SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RATARE

România poate trimite la JO o singură gimnastă » Cătălina sau Larisa? Aceasta e întrebarea!

Cătălina Ponor a fost aplaudată intens la Rio // FOTO Reuters
Cătălina Ponor a fost aplaudată intens la Rio // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2016 00:00

România poate trimite la Jocurile Olimpice de la Rio o singură gimnastă. Pe cine se va miza?

Odată cu ratarea echipei feminine s-a născut o nouă întrebare. Pe cine va alege Federația Română de Gimnastică pentru a încerca să salveze reputația unei țări care a însemnat mult în acest sport?

Cum baza de selecție nu e foarte largă, e clar că alegerea se va face între Larisa Iordache și Cătălina Ponor. O alegere care trebuia să țină cont de multe variabile.

COSR așteaptă nominalizările FRG: "Federaţia să decidă cine va merge la Rio!"

Ponor: bârnă și sol

Cătălina a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Atena 2004 și Londra 2012, are cinci medalii, dintre care trei de aur. A obținut cele mai mari note la turneul preolimpic. Chiar dacă s-a accidentat pe final de an, a reușit să devină competitivă la două aparate în timp foarte scurt. A trecut peste durerile de la picior și a făcut totul pentru a duce echipa la Jocurile Olimpice.

Ea s-a întors în 2015 cu gândul la Rio, unde putea deveni prima gimnastă din România care să participe la trei ediții ale JO. De când a revenit, după o pauză de trei ani, tripla campioană olimpică a pus accentul pe două aparate: bârnă și sol, acolo unde a avut cel mai mare succes. Concurența în cele două finale la ultimele competiții majore a fost acerbă.

Iordache: individual compus, bârnă și sol

Larisa e încă în perioada de refacere după o fractură la mâna stângă. Un alt ghinion a lovit-o pe Larisa, care a avut parte de accidentări în cele mai nepotrivite momente, începând cu Jocurile Olimpice de la Londra, când fasciita plantară a eliminat-o din lupta pentru medalii deși era favorită principală.

Istoricul medical al Larisei este unul foarte lung. Cu toate acestea, în actualul ciclu olimpic este singura gimnastă care a reușit să se întoarcă de la Campionatele Mondiale cu medalii. În 2013 a luat bronz la sol, în 2014 argint la individual compus și sol, iar în 2015 bronz la individual compus.

În gimnastica actuală, în care foarte puține gimnaste se mai dedică celor patru aparate, Larisa ar avea multe șanse la medalii, doar sănătatea să-i permită să muncească în sală. Urmează câteva luni de foc.

Ponor: "Pot face gimnastică în continuare!"

Cătălina Ponor pare să nu renunțe la gimnastică în ciuda ratării de la Rio. Ea a scris ieri pe Instagram un mesaj pentru toți fanii săi. "A fost o zi tristă pentru noi, România, din păcate, nu s-a calificat la Jocurile Olimpice. Este trist pentru mine, deoarece am revenit în competiţii doar pentru acest lucru... Dar nu s-a întâmplat! Nu ştiu ce se va întâmpla de acum încolo, dar vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi vreau să mulţumesc publicului brazilian, care mi-a scandat numele! Acesta a fost cel mai frumos moment, un sentiment pe care nu l-am mai simţit de mult timp! Şi da, pot face gimnastică în continuare, în ciuda vârstei. Şi o pot face la nivel înalt! Vă mulţumesc din nou pentru tot sprijinul, a fost un sentiment uimitor să concurez aici, la Rio! Vă iubesc".

"Am luptat până la sfârşit pentru această echipă şi am vrut să arăt că orice vrei să faci, poţi!"
Cătălina Ponor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  19 Aprilie 2016, 15:36

Care va fi sanatoasa, va merge la Rio. Numai sa mai ramana una sanatoasa pana atunci...

vladutz13
vladutz13  •  19 Aprilie 2016, 10:49

Trebuie facuta o evaluarea, din moment ce nu a avut timp sa se pregateasca, mai are Iordache programe suficient de bune pentru o medalie la individual compus?? probabil ca nu. In cazul asta raman sanse doar pt aparate individuale, fix aceleasi: sol si barna. Faci un concurs intre cele 2 .... daca una ia note mai mari la ambele aparate, e clar, daca insa e fiecare cu aparatul ei... nu stiu, trebuie aleasa in functie de sansele la medalii. Dar trebuie sa faca un algoritm foarte clar dinainte, sa nu existe discutii, dar oare sunt capabili???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează