SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Marian Drăgulescu îi înțeapă pe contestatari: „Despre mine se spune că-s bătrân de mai bine de 10 ani”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 decembrie 2019 20:00

Ediția din această săptămână a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO l-a avut ca invitat pe cel mai mare gimnast român al tuturor timpurilor Marian Drăgulescu.

În vârstă de 38 de ani acesta se pregătește să participe la cea de-a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, pentru care a pregătit o săritură cu care n-a mai concurat niciodată, una mult mai complicată, dar care îl poate ajuta să pună mâna pe medalia de aur, singura importantă care-i lipsește din palmaresul impresionant.

Acesta își face o analiză a carierei sale impresionante. „Ca și număr de medalii la gimnastică masculină am cele mai multe. Și aici mă refer la Mondiale, Europene și Jocuri Olimpice. Am 31 de medalii pe care le-am câștigat! Am avut o carieră destul de lungă, dar și cu o pauză de 3 ani. Plus una de șase luni și una mai scurtă. Am reușit să adun cele mai multe medalii din sportul românesc. Cel puțin din ce-am verificat și eu pe Wikipedia nu mai are nimeni 31 de medalii. Eu mă bucur că mi-am găsit locul și domeniul care-mi place cel mai mult. Gimnastica este o pasiune de-a mea și aș face-o până la 80 de ani. Aș vrea să ies la pensie din gimnastică. Mă motivează competiție și emoția", a spus Drăgulescu la "Prietenii lui Ovidiu".

"M-am luptat cât am putut de tare pentru visul meu. Acela de a participa la Londra. Nu mi-a fost foarte ușor mai ales că am văzut că am fost lăsat acasă. Au sperat că alți sportivi vor face rezultate mai bune, dar nu s-a întâmplat asta"
Marian Drăgulescu, gimnast

"Nu știu dacă a fost plata unei polițe!"

Gimnastul de 38 de ani a vorbit despre viitorul său, dar n-a evitat să discute despre momentul în care n-a fost luat în echipa olimpică a României în 2012: 

"Nu-mi vine să cred că merg la Olimpiada de la Tokyo ținând cont că în 2012 am crezut că aceea va fi ultima mea prezență. Cel mai longeviv gimnast a fost Marius Urzică la 29 de ani. Iar eu în 2012 aveam deja 32! La momentul respectiv consideram că e ultima mea șansă. 

N-am fost atunci în lotul pentru Londra deși mi-am dorit. Asta este... Nu știu dacă a fost plata unei polițe. Despre mine se spune că-s bătrân de mai bine de 10 ani. N-au mai avut încredere în mine, deși eu aveam. Atunci veneam după o accidentare, eram în recuperare. Eram cam la 70% din potențial. Ca sportiv am observat că mă mobilizez foarte bine înainte de competiții, mai ales dacă eram sănătos".

"La ultimele Mondiale am pierdut podiumul la mai puțin de o zecime. Am fost aproape de medalie. A fost o greșeală tehnică la a doua mea săritură. Am dat prea tare din picior și m-a depășit un pic rotația. Acolo mai aveam jumătate de întoarcere. Dacă prineam masa mai repede, o fracțiune de secundă, cred că luam aurul. Mi-a lipsit foarte puțin"
Marian Drăgulescu, gimnast

Vezi toată emisiunea

VEZI ȘI:

VIDEO REPORTAJ EXCLUSIV GSP // Gimnastica românească, într-o situație șocantă: cele mai promițătoare sportive se pregătesc într-o sală improprie, inundată de praf de magneziu!

Prima măsură după COLAPSUL din gimnastica românească! Loturile naționale au fost descentralizate!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vishnu
vishnu  •  04 Decembrie 2019, 21:42

Sanatate si succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează