SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Marian Drăgulescu s-a clasat lângă podium în finala de la sărituri a Campionatelor Europene de la Mersin

Marian Drăgulescu în acțiune FOTO Guliver/GettyImages
Marian Drăgulescu în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 13 decembrie 2020 15:48 / Actualizat duminica, 13 decembrie 2020 17:36

Marian Drăgulescu, care săptămâna viitoare va împlini 40 de ani, a avut probleme la prima săritură, cea care l-a trimis pe poziția a patra la Campionatele Europene.

Gimnastul legitimat la CSA Steaua a primit pentru prima sa evoluție în finala de duminică 13,666, iar pentru cea de-a doua, care-i poartă numele, 14,900, totalizând 14,238. O medie care a fost depășită de Igor Radivilov (Ucraina) cu 14,733,  Yahor Sharamkou (Belarus) cu 14,700 și Artem Dolgopyat (Israel) cu 14,483. 

Este o ediție a Campionatelor Europene de la care lipsesc marile puteri ale gimnasticii masculine.

Debut acum 20 de ani

Marian Drăgulescu a  participat prima oară la o ediție a CE în 2000, la Bremen când a cucerit un aur, un argint și un bronz. În 20 de ani de participări la întrecerea continentală, românul a adunat 18 distincții. 

După pauza cauzată de pandemie, Drăgulescu a participat doar la o etapă de Cupă Mondială, care a avut loc în luna octombrie, la Budapesta, unde s-a clasat pe poziția a patra. 

 În finalele pe aparate de duminică de la Mersin, România l-a mai avut și pe Răzvan Marc, 19 ani, el clasându-se pe ultima poziție la inele.

Aur pentru Burtănete

Tot duminică, la Mersin, în întrecerea juniorilor, Gabriel Burtănete a cucerit aurul la sărituri. El a avut o medie de 14,283, după două sărituri notate cu 14,266 şi 14,300.

Campionatele Europene la feminin se vor desfășura tot la Mersin, între 17 și 20 decembrie. Echipele de senioare și junioare ale României au ajuns duminică în Turcia. 

Larisa Iordache, Antonia Duță, Silviana Sfiringu și Ioana Stănciulescu vor concura la senioare. Ana Bărbosu, Maria Ceplinschi, Andreea Preda, Iulia Trestianu și Luiza Popa vor lua startul în întrecerea junioarelor.

Citește mai multe știri din sport:

CSM București și Minaur Baia Mare, victorii în deplasare în Challenge Cup

VIDEO + FOTO Anthony Joshua, KO devastator în meciul cu Kubrat Pulev! Cine l-a provocat imediat după: „A făcut pe el în direct la TV”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează