SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

„Băieții noștri sunt patrioți, am tăcut prea mult” » Cum explică Rusia gestul scandalos al lui Ivan Kuliak

Ivan Kuliak în costumul cu care a concurat la Doha
Ivan Kuliak în costumul cu care a concurat la Doha

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 martie 2022 17:48 / Actualizat luni, 07 martie 2022 13:51

Valentina Rodionenko, șefa delegației Rusiei, a explicat gestul gimnastului Ivan Kuliak, care a concurat la etapa de Cupă Mondială de la Doha având lipit pe costum un semn care arată susținerea pentru invadarea Ucrainei.

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a fost printre ultimele care a decis să interzică participarea sportivilor din Rusia și din Belarus în competițiile sale, inițial comunicând că ei pot concura ca neutrii. Până la urmă, FIG a anunțat pe 4 martie că a luat această hotărâre, ea urmând să intre în vigoare de pe 7 martie. Tocmai pentru a le permite acestora să evolueze la etapa de Cupă Mondială de la Doha, 2-5 martie.

Acolo unde a avut loc un scandal care a făcut înconjurul lumii. Ivan Kuliak, 20 de ani, a concurat cu semnul "Z" lipit pe costumul de concurs, semn care arată sprijin pentru invazia rusă în Ucraina și care înseamnă "pentru victorie". Rusul a câștigat bronzul la paralele și la festivitatea de premiere s-a prezentat la fel, urcând pe podium alături de Ilia Kovtun (Ucraina) și Karimi Milad (Kazahstan). 

Valentina Rodionenko, șefa delegației Rusiei la această competiție și o figură importantă a acestui sport, a vorbit pentru Match TV, o televiziune din țara sa, despre cele întâmplate.

„Rusia a făcut o mare greșeală că a tăcut timp de 8 ani"

Ea a spus că nimeni nu a știut de gestul lui Kuliak. 

A fost inițiativa sa. Băieții noștri sunt patrioți, cred că a procedat corect. De ce mereu ne fac o imagine de agresori, criminali? Ne-am adunat toți din staff-ul de antrenori și am ajuns la concluzia că Rusia a făcut o mare greșeală că timp de opt ani a încercat să-i convingă pe ucraineni, știind ce tâmpenii fac în Donețk și Luhansk. Am tăcut și acum plătim pentru asta
- Rodionenko, citată de gymnovosti.com.

Oficialul a declarat că decizia de a-i lăsa pe ruși să concureze la Doha a aparținut chiar președintelui FIG, Watanabe Morinari. „A fost o presiune incredibilă pe noi, mai ales din partea delegației Ucrainei. Nu am știut până în ultimul moment dacă vom concura sau nu, dar hotărârea a venit chiar de sus", a mai spus Rodionenko.

Deși conducătoarea delegației Rusiei a dezvăluit acest lucru, o altă antrenoare din delegația Rusiei, Mariana Uliankina, a scris pe rețelele sociale. „Ar trebui să-i reamintim lui Watanabe de Hiroshima și Nagasaki".

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Terapie prin judo » Copiii ucraineni refugiați la Constanța sunt ajutați să uite de războiul din țara lor prin sport

O dublă campioană olimpică, colonel în armata rusă, susține acțiunile lui Vladimir Putin: „Hai să distribuim asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
klauz
klauz  •  07 Martie 2022, 14:32
Postat de cornelconasu pe 07 Martie 2022, 12:50

Ucrainienii au bombardat cumva locuințele populației civile nevinovate , spitale, scoli, magazine ??!!! Dacă tu aveai familia într-un bloc rămas doar jumătate cu sute de morți printre ruine , tot așa gândeai ??!! Despre asta e vorba , nu despre sport !!!

Vorbesti ca una dintre fatucile de la Antena3! Rusii ataca armata ucraineana, care se ascunde glorios printre civili si nu permite evacuarea acestora pentru a-i utiliza ca scuturi umane. Armata ucraineana e gata, ramasitele ei s-au baricadat printre civili, in orase, e singura lor scapare temporara. Ei sunt mult mai nocivi pentru civili decat armata rusa. Pai daca rusii chiara atacau orasele si civilii, in doua zile totul era ras...

cornelconasu
cornelconasu  •  07 Martie 2022, 12:50
Postat de klauz pe 07 Martie 2022, 08:34

Pai ucrainenii isi popularizeaza agresiv pozitia in toate sporturile, de ce nu au voie si rusii sa-sia rate solidaritatea cu efortul lor de razboi?

Ucrainienii au bombardat cumva locuințele populației civile nevinovate , spitale, scoli, magazine ??!!! Dacă tu aveai familia într-un bloc rămas doar jumătate cu sute de morți printre ruine , tot așa gândeai ??!! Despre asta e vorba , nu despre sport !!!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  07 Martie 2022, 12:36

@Klauz corecte vorbe dar întotdeauna trebuie să faci alegeri: echidistant, patriot sau interționalist...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează