SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PALERMO

OFICIAL Simona Halep nu participă la turneul de la Palermo! Reacția directorului competiției: „Suntem supărați și profund dezamăgiți”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 15:44 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 16:43

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) își amână revenirea pe teren după pauza de cinci luni cauzată de pandemia de coronavirus. Ea nu va participa la turneul de la Palermo, programat să înceapă pe 3 august.

Simona Halep a postat un mesaj pe facebook prin care anunță că nu va participa la competiția din Sicilia, la care ar fi fost principala favorită. 

Având în vedere recenta creștere a cazurilor de COVID-19 din România și teama de calătorii internaționale cu avionul în această perioadă, am luat dificila decizie de mă retrage de la turneul de la Palermo. Vreau să mulțumesc directorului terenului și ministrului Sănătății din Italia pentru eforturile făcute pentru mine și sper ca turneul să fie un succes.
- Simona Halep

Pentru că italienii au impus carantină obligatorie pentru toți românii care intră în țară, organizatorii turneului au obținut o derogare pentru Halep, dar sportiva noastră a decis să nu participe. 

La turneu s-au mai înscris Johanna Konta, Petra Martic, Anett Kontaveit, Elise Mertens, Maria Sakkari, Donna Vekic, Jelena Ostapenko, Ekaterina Alexandrova, Kristina Mladenovic, Karolina Muchova, Veronika Kudermetova. 

222.500 de dolarie totalul premiilor turneului din Sicilia, cu 27.500 mai puțin față de anul trecut

„Am primit cu amărăciune veste despre decizia lui Halep. Sâmbătă eram optimiști și i-am informat pe cei din staff-ul lui Halep că sportivii profesioniști nu sunt obligați să stea în carantină” , a spus Oliviero Palma, directorul turneului.

Simona a primit o înștiințare directă de la Ruggero Razza, responsabilul regional de sănătate al Siciliei, informând-o că măsura de carantină nu se aplică și lucrătorilor profesioniști, așadar nici jucătorilor de tenis. Cu toate acestea staff-ul ei nu ne-a comunicat decât decizia finală, zădărnicind toate eforturile noastre. Suntem supărați și profund dezamăgiți!
- Oliviero Palma, directorul turneului.

Halep și-a anunțat participarea și la turneul de la Praga (10-16 august), dar rămâne de văzut dacă va merge la competiția din Cehia.

FOTO. Imagini spectaculoase cu Simona Halep

+33 FOTO

VIDEO. Andrei Pavel: „Sper ca Simona Halep să mai câștige turnee de Grand Slam”

 Citește mai multe știri din tenis:

Halep, Țiriac și Hagi, trăiri din pandemie: „Să avem grijă de noi, de familia noastră!”

Maria Sharapova a dezvăluit momentul cumplit din carieră: „Am chemat-o pe mama să doarmă cu mine! Totul m-a dezgustat complet”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (20)
roddymcneil
roddymcneil  •  28 Iulie 2020, 04:05

Poate ne face bucuria şi se lasă de tenis, să scăpăm odată de această încrezută!

170111244603205
Adrian Barbulescu  •  27 Iulie 2020, 19:11

Imi este mie rusine de ceea ce face această sportivă. Dar, va venii vremea când ne va *** din nou pentru a nu stiu câta oară, pe noi care am împins o spre performanțele avute.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iung811
iung811  •  27 Iulie 2020, 14:37

Oricum a cam terminat cu tenisul

Vezi toate comentariile (20)
Comentează