SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RASISM

Scandal de rasism în Formula 1 » Hamilton, abuzat rasial! Reacții în lanț

În ultimele ore, Lewis Hamilton (36 de ani) a fost vizat de atacuri rasiste pe rețelele de socializare. Totul după cursa de Formula 1 desfășurată duminică, în Marea Britanie.
În ultimele ore, Lewis Hamilton (36 de ani) a fost vizat de atacuri rasiste pe rețelele de socializare. Totul după cursa de Formula 1 desfășurată duminică, în Marea Britanie.

Articol de GSP - Publicat luni, 19 iulie 2021 21:20 / Actualizat luni, 19 iulie 2021 21:41

În ultimele ore, Lewis Hamilton (36 de ani) a fost vizat de atacuri rasiste pe rețelele de socializare. Totul după cursa de Formula 1 desfășurată duminică, în Marea Britanie.

  • Cursa de la Silverstone a început cu un incident major între Verstappen și Hamilton, primii doi pe grila de start. Nu trecuse nici un minut din cursă, iar olandezul, depășit de Hamilton pe interior, a fost agățat pe roata dreapta spate de englez, care încerca să-și recupereze poziția de lider.
  • Bolidul lui Max s-a izbit de parapet, iar olandezul a fost nevoit să abandoneze. Lewis, penalizat cu doar 10 secunde, a câștigat cursa.
  • Dus inițial la centrul medical de la Silverstone, Verstappen a fost apoi transportat cu elicopterul la spitalul Coventry pentru mai multe teste și observații, unde s-a constatat că nu a suferit răni majore.

Atacuri rasiste la adresa lui Hamilton

Mesaje rasiste, inclusiv emoticoane care imită maimuțe, au circulat pe internet. În special ca răspunsuri la postarea echipei Mercedes de pe Instagram, prin care se celebra succesul lui Hamilton.

Facebook, compania care deține, printre altele, și Instagram a specificat pentru Sky News: „Abuzul rasist îndreptat către Lewis Hamilton în timpul și după Marele Premiu al Marii Britanii este inacceptabil! Am eliminat deja o serie de comentarii de pe Instagram. În plus, sunt activate mereu filtrele specifice pentru astfel de mesaje”.

De asemenea, Formula 1, FIA și Mercedes au lansat un comunicat comun. Solicită luarea de măsuri împotriva celor responsabili: „Condamnăm acest comportament în cei mai duri termeni posibili! Așa ceva nu are ce căuta în sport! Îndemnăm ca responsabilii să fie trași la răspundere pentru faptele lor!”. 

Red Bull și McLaren au postat mesaje similare.

Lewis Hamilton: „Mă bucur să aud că Max este OK”

Hamilton urmărind reluările, cât a fost întreruptă cursa
+7 FOTO

Lewis Hamilton, cel care l-a trimis pe Verstappen în parapet, se apăra pe rețelele de socializare, afirmând că el conduce „întodeauna corect”. În același timp, s-a declarat fericit că Max este în regulă.

„Ziua de duminică a reprezentat un memento al pericolelor din acest sport. Îi transmit cele mai bune urări lui Max, care este un adversar incredibil. Mă bucur să aud că este OK. Mereu voi concura din greu, dar întotdeauna corect. Echipa mea a dat dovadă de perseverență, este un vis să câștig în fața publicului de acasă”, a scris Hamilton, pe Twitter.

Sunt foarte dezamăgit că am ieșit așa din cursă. Să urmăresc cum se sărbătorea victoria din spital a fost lipsit de respect și de fair-play. Dar mergem mai departe. Acum sunt OK. Pedeapsa dată (n.r. 10 secunde pentru Hamilton) nu ne ajută și nici nu e suficientă pentru mișcarea periculoasă făcută de Lewis
Max Verstappen, Red Bull Racing

Citește mai multe știri de actualitate:

Premieră istorică pentru România la Jocurile Olimpice! O echipă de români se va ocupa de producerea și transmiterea competiției

Ilie Năstase, la 75 de ani » Cei 2 jucători pe care ar fi vrut să îi înfrunte de ziua lui: „I-aș putea fi tată, dar cred că m-aș descurca”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  20 Iulie 2021, 12:56

Lewis joaca murdar, deci e murdar. Nu e nimic rasist aici.

dune
dune  •  20 Iulie 2021, 10:40
Postat de 1ianuarie pe 20 Iulie 2021, 00:21

Sigur dacă era alb se ducea cu mașina de cursa direct la spital,așa ,ca să le placă unora. Verstapen este unul dintre cei mai agresivi din circuit,va puteți convinge de ex. la marele premiu al Austriei din 2019 ce i-a făcut lui Leclerc in penultimul tur. Acolo atac la baionetă…

Vorbind de agresivitate, uitatate la hamilton 2016 cum si-a izbit intentionat coechipierul (Rosberg) care se batea la titlu.... P.s. daca bottas ar fi facut ca hamilton , nu mai pupa hamilton titlul atat de usor, sa fi vazut atunci plansete pe 'sir'

cr_fabiani
cr_fabiani  •  20 Iulie 2021, 09:11

Vai saracii sportivi de culoare..cate abuzuri rasiale!!!vai-vai-vai!!dar cum de mai rezista?!!! Asta cand e el vinovat,tot se victimizeaza..!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează