GIMNASTICA  ·  CAMPIONATELE MONDIALE

Nadia Comăneci, prima reacție după Mondialul dezastruos al României: „Nu mai e o surpriză! Am rămas în urmă, multe lucruri sunt puțin expirate”

Sambata, 05 Octombrie

Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă a tututor timpurilor, a comentat eșecul reprezentativei României la Campionatele Mondiale din Germania.

  • Context: Echipa României era pe poziția a zecea, după ce s-au desfășurat  primele șase subdiviziuni ale concursului de calificare în cadrul Campionatelor Mondiale de la Stuttgart. Sâmbătă, vor concura alte 12 echipe și este clar că „tricolorele” nu vor prinde un loc între primele 12, unul care le-ar fi adus biletul pentru JO 2020.

„Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România. 

Este un drum lung pentru ca gimnastica românească să ajungă unde a fost odată. Este greu de explicat în câteva cuvinte. Am rămas puțin în urmă, anumite lucruri sunt puțin expirate și trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor și bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. 

Când mergi în alte țări poți să observi acest lucru. Apoi este nevoie și de răbdare. Deci un buget mai mare, o statistică diferită, o promovare diferită, o înțelegere diferită. Pentru ca în ziua de azi comunicarea cu noua generație este diferită față de cea de acum 20-30 de ani”, a declarat Nadia pentru Agerpres.

Momentul în care Nadia Comăneci obține nota 10 la Montreal

Vezi și:

Nicolae Forminte, antrenorul lotului de gimnastică, după Mondialul ratat: „Am avut impresia că mă uitam la niște fete pe care nu le cunosc”O româncă de 43 de ani, printre cele mai căutate infractoare din Europa. Ce făcea cu fetele pe care le recruta

Libertatea

Comentarii (6)

mobilajucarii  •  06 Octombrie 2019, 21:54

Vorbe, vorbe, vorbe... Anul trecut, la Mondiale, s-au întâlnit, într-o cameră de hotel din Doha, Nadia Comăneci, cu Andreea Răcucan și cu Daniela Silivaș. Au povestit, au tot povestit... A ieșit Nadia cu ceva povești prin presă, ca acum... în rest nimic concret.

Naftuli Vasile  •  05 Octombrie 2019, 19:31

Gimnastica nu este primul domeniu unde suntem în coada „lumii”; sun multe domenii (și le cunoașteți) care s-au dus la fund după răsculuție, dar să nu ne agităm prea mult, acum avem „democrație” și ăsta a fost scopul răscoluției și avem „recunoașterea” tuturor democrațiilor lumii, mai ales al USA cea mai democrată.

sinceritate  •  05 Octombrie 2019, 18:10

Din pacate, dezastrul gimnasticii, bine sintetizat de inegalabila gimnasta, a fost indelung anuntat, am reusit sa lichidam acest sport in care miracolele gimnastilor romani erau cotidianitate. As avea o intrebare retorica pentru al nostru glorios Hagi: Gica, vezi cum se pune in mod elegant “degetul pe rana”, fara “mucles” sau conferinte de presa transformate in invective adresate presei?

Vezi toate comentariile (6)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:30 Fotbal, Liga 2

Petrolul - Concordia Chiajna

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:30 Fotbal, Premier League

Everton - West Ham

Eurosport
16:00 Fotbal, Liga 2

Csikszereda - Rapid

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Atalanta

Digi 4, Look Sport 3, Telekom 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Bayern Munchen

Digi 3
17:00 Fotbal, La Liga

Atletico Madrid - Valencia

Digi 2, Look Sport, Telekom 4
17:00 Fotbal, Premier League

Chelsea - Newcastle

Eurosport
17:30 Fotbal, Turcia

Trabzonspor – Gaziantep

Look Sport 2
18:00 Handbal F, Liga Campionilor

CSM București - Perla Lublin

Digi 1, Telekom 3, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A

Napoli - Verona

Digi 4, Telekom 4
19:00 Fotbal, Belgia

Standard Liege – Genk

Look Sport 3
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Borussia Monchengladbach

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
19:30 Fotbal, Premier League

Crystal Palace - Man. City

Eurosport
20:00 Handbal F, Liga Campionilor

Buducnost - SCM Râmnicu Vâlcea

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
20:30 Fotbal, Liga 1

CFR Cluj - Universitatea Craiova

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Handbal M

Barcelona - PSG

Digi 4, Telekom 3
21:45 Fotbal, Serie A

Juventus - Bologna

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga

Mallorca - Real Madrid

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1