SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONAT MONDIAL

Echipa feminină de gimnastică s-a calificat la Jocurile Olimpice » Obiectiv atins

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 21:20

Echipa feminină a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra şi luptă marţi pentru o medalie mondială


Fetele lui Octavian Belu au încheiat calificările pe locul al patrulea cu un total de 227,228 de puncte. Pe primele trei locuri s-au clasat SUA (234,253), Rusia (231,062) şi China (230,370). Astfel că România a obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice şi o ia de la zero în finala de marţi, cea de pe echipe. Faţă de calificări, în confruntarea pentru medalii vor evolua trei gimnaste la fiecare aparat şi toate notele vor fi luate în calcul. În prima fază a competiţiei au concurat cinci gimnaste şi au punctat doar primele patru note.

Tot după cele două zile de concurs în calificări au fost stabilite şi sportivele care vor evolua în finala de la individual compus. Raluca a avut al optulea punctaj, 56,465, iar Ana Porgras, cu două ratări, al 16-lea, 54,832. Ultimul act al gimnastelor complete se va desfăşura joi. În finalele pe aparate s-au calificat Cătălina Ponor şi Amelia Racea la bîrnă şi Diana Bulimar la sol. Nici Ana Porgras şi nici Diana Chelaru nu-şi vor apăra medaliile cucerite anul trecut la CM de la Rotterdam. Porgras cucerise aurul la bîrnă, iar Chelaru argintul la sol. Ponor, care a avut a cincea notă în calificări la bîrnă, revine într-o finală mondială la acest aparat după o pauză de patru ani.


Intră şi băieţii
De azi încep emoţiile şi pentru echipa masculină la Campionatele Mondiale. Băieţii intră în calificări în subdiviziunea a doua. Marian Drăgulescu este cel care va sparge gheaţa, concurînd primul la paralele. Din echipă mai fac parte Flavius Koczi, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Cristian Baţagă şi Vlad Cotuna. Paralele, bară fixă, sol, cal cu mînere, inele şi sărituri, aceasta este ordinea în care vor trece băieţii pe la cele şase aparate. Obiectivul este clasarea între primele opt pentru a prinde încă de pe acum Londra. Calificările la masculin se desfăşoară la fel ca la feminin, în două zile.


Programul echipei feminine la CM
în direct DigiSport
11 octombrie finala pe echipe (13:00-15:00)
13 octombrie: finala la individual compus (12:00-13:45)
Ana Porgras, Raluca Haidu
16 octombrie finale pe aparate, ziua 2 (08:00-10:35)
Cătălina Ponor, Amelia Racea bîrnă
Diana Bulimar sol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gabrielaj
gabrielaj  •  09 Octombrie 2011, 17:49

La cat mai multe medalii fetelor in inimile noastre sunteti oricum invingatoare mult succes in continuare abia asteptam sa va vedem in competitie. Cred ca si la finala pe echipe daca nu se rateaza avem sanse la medalii.HAI ROMANIA!!!

vandersaar
vandersaar  •  09 Octombrie 2011, 10:05

Bravo echipei nationale! Vad ca nimeni nu comenteaza aceaasta stire, care pt unii e banala. unii (foarte multi din cei care comenteaza, o fac numai la stiri de scandal si can can sportiv). mentatlitate bolnava.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează