottas și Verstappen. Au urmat Raikkonen și  Ricciardo, iar Vettel a rămas mai mult timp pe circuit, reușind să efectueze două recorduri pe tururi.

A forțat la limită cauciucurile pentru a-și asigura o distanță suficientă ca în momentul revenirii pe pistă să fie tot pe primul loc. Așa a procedat și Lewis Hamilton, plecat în Grand Prix-ul monegasc de pe poziția a 13-a.

Britanicul s-a oprit pe locul al șaptelea, în spatele lui Sainz, circuitul stradal din Monte Carlo nepermițând depășirile, fiind prea îngust. Mai mult de atât nu se putea!

Accidentul teribil al lui Wehrlein

În turul 61, a avut loc un incident între Pascal Wehrlein și Jenson Button, din fericire fără urmări pentru pilotul lui Sauber. Cei doi s-au acroșat în virajul de dinaintea intrării în tunel, iar monopostul lui Wehrlein a fost propulsat în parapetul de protecție într-o poziție incredibilă: pe o parte, cu cockpit-ul aproape lipit de balustradă!

Vettel și Ferrari, lideri

Sebastian Vettel a obținut cea de-a treia victorie din acest sezon și conduce în clasamentul piloților, având un avans de 25 de puncte în fața lui Hamilton. La "constructori", Ferrari a trecut în frunte, cu 7 puncte avans.

Singurul supărat de la scuderia italiană după etapa istorică de la Monte Carlo rămâne veteranul de 38 de ani Kimi Raikkonen! Ultima lui victorie în F1 se întâmpla în Australia, acum 4 ani. A ratat șansa unui nou succes din motive doar de el știute.

"A fost o cursă intensă. Am sperat la un start mai bun, dar până la urmă am fost răbdător și am primit răsplata. Până și eu am fost surprins de ce s-a întâmplat"
Sebastian Vettel

45de victorii are Sebastian  Vettel în Formula 1

2001a fost anul ultimei victorii Ferrari pe circuitul monegasc

86de podiumuri în Formula 1 a reușit în Kimi Raikkonen

clasamente cursa monaco

clasament piloti monaco

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  29 Mai 2017, 12:53

chiar nu inteleg supararea lui raikkonen de la final. vettel a optat sa forteze inca 2 tururi cu anvelope franjuri, a riscat si a realizat diferenta necesara iesirii inaintea finlandezului. timpii la boxe au fost aceeasi. la fel a procedat si hamilton. totusi, acest circuit este imposibil pentru driveri, in plus le pune si viata serios in pericol. de ce? pentru a mediatiza o familie regala si yahturile mogulilor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează