SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL STIRIEI

Tot mai sigur pe el! Max Verstappen câștigă pe circuitul de casă, la Spielberg, a patra sa victorie din acest sezon

Max Verstappen a condus în permanență cursa în fața lui Lewis Hamilton Foto Imago Images
Max Verstappen a condus în permanență cursa în fața lui Lewis Hamilton Foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 20:45 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 21:11

Max Verstappen a câștigat a doua sa cursă în decurs de 7 zile, mărindu-și la 18 puncte avansul față de Lewis Hamilton, sosit al doilea

Altfel arată chipul lui Max sezonul acesta. Zâmbetele sunt mai dese, pumnii strânși la fel, s-a topit frustrarea anilor anteriori, iar bucuria victoriei devine aproape o obișnuință. Olandezul venea la Spielberg, pe circuitul Red Bull Ring, care e casa echipei sale, după ce cu o săptămână înainte de impusese în Franța, la Le Castellet. 

Rămânând pe aceeași undă de succes, a produs în Austria o performanță solidă, sigură. Verstappen, plecat din pole position, a condus cursa în absolut fiecare tur, reușind astfel a 14-a victorie a carierei și a treia obținută pe acest circuit.

Ambele Mercedes pe podium

Sosit al doilea, la o distanță considerabilă pe cronometru, Lewis Hamilton, campionul en titre, pur și simplu nu a putut furniza o amenințare serioasă pentru liderul clasamentului general. Și-a mai îndulcit neputința cu punctul bonus oferit pentru cel mai rapid tur, grație unei opriri la boxe pentru schimbarea pe pneuri soft spre finalul cursei. 

Coechipierul britanicului, Valtteri Bottas, și-a adjudecat ultima poziție a podiumului, după ce plecase de pe locul al cincilea al grilei, fiind penalizat în urma unei erori comise în antrenamentele de vineri. Finlandezul nu mai fusese pe podium de la Marele Premiu al Spaniei, din luna mai. 

4 victoriiare Max Verstappen în acest sezon, la Emilia Romagna, Monaco, în Franța și Stiria, celelalte curse fiind adjudecate de Lewis Hamilton, 3, și Sergio Perez, una

Clasamentul Marelui Premiu al Stiriei

Tot mai sigur pe el! Max Verstappen câștigă pe circuitul de casă, la Spielberg, a patra sa victorie din acest sezon

„Echilibru bun în mașină”

Verstappen și-a mărit avansul în clasamentul general al piloților la 18 puncte, în timp ce Red Bull e instalată clar în fruntea ierarhiei constructorilor, după a patra cursă câștigată la rând. „Am simțit imediat un echilibru bun în mașină, a fost bine să pot gestiona cauciucurile încă de la start. De asemenea, am avut până la final senzația că mereu am avut rezervă la pneuri”, a spus Max. 

„Ei au intrat la pit stop cu un tur mai devreme decât noi, am reacționat și pur și simplu am continuat, căutând să ne facem timpii pe tur, și a funcționat foarte bine. E ceva pozitiv, dar bineînțeles că trebuie să arătăm același lucru din nou la următoarea cursă. Cu siguranță, vom fi atenți la ce putem să facem mai bine”, a încheiat el. 

Săptămâna aceasta, circuitul Red Bull găzduiește și a doua cursă din Austria, după care Marele Circ se reia pe 18 iulie, acasă la Hamilton, la Silverstone. 

Ceva și pentru Ferrari

Dincolo de faptul că atât Sainz, locul 6, cât și Leclerc, 7, au terminat în puncte, francezul a fost votat „Pilotul zilei”. Charles a făcut o greșeală în primul tur, avariindu-și aripa frontală într-un duel cu Pierre Gasly, și a trebuit să intre la boxe pentru schimbarea acesteia. I s-au schimbat pneurile de pe soft pe hard, apoi a început cursa de recuperare. 

După o nouă intrare la pit, în turul 37, a revenit pe pistă al 14-lea. Curând i-a depășit însă pe Raikkonen, Giovinazzi, Vettel, Tsunoda, Alonso și Stroll, terminând al șaptelea. 

Citește și alte știri din sporturi

Eliza Samara, bronz la Campionatele Europene de tenis de masă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
kovacsistvan
kovacsistvan  •  28 Iunie 2021, 07:58

Hamilton in genunchi tot sezonul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează