SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  BABY GYM

FOTO Baby gym, noul trend în gimnastică pentru cei mai mici! "Își dezvoltă forța, își pun mintea la contribuție și uită de tablete"

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 decembrie 2018 21:49

"Eu le-aș pune copiiilor patinele în picioare de la 3 ani și le-aș da drumul pe gheață, să zburde. I-aș pune să se rostogolească pe saltea și să facă gimnastică de la 2-3 ani, să facă mișcare, să crească".

Această declarație îi aparține lui Ion Țiriac și-a fost făcută la începutul lunii decembrie cu ocazia lansării oficiale a proiectului și sălii "Gym Nadia" în Otopeni. Tot mai mulți părinți urmează acest sfat, chit că l-au auzit sau nu de la vreo somitate din lumea sportului.

E cald și aparatura e pentru cei mici

Iar în trend sunt aceste baby gym, cum este cea "patronată" de legendara Nadia Comăneci. Prima baby gym din Capitală, cu aparatură specifică puștilor cu vârste între 3 și 9 ani, a fost deschisă în zona Mega Mall din București de către Lăcrămioara și Cristian Moldovan.

Cei doi au inaugurat în această toamnă "LuCris Gym", investind 27.000 de lei în aparatură pentru cei mici. Ei sunt parteneri, nu doar buni prieteni ai Nadiei Comăneci, în proiectul de la Otopeni. Iar copiii au venit și vin să se antreneze acolo, lângă Național Arena, în acea sală călduroasă.

Fiindcă asta e o altă problemă, pe la noi. Multe săli de sport, de gimnastică, în special, sunt în arii unde iarna părinții stau înfofoliți să-și aștepte copiii, iar a doua oară nu-i mai lasă acolo! Soții Moldovan țin cursuri și la CS Dinamo, dar și-au deschis propria sală specifică din dorința de a se dedica viitorilor gimnaști și gimnaste, care vin și să facă mișcare de dragul copilăriei, nu doar pentru marea performanță. 

Cărți de vizită

Lăcrămioara Moldovan, "Lulu" pentru prieteni și în lumea gimnasticii românești, a fost campioană balcanică și vicecampioană mondială cu echipa la Stuttgart 1989, dar a participat și la diverse spectacole în anii "90 și la începutul anilor 2000.

Cristian Moldovan a fost multiplu campion mondial și european la gimnastică aerobică, dar a fost prezent și la diverse spectacole din Europa până acum 15 ani. 

"Părinții trebuie să-i lase să facă mișcare"

"Acest baby gym poate oferi șansa de mișcare celor mici încă de la doi ani și jumătate. Fiindcă e greu ca "picii" să vină și să facă gimnastică pe aparatele unui club de performanță. Aveam foarte mulți copii dornici de mișcare.

Copiii sunt încântați, își dezvoltă coordonarea, forța, rezistența și le pune mintea la contribuție. Ideea a fost ca sportul, gimnastica, să-i facă pe cei mici să uite de telefon, tabletă, și să-și dezvolte alte abilități. Indiferent că sunt băieți sau fetițe își dezvoltă forța și abilitatea nu doar pentru gimnastică, dar și pentru alte sporturi. Părinții trebuie să-i lase pe copii să facă mișcare, să nu-i supraprotejeze.

O oră pe zi, cel puțin, trebuie să facă mișcare obligatoriu. În primul rând, pentru sănătatea lor. Am văzut părinți care nu-și lasă puștii pe tobogan de frică să nu pățească, Doamne ferește!, ceva. Poate că noi trăind în altă epocă am crescut cu cheia la gât, dar ajungând să te mai și lovești, înveți pentru viață", a declarat Lăcrămioara Moldovan pentru GSP.RO. 

"Dintre copiii de acum vor crește vârfurile generației viitoare, nu doar în sport. Pentru mine au contat cuvintele Nadiei Comăneci, care mi-a fost antrenoare la juniori în 1985: Nu renunța niciodată oricât de greu ți-ar fi, nimic nu va veni pe tavă!"Lăcrămioara Moldovan

"O sută zece copii au venit la prima selecție pentru Gym Nadia, au fost admiși, bineînțeles, va mai fi o selecție în februarie 2019. Nadia Comăneci mi-a fost antrenoare la juniori, a fost alături de bine, o adevărată învățătoare"Lăcrămioara Moldovan

Cine sunt Lăcrămioara și Cristian Moldovan:

  • Antrenori emeriți, în prezent sunt la CS Dinamo. 
  • Lulu a lucrat la lotul național de junioare și de senioare mai mulți ani, iar Cristian e membru în Comitetul tehnic feminin al FRG.
  • Medalii de aur, argint și bronz la Campionatul European de la Birmingham 2010, la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore 2010, la FOTE Trabzon 2011, la Campionatul European de la Bruxelles 2012, la Campionatele Europene de la Moscova 2013, la Campionatele Mondiale de la Antwerp 2013, la FOTE Utrecht 2013, la Campionatele Europene de la Sofia 2014, la Campionatele Mondiale de la Nanning 2014, Campionatele Europene de la Montpellier 2015, Jocurile Europene de la Baku 2015, Campionatele Mondiale de la Glasgow 2015, Gimnaziada Trabzon 2016, Campionatele Europene de la Cluj 2017, Cupa Mondială  - Koper – 2017, Cupa Mondială de la Paris 2017.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează