SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL JAPONIEI

Scene SCANDALOASE în Formula 1, pe Suzuka » Pilotul a fost aproape de o tragedie și a început să urle: „Puteam să mor!”

Cât de aproape a trecut Gasly de automacara // foto: captură Twitter
Cât de aproape a trecut Gasly de automacara // foto: captură Twitter

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 08:45 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 10:04

Pierre Gasly (26 de ani, AlphaTauri) a fost aproape de o tragedie pe Suzuka, în Marele Premiu al Japoniei din Formula 1. Comisarii de cursă au trimis pe pistă o automacara, în condițiile în care Gasly era încă pe circuit, întârziat. Pilotul francez a fost la câțiva metri distanță de a lovi automacaraua!

În turul 1, Pierre Gasly s-a văzut nevoit să intre la boxe după ce o bucată desprinsă de parapet i-a lovit partea din față a monopostului.

După ce i-a fost schimbată aripa față, Gasly a revenit pe circuit, unde cursa se desfășura sub Safety Car, ca urmare a accidentului lui Carlos Sainz (Ferrari), care a abandonat după ce a lovit un parapet.

Cu vizibilitatea redusă, Gasly a apăsat accelerația pentru a prinde din urmă plutonul care conducea în urma Safety Car-ului, moment în care a trecut la câțiva metri pe lângă o automacara trimisă să recupereze monopostul lui Sainz.

Scene SCANDALOASE în Formula 1, pe Suzuka » Pilotul a fost aproape de o tragedie și a început să urle: „Puteam să mor!”
Cât de aproape a trecut Gasly de automacara // foto: captură Twitter

Scene incredibile pe Suzuka, în cursa de Formula 1 » Pierre Gasly, aproape de o tragedie

Realizând tragedia care se putea întâmpla, Gasly a început să țipe pe radio:

„Dumnezeule! Ce?! Ce e asta? De ce tractorul ăsta pe circuit?! Am trecut pe lângă el. Este inacceptabil, amintiți-vă ce s-a întâmplat! Nu-mi vine să cred!”

Ulterior, în fața echipei, și-a continuat tirada: „Puteam să mor!”

Gasly s-a referit la accidentul din 2014 care a dus la moartea lui Jules Bianchi, pilot de Formula 1. Pe 5 octombrie 2014, tot pe Suzuka (!!!), Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul său Marussia a ieşit în decor şi a lovit o automacara care îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată.

Francezul s-a lovit grav la cap şi a fost internat în spital în stare critică până în iulie 2015, când a încetat din viață din cauza leziunilor suferite.

Reacții în serie după incidentul cu Pierre Gasly: „De neiertat”

Situația lui Gasly a provocat mai multe reacții dure pe rețelele de socializare.

Lando Norris, pilotul McLaren, s-a revoltat: „Ce naiba, cum s-a întâmplat asta?! Am pierdut o viață în această situație acum câțiva ani. Ne riscăm viețile, mai ales în astfel de condiții. Vrem să concurăm. Dar așa ceva... inacceptabil”.

Philippe Bianchi, tatăl lui Jules, a postat pe Instagram: „Nu există respect pentru viața pilotului și pentru amintirea lui Jules. Incredibil”.

„Am privit imaginile de pe camera de bord a lui Gasly. Are dreptate să fie furios. Mașina de recuperare era pe circuit în condiții de vizibilitate zero. De neiertat”, a scris celebrul jurnalist de F1 Will Buxton.

Iar Alex Wurz, șeful asociației piloților de Grand Prix, a scris că „Trebuie să discutăm situația cu tractorul pe circuit. Pe scurt, așa ceva NU trebuie să se întâmple”.

Culmea, comisarii de cursă l-au chemat la raport pe Gasly după cursă, pentru viteza cu care conducea pilotul AlphaTauri. „Mașina cu numărul 10 a accelerat până la 250 km/h când completa turul, sub steag roșu”, este motivul invocat.

Reluările au arătat că luminile aferente steagului roșu au apărut pe circuit cu doar o secundă înainte ca Gasly să treacă pe lângă automacara.

Celebrul Fabrizio Romano a schimbat sporturile și a anunțat cea mai tare mutare a sfârșitului de an în Formula 1: „Contract semnat!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează