SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL TOSCANEI

Seria continuă! Lewis Hamilton smulge pole-ul la Mugello cu doar 0,059 secunde în fața lui Bottas

Lewis Hamilton sărbătorind pole-ul de la Mugello Foto Reuters
Lewis Hamilton sărbătorind pole-ul de la Mugello Foto Reuters

Articol de - Publicat sambata, 12 septembrie 2020 18:30 / Actualizat sambata, 12 septembrie 2020 18:40

Britanicul Lewis Hamilton, 35 de ani, de la Mercedes, va pleca pentru a 95-a oară primul într-o cursă de F1, îmbunătățindu-și recordul, după o sesiune de calificări încinsă 

La antrenamente, Valtteri Bottas a fost superior, chiar dominant. Hamilton, în schimb, a petrecut timp familiarizându-se cu circuitul de la Mugello, cuibărit între dealurile Toscanei, care își face debutul în Formula 1 weekend-ul acesta. Și s-a obișnuit atât de bine, încât a livrat în calificări. În prima parte a acestora, tot finlandezul a dicta, însă la o diferență mică.

A țâșnit în Q2

În Q2, Lewis a irumpt, reușind întâi un timp mai rapid cu 0.013 secunde, apoi și-a îmbunătățit performanța în primele tururi din secțiunea finală. Nu și în ultimul tur, dar ghinionul i-a zâmbit strâmb lui Bottas sub forma unui steag galben. Acesta a apărut după ce Esteban Ocon a avut o răsucire pe pistă. Astfel, campionul mondial a rămas în frunte, cu 0,059 secunde. Pe trei a venit, cumva așteptat, Max Verstappen.

Mâine va fi cursa cu numărul 1000 pentru Ferrari, iar Charles Leclerc a reușit un loc 5 pe grilă, îndulcind puțin amarul ultimelor weekend-uri. Sebastian Vettel, însă, a rămas doar pe 14. Monegascul s-a plasat înaintea celor două mașini Racing Point, Perez în fața lui Stroll, venind apoi Ricciardo, Sainz și Ocon în completarea Top 10. Cursa va fi mâine, de la ora 16:10, pe Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.

7 pole-uria reușit Lewis Hamilton în acest sezon, ultimele patru consecutive, Spania, Belgia, Italia și Toscana

„A fost cu adevărat strâns weekend-ul acesta. Este un circuit cu multe provocări, iar Valtteri a fost mai rapid decât mine ieri, în această dimineață și chiar în Q1. Am muncit mult în background să-mi îmbunătățesc rezultatul și până la urmă am reușit turul pe care mi-l doream”
 – Lewis Hamilton

„Încă mai aveam mult de dat, așteptam momentul potrivit, dar nu am aviut ocazia. Cu siguranță, e dezamăgitor” 
– Valtteri Bottas

”Nu mă așteptam să lupt în calificări, dar weekend-ul acesta părea promițător. Pot să fiu fericit cu locul al treilea” 
– Max Verstappen

Clasamentul final al calificărilor din Toscana:

Seria continuă! Lewis Hamilton smulge pole-ul la Mugello cu doar 0,059 secunde în fața lui Bottas

Citește și alte știri din F1

Marele Premiu de la Monza » Cursă nebună, câștigată de Pierre Gasly, după gafa lui Hamilton și abandonul lui Verstappen!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează