GIMNASTICA  ·  CORONAVIRUS

Alarmă în lotul Rusiei după ce două persoane au fost infectate cu noul coronavirus

Andrei Rodionenko
Andrei Rodionenko

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 18:14

Gimnaștii au fost trimiși acasă pentru că antrenorul coordonator și unul dintre sportivi au testat pozitiv pentru COVID-19

În Rusia, sportivii nu au avut niciun fel de restricții de a se antrena. Mai mult, o parte dintre cei de la artistică au mers în cantonamentul fetelor de la ritmică, de la Novogorsk, înainte de a ști rezultatele testelor pentru COVID-19. Dintre acestea, două au fost pozitive, cel al antrenorului Andrei Rodionenko, 77 de ani, și al juniorului Serghei Naidin, 19 ani.

 „E important să rămână activ"

Într-un interviu pentru Soviet Sport, Rodionenko a vorbit despre situația actuală. „Am întrerupt activitatea sportivă până când lucrurile vor reveni la normal, trebuie să avem răbdare", a spus el citat de gymnovosti. Legendarul antrenor susține că nu a avut niciun fel de simptome și nu a vrut să discute despre informația că al doilea său test a ieșit negativ. „Cu Serghei suntem în contact în fiecare zi și e important să rămână activ, e tânăr, trebuie să înțeleagă această situație", a completat Rodionenko.

Continuă să se antreneze 

În timp ce gimnaștii de la artistică au fost trimiși acasă, fetele de la artistică au rămas în cantonament la Novogorsk. „Sportivele mele nu au mai avut contact cu nimeni din afară de trei luni, avem bucătarul nostru, medicul nostru. Ni s-a oferit posibilitatea să plecăm, dar nu vreau să-mi trimit copiii în focul iadului. Vom sta aici și ne vom antrena", a  spus Irina Viner, antrenor la lotul olimpic de ritmică.

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1