SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP PORTUGALIA

Lewis Hamilton a ratat al 100-lea pole-position al carierei! Surprize în serie la Portimao: Daniel Ricciardo și Lance Stroll au ieșit în Q1

Lewis Hamilton și Valtteri Bottas pe Circuitul Internațional de la Algarve FOTO Imago
Lewis Hamilton și Valtteri Bottas pe Circuitul Internațional de la Algarve FOTO Imago

Articol de - Publicat sambata, 01 mai 2021 18:49 / Actualizat sambata, 01 mai 2021 19:44

Valtteri Bottas (31 de ani, Mercedes) va pleca primul în Marele Premiu al Portugaliei și i-a refuzat șansa colegului Lewis Hamilton de a obține al 100-lea pole-position din carieră.

În ziua în care s-au împlint 27 de ani de la moartea lui Ayrton Senna, Lewis Hamilton a fost aproape de a atinge o bornă istorică pe Circuitul Internațional de la Algarve, 100 de pole position-uri. În sezonul trecut, pe circuitul de la Portimao, pilotul britanic a depășit performanța lui Michael Schumacher în Formula 1, de 91 de victorii. În prezent, Hamilton a ajuns la 95 de victorii.

Valtteri Bottas, primul pole-position din 2021

În primul tur din Q3 de la Portimao, Valtteri Bottas a fost cu 0,007 secunde mai rapid decât coechipierul său Lewis Hamilton. Cei doi au trecut pe anvelope medii, dar niciunul nu a reușit să scoată un timp mai bun, iar „Finn” a obținut primul pole din acest an.

Max Verstappen, câștigătorul de la Imola, va pleca de pe ultima poziție de pe podium. Colegul său de la Red Bull, Sergio Perez, va pleca tot din a doua linie în „Marele Circ” al Portugaliei.

Carlos Sainz jr. și Charles Leclerc, cel mai tânăr cuplu de piloți din istoria scuderiei Ferrari, vor pleca de pe poziția a 5-a, respectiv a 7-a. Lando Norris de la McLaren, care a terminat pentru a doua oară pe podium în urmă cu două săptămâni, va pleca din a 3-a linie, după ce s-a clasat pe locul 6.

Lance Stroll și Daniel Ricciardo, eliminați în Q1

Pe circuitul de la Portimao, doi piloți experimentați au avut probleme și au ieșit din prima rundă a calificărilor. Lance Stroll de la Aston Martin și Daniel Ricciardo de la McLaren nu au reușit să treacă de Q1 și vor pleca de pe locul 17, respectiv 16, în Marele Premiu din Portugalia.

George Russell, văzut ca înlocuitorul lui Lewis Hamilton la Mercedes, a fost extrem de aproape de a se califica în Q3 pentru prima dată într-un monopost Williams, dar va pleca doar de pe poziția a 11-a.

FOTO. Clasamentul după sesiunea de la calificări de la Portimao

Lewis Hamilton a ratat al 100-lea pole-position al carierei! Surprize în serie la Portimao: Daniel Ricciardo și Lance Stroll au ieșit în Q1

Citește și alte știri din Formula 1:

27 de ani de la moartea lui Ayrton Senna » Povestea incredibilă cum a vrut să-l pocnească pe Eddie Irvine + Cum și-a prezis moartea cu 5 ani înainte

Pilotul din F1 care și-a pălmuit adversarul chiar pe circuit: „Mi-am prezentat scuzele, nu așa sunt eu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează