SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CORONAVIRUS

Alarmă în lotul Rusiei după ce două persoane au fost infectate cu noul coronavirus

Andrei Rodionenko
Andrei Rodionenko

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 18:14

Gimnaștii au fost trimiși acasă pentru că antrenorul coordonator și unul dintre sportivi au testat pozitiv pentru COVID-19

În Rusia, sportivii nu au avut niciun fel de restricții de a se antrena. Mai mult, o parte dintre cei de la artistică au mers în cantonamentul fetelor de la ritmică, de la Novogorsk, înainte de a ști rezultatele testelor pentru COVID-19. Dintre acestea, două au fost pozitive, cel al antrenorului Andrei Rodionenko, 77 de ani, și al juniorului Serghei Naidin, 19 ani.

 „E important să rămână activ"

Într-un interviu pentru Soviet Sport, Rodionenko a vorbit despre situația actuală. „Am întrerupt activitatea sportivă până când lucrurile vor reveni la normal, trebuie să avem răbdare", a spus el citat de gymnovosti. Legendarul antrenor susține că nu a avut niciun fel de simptome și nu a vrut să discute despre informația că al doilea său test a ieșit negativ. „Cu Serghei suntem în contact în fiecare zi și e important să rămână activ, e tânăr, trebuie să înțeleagă această situație", a completat Rodionenko.

Continuă să se antreneze 

În timp ce gimnaștii de la artistică au fost trimiși acasă, fetele de la artistică au rămas în cantonament la Novogorsk. „Sportivele mele nu au mai avut contact cu nimeni din afară de trei luni, avem bucătarul nostru, medicul nostru. Ni s-a oferit posibilitatea să plecăm, dar nu vreau să-mi trimit copiii în focul iadului. Vom sta aici și ne vom antrena", a  spus Irina Viner, antrenor la lotul olimpic de ritmică.

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:

Dramă pentru un boxer britanic: și-a pierdut tatăl și bunica din cauza COVID-19

CORONAVIRUS. O sportivă din Iran își ajută țara luptând cu pandemia din prima linie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează