SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Larisa Iordache, despre colaborarea cu Bellu și Bitang: „Dânșii mi-au salvat cariera”

Larisa Iordache/ foto: Imago
Larisa Iordache/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 10:43 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 12:26

Larisa Iordache (25 de ani), fosta mare gimnastă a României, retrasă din activitate anul trecut, a fost invitată în această dimineață la GSP Live. În cadrul emisiunii moderate de Costin Ștucan, fosta sportivă și-a arătat aprecierea pentru foștii ei antrenori, Mariana Bitang și Octavian Bellu.

Larisa Iordache a povestit un episod din 2011, când încă participa la competițiile de junioare. Atunci, fosta gimnastă nu reușea să se recupereze după o accidentare la mușchi, iar cei doi au decis să o ducă la Viena, pentru investigații. Acolo, s-a descoperit că avea două ligamente rupte.

Larisa Iordache: „Doamna Mariana Bitang și domnul Bellu mi-au salvat cariera”

„Am avut un campionat european de junioare în care trebuia să fiu cea mai bună. Având durerile acelea, nu știam dacă o să pot da 100%. Am avut tăria să fiu în competiție ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Am obținut 4 medalii de aur și 2 de argint.

Larisa Iordache, dezvăluiri despre sacrificiile din gimnastică: „Durerea era infernală, ajunsesem să-mi trag piciorul cu mâinile”
GSP LIVE
Larisa Iordache, dezvăluiri despre sacrificiile din gimnastică: „Durerea era infernală, ajunsesem să-mi trag piciorul cu mâinile”

După, doamna Marian și domnul Bellu m-au dus la Viena pentru a vedea de ce mă doare atât de rău piciorul. Acolo, am făcut un RMN și doctorul mi-a zis: «infiltrații sau operație». Domnul Bellu a zis: «Cum, operație la mușchi?»

Nu mușchiul era problema. Sunt 3 ligamente acolo care se rup foarte greu. La mine erau două rupte, iar unul abia se ținea. Doctorul a zis că recuperarea dura 6 luni, iar până la Jocurile Olimpice mai era un an. În gimnastică, dacă stai 2 săptămâni, trebuie să recuperezi o lună. 

Doar că eu am avut abilitatea de a mă recupera foarte repede. Cei din Federație nu știau ce să facă. Decizia au luat-o părinții mei, împreună cu doamna Mariana și domnul Bellu. Pot spune că acolo, dânșii mi-au salvat cariera, pentru că m-au dus atunci la Viena. Doamna Mariana a stat lângă mine, m-a ajutat, m-a spălat.

Le sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile astea. Dânșii au fost niște antrenori exact cum ar fi trebuit să fie. Știau când să mă motiveze, când să mă lase în pace. Doamna Mariana și domnul Bellu mi-au fost ca niște părinți. Erau foarte implicați în ceea ce făceam și în pregătirea mea. Nu mă așteptam, a fost ceva wow”, a declarat Larisa Iordache, la GSP Live.

Citește și:

Meciul care a băgat-o pe Simona Halep în depresie: „Mă trezeam plângând în timpul nopții. Nu mă puteam bucura de nimic”

Se încinge lupta! Clasamentul din Liga Florilor, cu 5 etape înainte de final

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează