SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CSA STEAUA

CSA Steaua a reacționat după dezvăluirile GSP » Care sunt concluziile după discuțiile cu mai mulți părinți + dreptul la replică al acestora

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 16:24 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 19:05

CSA Steaua a emis un comunicat după dezvăluirile făcut de Gazeta Sporturilor legate de antrenoarea de gimnastică ritmică Adriana Teocan.

  • Context: Gazeta Sporturilor a publicat ieri un material amplu, de patru pagini, în care părinții Andrei Ioana Rusu, sportivă la secția de gimnastică ritmică de la Steaua, spun că antrenoarea Adriana Teocan încasa bani negri în clubul Armatei și că le aplica pedepse crude fetițelor 
  • O altă afirmație gravă îl vizează pe iubitul antrenoarei, care le-ar fi „atins fizic pe copile sub pretextul corectării pozițiilor de gimnastică” 
  • Toate acuzațiile sunt oficiale, în memorii către CSA Steaua și MTS, plus plângeri penale la Poliție și Parchet Clubul MApN a suspendat activitatea secției și a concediat- o pe Teocan. 
  • Federația o păstrează în continuare în funcție: „Președinta FRGR ne-a zis chiar că fetița noastră nu va mai fi primită nicăieri fiindcă suntem părinți scandalgii”.

Într-un comunicat emis azi, Clubul Sportiv al Armatei precizează că au fost făcute mai multe verificări și că, după întâlniri cu părinții sportivelor, s-a ajuns la concluzi că sportivele nu s-au plâns de limbaj trivial și jignitor sau de violențe și că părinții nu s-au plâns că iubitul antrenoarei, Daniel Mitroi le-a atins pe sportive.

CSA susține că „clubului a decis suspendarea activității grupei de „performanță” până la clarificarea sesizării depusă de familia Rusu la poliție și că Adriana Teocan nu mai are nicio relație contractuală cu clubul”,

Comunicatul CSA Steaua

Referitor la materialele apărute în presă referitoare la antrenoarea de gimnastică Adriana Teocan, Clubul CSA Steaua București face următoarele precizări:

 În urma sesizării făcută, în data de 25.01.2021, de părinții Andreei Rusu, sportivă în cadrul echipei de gimnastică ritmică a CSA Steaua București – grupa „performanță”, conducerea clubului a dispus verificarea aspectelor semnalate, prin organizarea unei întâlniri cu părinții sportivelor.

 Din păcate, la activitate nu au participat reprezentanți ai familiei Rusu și nici părinții tuturor sportivelor.

 În urma discuțiilor cu cei prezenți, s-a ajuns la următoarele concluzii:

 - Sportivele nu s-au plâns niciodată că li s-ar fi adresat un limbaj trivial și jignitor, nu au fost semnalate comportamente umilitoare sau degradante și nu au considerat exagerate folosirea de antrenoare, uneori, în cadrul antrenamentelor, a unui ton mai ridicat sau a îndemnurilor care au contribuit la executarea elementelor exercițiilor.

 - Sportivele participante la competiții folosesc sala de concurs împreună cu membrele altor echipe și cu personal tehnico-sportiv de sex masculin fără a fi semnalate probleme în acest sens. În acest context, a fost menționat că nici soții Rusu, în memoriul depus la sediul clubului, nici părinții altor sportive nu au semnalat faptul că Daniel Mitroi, viitorul soț al antrenoarei Adriana Teocan, a atins în mod voit/intenționat în locuri nepermise pe vreuna dintre sportivele participante la antrenament.

 - Părinții sportivelor știau despre prezența lui Daniel Mitroi în sala de antrenament, menționând că acesta oferea sprijin tehnic – elibera materialele de antrenament când acestea rămâneau suspendate de elementele de construcție din partea superioară a sălii, aducea apă pentru sportive, asigura curățenia în sală și pe covorul de antrenament etc. 

- Sumele de bani la care se face referire, ca fiind plătite antrenoarei, au fost stabilite de părinții sportivelor, fără implicarea sau acordul CSA Steaua, și că acțiunea ar fi fost benevolă. De altfel, părinții au apreciat eforturile financiare ale clubului în vederea plății chiriei pentru sala de antrenamente, deplasările sportivelor la competiții, asigurarea cazării și mesei.

  Întrucât la nivelul CSA Steaua este strict interzisă solicitarea de sume de bani, conducerea clubului a decis suspendarea activității grupei de „performanță” până la clarificarea sesizării depusă de familia Rusu la poliție, iar comisia tehnică a încuviințat transferul gimnastelor către alte entități sportive, pentru a fi asigurată continuitatea în pregătire.

 Antrenoarea Adriana Teocan a fost convocată la sediul clubului și, în urma discuțiilor avute, aceasta a precizat că nu a perceput nici o taxă în numele CSA Steaua.

În prezent, Adriana Teocan, fostă sportivă în cadrul secției de gimnastică ritmică, nu mai are nicio relație contractuală cu clubul, activitatea sa fiind limitată la perioada în care antrenoarea principală Maria Gârbă s-a ocupat de lotul olimpic al României.

Și un grup al părinților sportivelor de la fosta secție de gimnastică ritmică CSA Steaua a reacționat printr-un comunicat:

VIDEO  Probleme la secția de gimnastică ritmică a CSA Steaua! Andra Rusu: „M-am simțit umilită”

Citește și: 

Dezvăluiri crunte despre antrenoarea de la CSA Steaua: „Țipa, ne trăgea de păr! M-am antrenat pe preș” + acuze la adresa iubitului ei: „Le gâdila pe fetițe unde nu trebuia”

Acuzații incredibile la CSA Steaua » „Jigniri, pedepse extreme, bani fără chitanțe, atingeri dubioase”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
robotzel
robotzel  •  08 Aprilie 2021, 14:50
Postat de catalynn pe 06 Aprilie 2021, 19:38

In caz ca nu știați academician doctor docent Hincu e pensionar iar in locul sau a fost adus un amic al lui “Ciucă al nostru”, un anonim care nu a ocupat in viața lui o funcție de conducere (de fapt a fost șef de birou, având doi oameni in subordine :-))) ). Sa ii cerem demisia!? La ce ar folosi, e in funcție de o saptamana și oricum e acolo nu pt a avea proprii inițiative ci un doar paravan. Din păcate toate astea tot in capul lui Talpan se sparg, in mod normal va urma un proces, probabil civil, in care omul va trebui sa își apere clubul.

sa isi apere clubul pentru ce? pentru faptul ca au angajat oameni care aduc persoane din afara clubului? chiar si doar simplu fapt ca acest individ care nu are nici o treaba cu angajarea la CSA a antrenat grupa atunci cand antrenoarea era plecat denota o ilegalitate. el nu era angajat si dei nu avea voie sa faca asta. tu insa nu gandesti. pe de alta parte chiar daca antrenoarea avea dreptate nu trebuia sa respinga dreptul sportivei de a mai participa la competitii sportive pentru ca este si nu stiu ce pe la FRG. deci despre ce vorbim? daca era copilul tau in locul fetei asteia mai gandeai la fel? esti unul dintre aia care considera ca o femeie trebuie abuzata sa iti stie de frica? atat te duce capul?

mitralieraluidorel
mitralieraluidorel  •  06 Aprilie 2021, 21:03

Dacã iti inscrii copilul sa practice un anumit sport din cadrul UM02301- CSA Steaua , tu , ca parinte , trebuie sa platesti din propriul buzunar unui angajat al statului roman , angajat al clubului sportiv finantat din fondurile MaPN ( 2% PIB)

catalynn
catalynn  •  06 Aprilie 2021, 19:38

In caz ca nu știați academician doctor docent Hincu e pensionar iar in locul sau a fost adus un amic al lui “Ciucă al nostru”, un anonim care nu a ocupat in viața lui o funcție de conducere (de fapt a fost șef de birou, având doi oameni in subordine :-))) ). Sa ii cerem demisia!? La ce ar folosi, e in funcție de o saptamana și oricum e acolo nu pt a avea proprii inițiative ci un doar paravan. Din păcate toate astea tot in capul lui Talpan se sparg, in mod normal va urma un proces, probabil civil, in care omul va trebui sa își apere clubul.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează