SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ALEGERI

Președinte pe termen scurt » Carmencita Constantin este noua conducătoare a gimnasticii românești

Carmencita Constantin  vorbind în fața celor prezenți la Adunarea Generală FOTO Emilia Nicolae/FRG
Carmencita Constantin vorbind în fața celor prezenți la Adunarea Generală FOTO Emilia Nicolae/FRG

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 17:15 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 17:48

 Fosta gimnastă de ritmică, acum în vârstă de 62 de ani, a câștigat luni un mandat care se încheie în 2021

Alegerile FRG s-au desfășurat în aer liber la sediul Federației Române de Tir, iar Carmencita Constantin a fost cea care a primit cele mai multe voturi, 28 din cele exprimate, 44. Contracandidatul său Ioan Suciu a adunat doar 16 sufragii. 

Postul de președinte a rămas vacant, după ce Andreea Răducan și-a dat demisia în decembrie 2019 invocând drept motive ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi lipsa de susținere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii. 

Experiență în sport și management 

Carmencita Constantin, 62 de ani, a fostă gimnastă în proba de ritmică, iar apoi s-a dedicat aerobicii, fiind antrenor și arbitru. A activat mulți ani în cadru FRG și, de asemenea, are 22 de ani de experiență în management, reprezentând România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanțări UE. 

Mandatul de președinte al Federației Române de Gimnastică este până în 2021, atunci când ar fi expirat cel al Andreei Răducan, apoi vor urma din nou alegeri, de data aceasta pentru un mandat de patru ani. 

Adunarea Generală de Alegeri era programată pe 19 martie, dar din cauza pandemiei de coronavirus, ea a tot fost amânată.

Citește mai multe știri din sport:

Ewgenija Minevskaya, fiică de campioni olimpici și mondiali: „E frumos la Vâlcea, abia aștept să joc primul meci!”

Suferința lui Grigor Dimitrov: „Nu puteam respira, mă simțeam foarte rău, eram mereu obosit și nu aveam nici gust, nici miros”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează