SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Suferința lui Grigor Dimitrov: „Nu puteam respira, mă simțeam foarte rău, eram mereu obosit și nu aveam nici gust, nici miros”

Grigor Dimitrov pe zgura de la Belgrad în prima etapă a Adria Tour FOTO Gulliver/GettyImages
Grigor Dimitrov pe zgura de la Belgrad în prima etapă a Adria Tour FOTO Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 15:55 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 16:14

Bulgarul Grigor Dimitrov a povestit cum COVID-19 l-a chinuit timp de patru săptămâni, având toată gama de simptome

Grigor Dimitrov, 29 de ani, a revenit pe teren, după ce s-a vindecat de COVID-19, însă a spus că mai are nevoie de timp pentru ca urmele lăsate de virusul SARS-CoV-2 să dispară. El a jucat două meciuri la Ultimate Tennis Showdown, competiție organizată de Patrick Mouratoglou la academia sa de lângă Nisa. 

„Virusul a fost dur cu corpul meu”

Bulgarul a fost printre cei patru jucători de tenis care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la Adria Tour, el fiind și cel care a avut cel mai mult de suferit. „Sunt norocos că am putut juca din nou pentru că virusul a fost foarte dur cu corpul meu. Am stat o lună în casă și am trecut prin toate simptomele. Nu puteam respira, mă simțeam foarte rău, eram mereu obosit și nu aveam nici gust, nici miros. Am pierdut trei kilograme", a spus el citat de Tennis Majors. 

Grigor spune că a trebuit să fie puternic și din punct de vedere mental. „E o provocare să stai 20 de zile închis în casă. Îți trec multe lucruri prin cap. Oricât de tare ai fi, nu ai cum să nu ai gânduri negative. Ai de depășit situații ciudate, dar dacă ești bine din punct de vedere fizic și mental ajută. Trebuie să fim precauți și să luăm toate măsurile de care e nevoie pentru ca acest virus să dispară cât mai repede", a spus Dimitrov. 

View this post on Instagram

Progress!

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Fără energie în unele zile 

Într-un interviu pentru L’Equipe el a afirmat că nu crede că va merge în SUA pentru turneele de la finalul lunii august, Cincinnati și US Open. „Starea fizică în care sunt acum mă face să cred că ar fi prea mult pentru mine să joc în săptămâni consecutive și meciuri de cinci seturi. Sunt zile în care sunt bine, dar și zile în care parcă nu am deloc energie", a spus Grigor. 

Novak Djokovic, Borna Coric și Viktor Troicki, ceilalți jucători care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la Adria Tour, nu au avut de tras atât de mult de pe urma virusului, ei revenind mult mai repede decât bulgarul la antrenamente.

Aceste meciuri pe care le-am jucat m-au ajutat să-mi dau seama că nu sunt pregătit să concurez la cel mai înalt nivel. Virusul a lăsat urme în corpul meu și e nevoie de timp pentru ca ele să se vindece de tot. Lucrurile merg în direcția bună, dar nu e ușor să te recuperezi rapid după o asemenea boală.
-Grigor Dimitrov

19 este loculpe care-l ocupa Grigor Dimitrov în momentul în care circuitul masculin s-a întrerupt din cauza pandemiei cu noul coronavirus

Citește mai multe știri din tenis:

OFICIAL Simona Halep nu participă la turneul de la Palermo! Reacția directorului competiției: „Suntem supărați și profund dezamăgiți”

Mărturisirile primei jucătoare care a avut COVID-19: „Simptomele au fost suportabile”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează