Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 11:14 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 12:40

Plecat de pe locul 2, olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Braziliei. Înainte de cursă, în calificări, a avut loc un incident între Esteban Ocon și Fernando Alonso.

Campion mondial pentru a treia oară, Max Verstappen domină finalul de sezon din Formula 1. Vineri a reușit să obțină cel mai bun timp pentru cursa de azi, iar sâmbătă a triumfat în cursa de sprint.

VIDEO Rezumatul cursei de sprint din Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei

Plecat de pe locul 2, olandezul a terminat primul cele 24 de tururi. A fost urmat de Lando Norris. Britanicul de la McLaren a plecat primul, dar a terminat la 4,2 secunde în urma lui Verstappen. Pe locul 3 a venit Sergio Perez (Red Bull).

Scandal între Esteban Ocon și Fernando Alonso

În finalul primei secvențe a calificărilor, Esteban Ocon (Alpine) și Fernando Alonso (Aston Martin) au fost implicați într-un accident, care adus la oprirea temporară a calificărilor.

Aflat pe un tur rapid, Ocon a pierdut controlul mașinii și a intrat violent în monopostul lui Fernando Alonso, care îi eliberase trasa ideală. Mașina lui Ocon a fost serios avariată, iar pilotul francez a dat vina pe Alonso, pe care l-a jignit: „Un iditot!”.

„A fost un accident mare, un impact puternic. Mă resimt. E greu de digerat pentru că eram pe un tur rapid, care mă ducea în următoare secvență a calificărilor. Dar l-am găsit pe Alonso pe drum... 

Lumea zice că am pierdut controlul mașinii, dar nu e adevărat. Alonso a virat stânga în timpul virajului și nu mi-a lăsat suficient spațiu”, a spus Ocon la interviul de la finalul calificărilor. 

Alonso a vorbit și el despre accident: „Nu am văzut reluări. Cineva mi-a spus că se pare că pierdut controlul mașinii.., E una dintre acele situații în care ești în locul nepotrivit la momentul nepotrivit”.

Cei doi piloți nu au reușit să obțină puncte în cursa de sprint. Alonso a plecat de pe locul 15 și a terminat pe 11, în timp ce Ocon a luat startul de pe 16 și a terminat pe 14.

Citește și:

Max Verstappen, cel mai rapid în bezna din Sao Paulo. Premiat pentru pole-position de „Împăratul” fotbalului brazilian
BRAZILIA
Max Verstappen, cel mai rapid în bezna din Sao Paulo. Premiat pentru pole-position de „Împăratul” fotbalului brazilian
Max Verstappen nu are preferințe » Fie Sergio Perez coechipier în sezonul viitor, fie Daniel Ricciardo, pentru el e grozav
MARELE PREMIU AL BRAZILIEI
Max Verstappen nu are preferințe » Fie Sergio Perez coechipier în sezonul viitor, fie Daniel Ricciardo, pentru el e grozav

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni