SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DECES

Sir Frank Williams, legendarul fondator al Williams Racing, a murit la 79 de ani » Marele regret al carierei

Sir Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la vârsta de 79 de ani. +9   FOTO
Sir Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la vârsta de 79 de ani.

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 17:50 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 18:08

Sir Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la vârsta de 79 de ani. 

Frank Williams a fost omul care a pus bazele uneia dintre cele mai titrate echipe din istoria Formulei 1. Actuala Williams Racing a cucerit nu mai puțin de nouă titluri mondiale la constructori, ultima dată în 1997. 

În 1986, Frank a suferit un accident în urma căruia a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Nu a renunțat însă la marea lui pasiune, Formula 1. Influența îi scăzuse treptat în ultimii ani, cedând din autoritate fiicei sale Claire. Famila Williams a renunțat definitiv la echipă în acest an, când a cedat-o fondului de investiții american Dorilton.

Williams a avut mai multe probleme de sănătate în perioada recentă. În 2016 a fost internat din cauza unei pneumonii. În decembrie 2020 a petrecut, din nou, câteva săptămâni în spital.

Sir Frank Williams, figură legendară în Formula 1, a murit la 79 de ani

Williams Racing a anunțat astăzi moartea fondatorului și fostului manager: „Este o tristețe imensă. Putem confirma moartea lui Sir Frank Williams, fondatorul și fostul Principal al echipei. Avea 79 de ani. A fost internat în spital vineri, iar astăzi ne-a părăsit, împăcat, cu familia alături. Astăzi plătim tribut pentru tot ce ne-a făcut. Ne va lipsi!”.

+5 FOTO

Stefano Domenicali, președintele Formulei 1, a reacționat și el: „În acestă dimineață, Claire Williams m-a sunat să mă informeze de moartea iubitului ei tată. A fost un adevărat colos al sportului nostru. A depășit atât de multe dificultăți. Un luptător, nimic nu l-a oprit, a câștigat toate bătăliile. Va rămâne în istoria acestui fenomen”.

Sporturile cu motor nu aveau secret pentru Frank Williams. Și-a început cariera ca șofer, în adolescență, apoi a fost mecanic. În 1966 a pus bazele legendarei echipe Williams. A cucerit cu ea 9 titluri de campion la constructori, iar piloții lui au fost încoronați de 7 ori campioni mondiali.

  • Alan Jones (1980)
  • Keke Rosberg (1982)
  • Nelson Piquet (1987)
  • Nigel Mansell (1992)
  • Alain Prost (1993)
  • Damon Hill (1996)
  • Jacques Villenueve (1997)

Cel mai dificil moment din carieră a fost în mai 1994, când Ayrton Senna, pilotul echipei Williams, și-a pierdut viața în urma accidentuluid e la Imola. Old Papa Frank a fost atunci sub investigație, acuzat de neglijență. N-a fost găsit vinovat, iar din acel moment fiecare monopost Williams poartă imaginea lui Senna.

Într-un interviu recent, Frank Williams recunoștea că cel mai mare regret all său este că nu a reușit să îl convingă pe Michael Schumacher să concureze sub egida Williams.

Citește și alte știri din sporturile cu motor:

Campionul din Formula 1 poate fi decis la Jeddah! Cele 4 scenarii în care Max Verstappen câștigă titlul

Ultimul loc liber în Formula 1 pentru 2022 a fost ocupat de un chinez! » Reacția acidă a celui înlocuit: „Banii dictează totul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
124864391762775
Doru Ungureanu  •  05 Decembrie 2021, 11:28

Să-i fie țărâna ușoară...

ali.bec
ali.bec  •  28 Noiembrie 2021, 18:28

RIP Sir Frank

Vezi toate comentariile (2)
Comentează