SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  MARIANA BITANG LA 60 DE ANI

SPECIAL GSP Elena Frîncu vorbește despre cea pe care o consideră ca o soră: „Mariana Bitang este unică”

Mariana Bitang și Elena Frîncu alături de echipa de aur la JO de la Atena, în 2004 FOTO Cristi Preda +37   FOTO
Mariana Bitang și Elena Frîncu alături de echipa de aur la JO de la Atena, în 2004 FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 03 august 2022 13:31 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 13:44

Între Elena Frîncu și Mariana Bitang este o legătură de suflet, pecetluită de momentele extraordinare trăite pe parcursul deceniilor

Relația lor nu a fost una oficială, ca între un membru al Comitetului Executiv al COSR și antrenorul lotului olimpic de gimnastică. Ci una de prietenie strânsă între două femei care au marcat sportul românesc. Cu zâmbetul pe buze și emoție în suflet, Elena Frîncu a descris-o în cuvinte calde: 

„Mariana Bitang este unică! O antrenoare de excepție, o mamă, o prietenă, un om cum rar mai întâlnești astăzi. Am avut acest privelegiu de a fi lângă ea și marea bucurie că m-a ales să-i fiu alături ca om de echipă. Pentru mine este mai mult decât o prietenă. Este ca o soră și o iubesc atât de mult. 

Face parte din sufletul și familia mea. Olimpismul îi datorează enorm și marile performanțe ale gimnasticii românești sunt datorate acestei femei minunate, alături de marele Octavian Bellu. Sunt o echipă extraordinară".

Patru campioane olimpice fac o reverență în fața Marianei Bitang la aniversarea celor 60 de ani
MARIANA BITANG LA 60 DE ANI
Patru campioane olimpice fac o reverență în fața Marianei Bitang la aniversarea celor 60 de ani

„Echilibru extraordinar"

Și nu a uitat că au trăit împreună marea momentul de grație al gimnasticii românești de la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena. „Constanța îi datorează enorm pentru performanța de excepție de la Atena, când Cătălina Ponor a cucerit trei medalii olimpice de aur. 

Pe acest succes istoric scrie cu litere mari Bitang-Bellu. Și nu este doar Cătălina Ponor, ci și Camelia Voinea, Simona Amânar, Dana Sofronie. Pentru aceste fete, Mariana a fost mamă, soră, prietenă și educator. Pentru tot ce au făcut pentru acest oraș, au primit titlul de Cetățeni de Onoare ai Constanței. O respect enorm!", a mărturisit Elena Frîncu.

Rugată să ne dezvăluie o întâmplare care i-a rămas în memorie, a ales una din afara competițiilor de gimnastică.

Sunt multe amintiri din sport, dar o să povestesc una din afara sălii. În 2006, în februarie, cu o zi înainte ca Daniela Sofronie să împlinească 18 ani, am primit un telefon în miez de noapte. Mariana mă anunța că vine a doua zi la Constanța, să sărbătorim cu toții. La masă, din greșeală, fetele i-au pus sare în loc de zahăr în cafea. 

Nu s-a supărat nicio secundă, a spus calm că se mai întâmplă. Așa a fost tot timpul, cu un echilibru extraordinar în luarea deciziilor privind lucrurile bune", a spus deținătoarea celei mai înalte distincții a COSR, Colanul de Aur. 

Citește și: 

Doamna de fier și de aur la 60 de ani! GSP îi dedică o ediție specială Marianei Bitang: „«Ca la 20 de ani» x 3”

Fostele eleve îi fac un portret emoționant Marianei Bitang, care azi împlineşte 60 de ani: „Doamna de fier" doar în sală, altfel „îți dă și cămașa de pe ea dacă ai nevoie de ceva"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close