GIMNASTICA  ·  OCTAVIAN BELLU LA 70 DE ANI

EXCLUSIV GSP. Octavian Bellu și gestul neașteptat al Sandrei Izbașa: „Cu ea a fost o luptă fantastică”

Sandra Izbașa și Octavian Bellu // FOTO: Guliver/GettyImages +24 FOTO
Sandra Izbașa și Octavian Bellu // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 13:24 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 13:44

Ediție de colecție a Gazetei Sporturilor, astăzi, în ziua în care Octavian Bellu împlinește 70 de ani. În interviul-eveniment acordat ziarului, cel mai medaliat antrenor din istoria sportului mondial vorbește și despre un moment special petrecut la Jocurile Olimpice de la Londra, cu Sandra Izbașa în prim-plan.

Octavian Bellu a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre gestul Sandrei Izbașa. 

„A fost un gest al Sandrei, care la Londra a venit în fața ziariștilor și mi-a pus medalia de gât, a spus că «Aceasta este a dumneavoastră». Cu ea a fost o luptă fantastică să o conving să facă sărituri, ura aparatul și spunea că nu e capabilă, că nu poate. Pur și simplu, a fost o medalie fantastică. Nici nu-și imaginea atunci că o poate câștiga”, a spus Bellu pentru Gazeta Sporturilor.  

Sandra Izbașa: „Trebuia să împărțim medalia”

Despre acel moment, a vorbit și Sandra Izbașa.

„Cea mai puternică și de suflet amintire pe care o am alături de dumnealui vine de la ediția Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, acolo unde imediat după ce am cucerit medalia de aur la sărituri, am simțit nevoia să îmi dau jos medalia de la gât și să i-o ofer dumnealui, căci o câștigasem împreună și simțeam că trebuie să o împărțim într-un fel sau altul. Entuziasmul și emoția cu care a primit-o i se citeau perfect în ochii care deveneau din ce în mai umezi, o dată cu ai mei...”, a spus dubla campioană olimpică.

Performanță aruncând cu petale de trandafiri nu se poate face, ea înseamnă muncă, străduință, suferință. Îmi asum și greșelile, poate mi-am ieșit din sărite sau nu știu ce, deși toată lumea m-al lăudat pentru răbdare, echilibru, n-am avut ieșiri necontrolate
- Octavian Bellu

VIDEO Octavian Bellu a împlinit 70 de ani

Citește mai multe știri din ediția specială a Gazetei Sporturilor, dedicată lui Octavian Belu:Lovitură dură pentru Florentin Pandele! A pierdut definitiv procesul
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
10:00 Tenis, WTA
Turneul din Dubai
Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Mioveni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Juventus - Porto
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Bundesliga
Borussia Dortmund - Sevilla
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet
Liga 1