SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ARABIA SAUDITĂ

Pole-position Red Bull plus o mare surpriză în calificările din Arabia Saudită: Max Verstappen pleacă de pe locul 15!

Sergio Perez, în stânga, va pleca din pole-position în cursa de duminică din Arabia Saudită // sursă foto: Guliver/gettyimages
Sergio Perez, în stânga, va pleca din pole-position în cursa de duminică din Arabia Saudită // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 20:13 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 20:34

Sergio Perez (33 de ani, Red Bull Racing) a fost cel mai rapid în calificările din Arabia Saudită și va pleca din pole-position la cursa de duminică (ora 19:00), a doua a sezonului de Formula 1. Mexicanul a fost ajutat indirect de problemele pe care le-a întâmpinat colegul Max Verstappen, care nu a putut concura mai departe de Q1.

Pentru al doilea an consecutiv, Sergio Perez are pole-position în Arabia Saudită, pe circuitul Corniche din Jeddah.

Basarab Panduru, dezvăluire-șoc chiar înainte de FCSB - CSU Craiova: „Să știți de la mine, nu va mai fi chemat la națională cât e Edi Iordănescu!”
FCSB - CSU Craiova
Basarab Panduru, dezvăluire-șoc chiar înainte de FCSB - CSU Craiova: „Să știți de la mine, nu va mai fi chemat la națională cât e Edi Iordănescu!”

Sergio Perez pleacă din pole-position în cursa de Formula 1 din Arabia Saudită

Mexicanul a fost cel mai rapid în calificările din această seară, în condițiile în care colegul său de la Red Bull, campionul en-titre Max Verstappen, s-a retras după Q1 din cauza unor probleme la monopost, aparent la transmisie.

Lando Norris (McLaren) și piloții AlphaTauri (Yuki Tsunoda & Nyck de Vries) și Williams (Alex Albon și Logan Sargeant) au părăsit calificările după prima secvență, Q1. McLaren a fost la un pas să aibă ambii piloți eliminați rapid, dar Oscar Piastri s-a salvat cu ultimul tur rapid, care l-a propulsat pe locul 11 în clasamentul celor mai buni timpi.

Max Verstappen, nevoit să retragă monopostul

Verstappen era mare favorit la pole-position, fusese cel mai rapid în antrenamente, dar monopostul i-a cedat în a doua secvență a calificărilor și l-a retras în garaj înainte de a stabili vreun timp. Olandezul va pleca astfel de pe locul 15 duminică!

Tot în Q2 au ieșit perechile de piloți Haas (Nico Hulkenberg & Kevin Magnussen) și Alfa Romeo (Valtteri Bottas & Zhou Guanyu).

Și Scuderia Ferrari a avut mari emoții, dar Carlos Sainz s-a scos cu ultimul lui tur rapid, al patrulea cel mai rapid per total.

În Q3, Charles Leclerc (Ferrari) a fost al doilea cel mai rapid după Sergio Perez, dar nu va pleca din prima linie duminică, întrucât are de servit o penalizare de 10 locuri ca urmare a schimbării peste limită a unității electrice de pe monopost.

Leclerc va pleca, astfel, de pe locul 12 duminică.

Grila de start din Arabia Saudită:

  1. Sergio Perez (Red Bull)
  2. Fernando Alonso (Aston Martin)
  3. George Russell (Mercedes)
  4. Carlos Sainz (Ferrari)
  5. Lance Stroll (Aston Martin)
  6. Esteban Ocon (Alpine)
  7. Lewis Hamilton (Mercedes)
  8. Oscar Piastri (McLaren)
  9. Pierre Gasly (Alpine)
  10. Nico Hulkenberg (Haas)
  11. Zhou Guanyu (Alfa Romeo)
  12. Charles Leclerc (Ferrari)
  13. Kevin Magnussen (Haas)
  14. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  15. Max Verstappen (Red Bull)
  16. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
  17. Alex Albon (Williams)
  18. Nyck de Vries (AlphaTauri)
  19. Lando Norris (McLaren)
  20. Logan Sargeant (Williams)

Tot din Formula 1: 

Lewis Hamilton anunță despărțirea de un om-cheie: „După 7 ani...”

Marea speranță din Formula 1 nu regretă trădarea de anul trecut: „Mi-a fost clar!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează